Felicitaartjes is erg handig @smoother: op zich krijg je hem met je handen ook prima glad. Ik heb het eerste 1,5 jaar zonder gedaan. Maar veel kost het niet en mocht je het willen raad ik hem wel aan. Ik kan nu niet meer zonder. O ja en ik raad ook een taartzaag aan! Veel handiger dan het geklooi met een broodmes oid
Taartzaag ga ik ook bestellen. Ziet er erg handy uit. Hoelang kan je marsepein bewaren. Ik neem aan dat je wel eens overhoudt als je een taart gemaakt hebt. Hoelang en hoe zou je dat het beste kunnen bewaren?
Als je marsepein luchtdicht verpakt, in een zakje en dan in een bakje, kun je het volgens mij tot aan de houdbaarheidsdatum bewaren.
Heb hier gisteren ook een smoother en een taartzaag besteld, (plus nog wat dingetjes, hihi, waardoor ik toch weer aan de korting van 2% kwam ). Benieuwd hoe dat met die smoother gaat... En ik verheug me nu al op recht doorgesneden taarten, haha, want ik ga echt altijd scheef!
leuk dit topic. Ik ben ook al eventjes zoet met het bakken en versieren van taartjes. Volgende maand weer eens een workshop volgen, vlinders spuiten met royal icing.
even showen... deze was voor een verjaardag, met 25 roosjes http://i193.photobucket.com/albums/z69/marloesss80/DSCN1178.jpg baby geboren http://i193.photobucket.com/albums/z69/marloesss80/DSCN1294.jpg bumba, van de restjes gemaakt http://i193.photobucket.com/albums/z69/marloesss80/IMG_0152.jpg
ik heb zo'n 2-3 jaar geleden een workshop gevolgd in Den Bosch en daarna af en toe een taartje gebakken. Dit waren taart 3-4 en 5... Mijn volgende project wordt een stapeltaart voor de 1e verjaardag van Thom en mijn 30e... vieren we op 1 dag. hier trouwens in de buurt een molen met een winkeltje en daar verkopen ze nu heel veel van funcakes... erg handig.
Wow, dat is zeker een chocobom!!!! Oftewel een caloriebom!!! hahaha, wel gaaf hoor. Zijn dat kitkats aan de zijkant? En wat zi er dan in het midden, onder die m&m's?
Oh ja, nog een vraagje. Nou zie ik op sommige taarten van die mooie roosjes. Doen jullie die zelf boetseren, of heb je daar uitstekers voor?
ik maak de roosjes zelf. korte beschrijving. Maak 1 kegeltje en 9 losse blaadjes. blaadje is ovaal en aan 1 kant heel erg dun en die boetseer je dan om het kegeltje heen.
Ik boetseer de roosjes zelf. Is vrij simpel hoor: een rechthoekig lapje marsepein oprollen (beetje scheef, zodat 1 kant open staat) en daar dan steeds losse blaadjes omheen leggen. Als je wat meer over boetseren wilt weten, is het overigens ook handig om eens te kijken in fimo-boekjes, brooddeeg-boekjes of daar dus op te googelen... Ik heb dus zelf als puber vrij fanatiek met fimo gekleid
@Marloes: mooie taartjes! En zo'n chocobom ga ik ook eens maken, zodra ik de BV heb afgebouwd en geen koemelkvrij dieet meer hoef te volgen Heb vannacht (lag weer eens wakker omdat Thirza niet lekker was, tussen half 1 en half 5) bedacht dat ik voor de themataarten op leukstetaarten een jip&janneke-taartje wil maken Mooi zwart-wit