@Imani: Oja, en voor ik het vergeet: bekleden met marsepein en niet met fondant, want in fondant zit ook melkpoeder.
Mijn taarten worden dus hoger door de biscuitmix in de vorm even een tijdje te laten staan. Ik laat het minimaal een kawrtier rusten en dan pas de oven in en beide keren kreeg ik ze toen hoog en 35 min op 180 graden. Ben bezig met klein taartje met eeyore, word leuk! Maar nog niet klaar....vanaaf foto Rozemarijke, met de overgebleven stukken een 3d taart maken???
ja de eitjes leg ik ook altijd in warm water en dacht ook lang genoeg te kloppen maar of het dan ook gaat pieken weet ik eingelijk niet .....eens proberen hier heb ik deze zak gekocht : bakfeestenzo.nl - bakwinkel bakfeest en zo maar volgens mij heeeft ze geen web winkel . weet niet of je het al snel nodig hebt ? maar anders zou ik de volgende keer als ik ga er wel 1 voor je mee kunnen nemen en hem dan opsturen want het kan gewoon over de post scheelt weer verzendkosten
Voor zoonlief morgen. Een vriend van ons komt langs voor zijn 1e verjaardag die kan niet op de dag dat we het vieren en sja, daar hoort een taartje bij he Naturel biscuit, 2x gevuld met bon bon bloc vulling. Helemaal onringt met bloemen (zie foto in volgende reactie...)
@Mamakitty: wat een schatje! @Romaira: die kan idd wel gemakkelijk over de post Mag je idd wel een keer voor me meenemen dan, want ik heb hier al enorm lopen zoeken, tevergeefs....
Mooi hoor! Ik heb vandaag mijn allereerste taart gemaakt Heerlijk! Wat een zalige bezigheid. Hier is ie: Ng lang niet perfect maar ik ben er trots op
ik ga nu waarschijnlijk een hele domme vraag stellen maar ik wil het toch weten Ik wil vandaag mijneerste biscuit gaan bakken en morgen decoreren. Hoe laten jullie het baksel afkoelen? Moet ik het meteen op een rek storten? Moet ik het afdekken? Help me!!
wat een leuke taarten weer. @ romaira. daar geven ze ook workshops!! ik moet echt binnen kort een keer naar elst hoor!ik heb alweer zo veel leuks gezien. maar meiden even wat anders ik las dus ergens (op een ander forum) dat je ook eventueel een klei pers kunt kopen dat dat ook goed gaat met marsepein en fondant. nu heb ik zo veel wilde ideeën gekregen maar ik zou niet weten of zo iets werkt. http://www.codedread.com/images/playdoh_fun_factory.jpg zoiets bedoel ik
ik laat heb eerst iets afkoelen in de vorm ( anders is het zo heet aan de vingers )daarna stort ik hem op een rooster. als hij dat helemaal af gekoeld is dan doe ik hem een pendaal emmer zak. hij kruimeld minder als je hem even laat rusten ik bak meesltal op vrijdag en dan zaterdag bekleden ( dat er een dag tussen zit zeg maar )
Oh, ik zag weer mooie taarten voorbij komen. Heb gisteren mijn oefentaartje voor de bruiloft bekleed en was erg goed gelukt. Vanmorgen biscuit gebakken van de bruidstaart. Mammakitty je tip werkt volgens mij, even laten rusten en hij wordt torenhoog! Foto's volgen maandag of dinsdag pas (na de bruiloft). Just in case....
hallo taartdozen. hoe ik er bij kom ik weet het niet maar zo opeens lijkt het me zo super gaaf om zelf taarten te maken. alleen ik weet niet hoe te beginnen. wat moet ik allemaal hebben als beginner en wat kan ik zo ongeveer kwijt zijn? de 17e is mn man jarig en dan wil ik graag een taart maken voor zijn werk. hij werkt met airconditioning,luchtbehandeling enz. dus leek me wel leuk om dat als onderwerp te hebben. kunnen jullie me helpen. misschien een lijstje met de beginnersdingen of site waar alles op staat. heb gezocht via google maar weinig kunnen vinden voor beginners.
MamavanDaan639, weet waar je aan begint Ik had een week of 4 dezelfde kriebels en heb vandaag een veel te grote bestelling binnen gekregen met alle spulletjes en mijn eerste taartje staat in de oven!! Op www.deleukstetaarten.nl is een hele handige site! Daar vind je veel info en ook veel inspiratie op het forum!
MIjn eerste taartje staat er nu dus in en ik loop hier te ijsberen, Ik ben bang dat hij niet helemaal lukt. Hij is mega gerezen!!! Maar hij wordt bol bovenop. Weet iemand hoe dat is te voorkomen?? Het is een 15cm rondje