De taartdozen

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Sas26, 19 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    ooohhh ik wil ook zo graag weer bakken ! maar dan zullen we zelf alles moeten opeten en tjsa das nou niet zon heel goed idee hihihihi

    wil volgende keer proberen dribbel te puzzelen denk dat het wel een makkelijk plaatje is .....
     
  2. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Lieve meiden,

    Ik heb jullie hulp nodig, vandaar dat ik even heel asociaal inbreek....

    Voor zaterdag wil ik een mooie taart maken. Nou lijkt onderstaand recept me ideaal, heerlijk en niet te moeilijk! Tot nu toe heb ik namelijk alleen maar ervaring met Oetker :).

    Omdat het grote taart moet worden (doorsnede springvorm 28 cm) en ik hem graag hoog wil, denk ik eraan om onderstaande hoeveelheden te verdubbelen. Zou dit dan genoeg zijn?

    Ik wil hem versieren met een leuk beertje en rode hartjes. Ook heb ik al een lint gekocht om deze te strikken om de rand.

    Nou vraag ik me ook af of 6 repen chocolade en 250 cc slagroom genoeg zijn om de taart helemaal te bedekken.

    En kan ik de hartjes gewoon in de nog zachte chocolade leggen en er dan vanuit gaan dat ze blijven zitten zodra de chocolade hard wordt?

    Ik houd zelf wel van een wat nattere vulling (een droge is een nachtmerrie!). Wat kan ik er eventueel nog indoen om te voorkomen dat het te droog wordt?

    Als ik hem vrijdag helemaal afmaak, dus ook al de banaan erin verwerk, is die dan zaterdag lekker? Wordt de banaan dan niet zwart?

    Poeh, heel wat vragen! Kunnen en willen jullie me advies geven? Alvast ongelofelijk bedankt!


    Ingrediënten van Chocolade taartje met banaan


    90 gram gewone suiker
    1 zakje vanille suiker
    3 eieren
    90 gram bloem
    1 theelepel bakpoeder
    1 grote en 1 kleine verpakking slagroom (ongeklopt)
    3 niet te rijpe, grote bananen
    3 repen pure chocolade



    Bereidingswijze van Chocolade taartje met banaan

    Doe de gewone suiker, de vanille suiker en de 3 eieren in een kom en zet deze kom in een grotere en hogere kom, gevuld met heet water (au bain marie). 7 minuten mixen (de mix in de kleine kom zal stijgen tot het waterniveau in de grotere kom). De bloem en bakpoeder er doorheen roeren. Niet mixen! Het beslag in een springvorm scheppen, glad strijken en ± 20 minuten bakken op 175 graden C. De taart af laten koelen en met een taartsnijder opensnijden. Beide helften bestrijken met geklopte slagroom (3/4 van de grote verpakking) en de bodem bedekken met plakjes banaan. De bovenkant van de taart hier weer op. Met ongeklopte slagroom (de kleine verpakking) de chocolade langzaam laten smelten tot een gladde saus. De saus uitgieten over de taart en bovenop en rondom uitstrijken. In de koelkast hard laten worden en koel serveren, gegarneerd met wat slagroom en een plakje banaan
     
  3. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Oh, en nog een heel belangrijke vraag...

    Hoe doe ik het met de baktemperatuur en de tijd? Kan ik bovenstaande richtlijn gewoon aanhouden?

    En bloem... Kan ik hiervoor tarwebloem gebruiken?
     
  4. Mammie van Roy

    Mammie van Roy Fanatiek lid

    8 jul 2009
    1.445
    0
    0
    Rozemarijke hij is echt prachtig geworden.
    Tja ik heb dat ook altijd, in mijn hoofd ook al weer een paar taarten klaar. Ga dit weekend maar cupcakes maken, dan kan ik wat meer dingen uitproberen :D
     
  5. Mammie van Roy

    Mammie van Roy Fanatiek lid

    8 jul 2009
    1.445
    0
    0
    Oeh Yake, wat een vragen.
    Eens even kijken hoor. Vorige keer had ik 4 repen chocolade en ook 400 ml slagroom voor een taartje van 20 cm doorsnee (best hoog) en daar had ik ruim van over. ik denk dat de verhouding 6 repen en 250 ml chocolade niet echt goed is, want dan wordt het heel hard. 1:1 is lekkerder. Dus 1 reep met 100 ml slagroom. Ik neem aan dat je de beertjes en hartjes van marsepein wilt maken, die kun je ook op de 'uitgeharde' chocolade plakken, dat gaat prima, desnoods met een heel klein beetje water (echt heel klein beetje), denk dat anders de marsepein gaat smelten omdat de chocolade nog nat is.
    Ik zie in het recept geen boter staan, dus dan blijft het vrij zacht en dus niet droog. Zeker niet met ook nog de slagroom erbij.
    Tarwebloem weet ik niet of je dat kun gebruiken.
    Tijd in de oven is bij iedere oven verschillend. Gewoon even in de gaten houden.

    Klinkt verder heel lekker. Succes!
     
  6. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Yake: ff snel, op je ene vraag waar ik heel snel antwoord op kan geven: bloem is hetzelfde als tarwebloem :) Dat maakt dus niet uit.

    Voor de rest te ingewikkeld om even snel te reageren, ik moet er vandoor namelijk :)

    Meiden, thanks voor de complimenten! Kreeg op leukstetaarten ook al een boel reacties, echt gaaf :D
     
  7. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    ff off topic , jij doet toch ook zelf kleding maken ?
     
  8. Skye

    Skye Niet meer actief

    Zoooo, net mijn eerste spulletjes bestelt. Ik heb er zin in, joepie!!! Kan niet wachten!!!
     
  9. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    Nou hier mijn 1e stapeltje.

    De onderste taart wilde niet echt goed omhoog komen :(
    De 2e wel....

    1e keer een kroontje gemaakt van fondant en 1e keer lace flowers......die lukten niet zo heel goed, daar moet ik echt eens goed mee oefenen.

    De "M" en de "32" zijn verzonnen. Even mijn beste vriendin gebruikt, haar naam begint met een M en ze word 32 over een tijdje...

    Weet niet wat ik had vanmiddag, maar aan alle kanten scheurde de marsepein ontzettend! Ik werd er helemaal gek van!

    Mja, mijn 1e stapeltje dan maar:
    [​IMG]
     
  10. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    :D leuk he
     
  11. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    mamakitty , ik zeg mooi gedaan hoor , ziet er lekker uit ! waar heb je hem mee gevuld ?
     
  12. Maia

    Maia Niet meer actief

    leuk hoor mamakitty!
     
  13. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    vergeten, domme ikke.

    choco roombotercreme en toblerone slagroom!
    Tis trouwens chocoladebiscuit.
     
  14. Mammie van Roy

    Mammie van Roy Fanatiek lid

    8 jul 2009
    1.445
    0
    0
    Mooi gedaan hoor Mamkitty (had laatst ook zo'n taartje opgeslagen, wil ik ook nog eens maken)
    En klinkt ontzettend lekker....
     
  15. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    :eek: een echte choco bom :p heeeerlijk hahaha
     
  16. Maia

    Maia Niet meer actief

    ik hou van taarten met chocolade :D :D hihi
     
  17. Skye

    Skye Niet meer actief

    Ik heb ook een zak mix voor botercreme besteld. Zou ik daar ook wat chocola aan toe kunnen voegen voor de vulling? Kan ik bijvoorbeeld een bonbonbloc smelten ofzo? Heb ik namelijk wel eens voorbij zien komen hier op het forum (vulling van bonbonbloc)
     
  18. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    roombotercreme voeg ik wat (eetlepel) chocopasta aan toe.

    Bon bon bloc vulling:
    250ml slagroom
    1 reep bon bon bloc in stukjes
    in steelpannetje op laag vuur, met garde roeren tot chocolada helemaal is gesmolten.
    Dan dit in de koelkast zetten en laten koelen
    Zakje klopfix (supermarkt) erbij en mixen maar!
     
  19. Zanoni

    Zanoni Fanatiek lid

    26 jun 2006
    2.646
    1
    36
    Administratief medewerkster
    Nijmegen
    Rozemarijke heel leuk taartje van Jip en Janneke. ik zag hem bij deleukstetaarten ook al voorbij komen ;)
     
  20. Zanoni

    Zanoni Fanatiek lid

    26 jun 2006
    2.646
    1
    36
    Administratief medewerkster
    Nijmegen
    mamaKitty, ziet er heerlijk uit!!!
     

Deel Deze Pagina