Hoi en zullen hier vast Branbanders zijn en Limburgers zijn die mij kunnen helpen. Ik werk als activiteitenbegeleider in een verzorgingstehuis. Nu willen wij een kleine carnavalsweek houden. We doen als een quiz, optocht op groot scherm laten zien en als klapper een echte carnavalsvereniging. Maar...wat kan ik de mensen voor iets lekkers serveren? Mijn directeur die een ras echte brabander is vertelde mij dat worstenbroodjes leuk kan zijn. Maar ook gekookte eieren. Dat eten ze blijkbaar in zijn streek als bodem voor het echte feestje. Iemand anders nog leuke ideeën? Misschien een speciaal drankje?
snert met daarna pannenkoeken, da's ook best wel brabants volgens mij! en goed bij dit koude weer!! Verder is een kruidenbittertje altijd goed.
Brandewijn met suiker, boerenjongens of boerenmeisjes. Stamppot, worstebroodjes, snert, zure zult, balkenbrij en een lekker stukje vis gaan er met de carnaval altijd wel in.
goed idee zo een kruidenbitter. Hihi Doet het altijd goed bij bejaarden. Iemand meer ideeën? Ik google op eieren eten met carnaval want ik wil de mensen wel uitleggen hoe en wat. Alleen is er niets op te vinden. Jammer zeg. Leek me wel leuk de mensen een half ei te geven namelijk. LOL
Wat wij in Maastricht eten: spek met ei en roggebrood (goede bodem hahaha!) zuurvlees met frietjes En om de mensen wild te krijgen een flügeltje erbij (of meer natuurlijk)!
hier is het (naast idd worstebroodjes) traditie om sochtends om 8 uur al aan de kroketten en schrobbeler te zitten. maar of dat een officiele carnavalstraditie is of gewoon van mijn geschifte omgeving weet ik niet. schrobbeler is trouwens wel een typisch carnavalsdrankje.
Zo is dat! Verder doet de oliebollenkraam het altijd goed, die verkoopt ook suikerwafels en daar staan altijd mensen in de rij!
Vergeet niet op woensdag het Haringhappen!!! Bij ons (Oeteldonk) zitten er veel mensen 's ochtends aan de brandewijn met suiker en aan de Jagermeister. Verder wat ik altijd eet met carnaval.. frietje oorlog En frikandel speciaal. En vaak ook gebakken mosselen
Zeker: zonder schrobbeler geen carnaval! En bij ons staat er ook altijd een rij bij de kraam met vietnamese loempia's. En veel mensen eten bij elkaar met carnaval (ieder kookt dan een dag) en wat veel mensen dan eten zijn stampotten, chili en pasta..
Hier ook eentje uit Oeteldonk, wat grappig. Als aanvulling op mijn eerdere post ook nog citroenbrandewijn met suiker. En natuurlijk het haringhappen op aswoensdag!!!
Hier is het over het algemeen; worstenbrood, een soepje, bij elkaar 'op de eier gaan' (een gebakken ei) en op woensdag haring happen.
ja idd woensdag haringhappen {hieringbiete } hier altijd friet en bij de optocht altijd kaas en worst enzo... verder weet ik het niet
rijfkoeken... Dit is het allerlekkerst !! Recept Rijfkoeken op Smulweb.nl als ik ze maak doe ik er nog uien doorheen...
wat grappig dat er nog steeds mensen zijn die denken dat er alleen in brabant en limburg carnaval gevierd wordt hier ook alleen wat minder op straat. wij aten de afgelopen jaren ook vooral vette hartige dingen, gehaktballetjes, worst, kaas, borrelhapjes, of een lekker stevig soepje!
Carnaval - oorsprong Hier staat wat over de maaltijd op as woensdag en het askruisje (hoort er voor veel ouderen ook bij lijkt me en als je in brabant in een verzorginghuis werkt is dit ook niet zo moeilijk te regelen) Verder zag ik in het verpleeghuis waar ik stage liep ook boerenkool met rookworst (die van de hema!) met azijn of mosterd er door. Bij mijn ouders in de winkel waar de kinderoptocht altijd startte werd volop warme worstenbroodjes en warme chocolademelk verkocht. Schrobbelér (helaas voor mij dit jaar zonder haha) Snert met roggebrood en spek.
ik doe dit jaar ook wat kalmer aan. we moeten o.a. toeteren met de boerenkapel in gouda, schiedam, gorcum. maar ik ben de hele dag zo moe ik hoop dat het snel wat beter wordt want ik wil niet alle feestjes missen
Voor mij wordt het dit jaar alleen kindercarnaval denk ik, m'n man geeft niks om carnaval nl.....en nuchter tussen de carnavalsvierders staan die ik trouwens ook niet zo zitten...