Volgens mij molds (een vormpje). Die moet je vullen met marsepein. Weet het niet zeker hoor, maar dacht het ergens gelezen te hebben (ik lees tegenwoordig veel te veel over taarten maken, dat ik zelf door de bomen het bos ook niet meer zie )
Het "De Leukste Taarten" - forum / [aangeboden] ook een beetje mijn kast opgeruimd even een link naar het forum van deleukstetaarten. Daar wordt op dit moment zo'n vormpje aangeboden!
Hello ladies, ff een vraagje... Ik heb die taart met dat slapende hertje in de vriezer gedaan, huishoudfolie eromheen en in een zak (luchtdicht) in de vriezer. Daar kan die zo toch wel tot 20 febr blijven???
Volgens mijn info kan een taart iig 3 mnd goed blijven in de vriezer Hier staan weer twee kapsels in de oven. Eentje van 18 cm en omdat ik met 4 eieren had gemaakt, maar het een beetje veel leek voor m'n vorm, toch maar het laatste beetje in een klein blandaschaaltje geknikkerd Ga een Jip&Janneke-taartje maken, leek me dus wel leuk om voor het thema nog ff wat te doen En die gaat dan ook vast de vriezer in, want 11 feb een teamdag en collega's riepen al: Je mag je nieuwe hobby wel op ons uitproberen! OK, prima, weer een reden om wat lekkers te bakken
Leuk leuk!! Foto's Weet je al wat over 9 febr trouwens? Zal wel niet lukken he? Waar staat dat van thema's dan? kan dr niks over vinden. Link???
moet je wel voor eind januari die taart gemaakt hebben want feb begint het volgende thema! er zijn verschillende manieren om roosjes te maken. Het allersimpelst zijn gewoon rolroosjes: 5 rondjes van gelijke grootte trapsgewijs op elkaar leggen en dan oprollen. In het midden doorsnijden en dan heb je 2 roosjes.
Ja, het thema kun je terugvinden op het forum Het "De Leukste Taarten" - forum / Info 9 februari gaat niet lukken ben ik bang, maar ik houd nog even een slag om de arm... als Thirza nou heel hard op gaat knappen van de oorontsteking van de week... (maar tot nog toe gaat het niet heel bijster hard Morgen de Cb-arts maar even vragen naar de oortjes te kijken...) M'n kapsel kwam niet goed uit de vorm trouwens, dus hij is een stuk gescheurd. Morgen eens zien of ik 'm wat kan repareren en anders nog maar eentje maken Heb trouwens ook een mix voor koemelkvrije chocoladecake gevonden, (en besteld uiteraard), dus kan binnenkort ook weer eens chocoladecake eten Benieuwd of die beter wordt dan m'n andere mix... die was echt te droog
ik heb ook wel eens stukken gescheurd (als ik hem te snel snij ofzo) en plakken met botercreme (moet je toch mee afsmeren) werkt prima!
Zoo ik ben helemaal enthousiast geworden door dit topic! Het zat altijd al in mijn achterhoofd dat ik dit ooit nog eens wilde.. vanavond mn moeder gebeld, ook gelijk enthousiast, en we hebben zojuist de laatste 2 plekjes voor een workshop op 13 februari veroverd (hier Make Your Cake - Workshops nieuw). Ben helemaal enthousiast haha altijd al eens willen doen. Heb er helemaal zin in!
Ik ben ook even wezen kijken of het forum van deleukstetaarten.nl. Daar staan echt mega veel tips. Ook allemaal Howto's, en dat is voor een beginner echt wel makkelijk. Zo kan je technieken een beetje afkijken! Oh, ik heb zo'n zin in het weekend. Onze eerste taart gaat dan gemaakt worden. Spannend!!!!! Hoop dat het lukt
Hey meiden, ben ik weer! Ik weet inmiddels dat zo'n poppetje als ik bedoel, dat ze dat boetseren noemen.... doe je dat dus gewoon met marsepein vroeg ik me af? Is dat niet te zwaar? Ik bedoel bij de cakecompagnie staan bumba's met armen wijd, ik zou denken dat dat dan naar beneden zakt... Rozemarijke: ik har laatst ook een beetje gescheurd kapsel, ik heb toen de delen als het ware geplankt met botercreme, en zeg maar laagje botercreme er op gedaan en dan de vulling (daat de vulling niet door de scheur zou zakken) dat ging prima! Succes!!
Ik krijg dit als ik op de link klik: Ongeldig verzoek. De koppeling die je opende is onjuist of verouderd. Ga terug Kapsel gescheurd? Met botercreme weer plakken lijkt mij? Waar heb je die koemelkvrije chococakemix gevonden???
Ja, bedankt! Ik zag ook al van die rolroosjes. Dat ziet er wel makkelijk uit. Ik ga denk ik van de week maar even Fimo-klei halen (als dat nog bestaat) en dan ga ik eens lekker oefenen met klei! Onze eerste taart wordt toch makkelijk, dus voorlopig nog geen geboetseerde dingen voor mij. Maar dat ga ik met die klei wel gewoon een beetje oefenen!