Wat mag je op een toastje als je zwanger bent? Ik weet dat je brie mag als het maar gepasteuriseerd is, maar mag je bijvoorbeeld ook Paturain? Weet niet of dit gepasteuriseerd is? En mag je bijvoorbeeld eiersalade, kip/kerriesalade, selderijsalade, komkommersalade uit van die Johma bakjes? Hebben jullie nog tips, wat nog meer lekker is op een toastje als je zwanger bent? Thanks!
Eiersalade en komkommersalade mag gewoon wel hoor volgens mij. Heb het ook al op een toostje gegeten xxx
@maaya In principe mag je heel erg veel. Kaas: Bijna alle kazen in de supermarkt zijn gepasteuriseerd, zoals brie, roomkaas, paturain etc. Als het niet het geval is moet er op staan ' au lait cru' Vis: In principe mag je alle vis salades. Alleen geen gerookte zalm of salades obv gerookte zalm. Gerookte zalm is in Nederland vaak gevacumeerd. En hierdoor kan de listeria bacterie zich makkelijk delen. Laat ook andere vis uit vacuum verpakking staan. Alles uit blik dus bv toaste tonijnsalade mag beste. Rauwe vis zou ik ook niet doen. Super verse vis mag wel, maar wanneer weet je nou of het heel vers is. Wat ik heel erg lekker vind is vispate uit blik van Johma. Heb je in verschillende varianten en is lekker op een toastje Leverpate: Alles met lever moet je even laten staan. Hier zit veel vitamine A en is schadelijk voor je kindje. Je mag max 1 boterham per dag, maar ik zou gewoon uitkijken Vlees: Al het rauwe vlees laten staan. Dus geen filet american of tataar op je toastje. Ook geen rosbief of ander medium gebakken vlees Verder mag je dus alles leef je lekker uit met alle soorten salades en beleg. Genieten is nu extra belangrijk
Ik at soms wel gerookte zalm, ik kocht het dan in de supermarkt en stopte het in de vriezer, dan is die listeria bacterie dood.
Oh dus paturain mag gewoon? Als je gerookte zalm in de vriezer stopt, vermeerderd toch juist de listeria bacterie? Ik heb weleens gelezen dat deze bacterie in de vriezer vermeerderd. Hoelang mag je trouwens uit een open pak melk drinken? Mag het nog als ie 2 dagen open is?
Ja en als je dan je gerookte zalm weer ontdooit zijn ze er weer. Zou ik niet doen als ik jou was. Gewoon even een paar maanden zonder moet kunnen toch
hallo, nou heb ik ergens gelezen dat je verse roofvis,oa tonijn beter kunt laten staan. uit blik mag wel,maar de diverse soorten roofvis(op internet staat welke) mag niet....
Even over de gerookte zalm, zolang je het verwarmt mag je het wel gewoon eten. Maar idd dus niet uit de verpakking op een toastje oid. Verse zalm bij de visboer mag je wel gewoon eten
Invriezen doodt de bacterie niet! Idd verse zalm halen of verhitten voor bv door de pasta is wel goed. Op toastjes mag vanalles: smeerworst/pate met mate, salades, Paturain o.i.d., kaas, smeerkaas, verse vis
Volgens mij mag je heel veel eten. Zeker in Nederland zijn er 101 verschillende dingen die je op een toastje kan doen. Droom er dagelijks van. Hier (Costa Rica) wordt er afgeraden om tonijn te eten. Om de hoge hoeveelheden kwik die er in kunnen zitten. Volgens mijn gynaecoloog mag rauwe vis verder wel. Ben vorige week nog lekker sushi gaan eten. Jummie! Oh en inderdaad, gerookte zalm uit vacu verpakking gewoon door je pasta saus mikken en verwarmen als je echt niet zonder gerookte zalm kan.
paturain staat zelfs ook het pakje dat het van gepasteuriseerde melk gemaakt is. Ik vind het ook heeeerlijk, lekker dik op een vers hard broodje hmmmmm
Het advies over roofvis, zoals tonijn en makreel, is hier dat je er matig mee moet zijn, dus niet vaker dan 2 keer per week. Als het uit blik komt of in een voorverpakte salade (zoals van johma) zit is er niets aan de hand, maar verse roofvis kan te veel kwik bevatten. Je mag het dus best eten, maar niet iedere dag.