In Duitsland was laatst een onderwerp over dit op tv. Ze gingen kijken of ingemaakte kersen uit het jaar 1937 nog goed waren...en ze waren gewoon nog te eten Moraal: gewoon lekker opeten.
kruiden verliezen alleen smaak als ze over datum zijn... maar met kruiden let ik er ook niet op hoor.. als smaak minder word, kiep ik wel wat meer overal doorheen
@ plurkie: Mijn vriend heeft dit ook al aan de hand gehad, loopt ook nog steeds rond Ook pas op het blikje gekeken toen het al op was. Terug on topic: Ik gebruik kruiden wat over datum zijn gewoon verder. Heb ook nog bouillonblokjes in m'n kast gevonden die van 2009 over datum zijn. Maar dat is droog, ruikt nog precies hetzelfde en zijn niet van kleur veranderd. Dan durf ik dat wel. Met verse producten let ik altijd op en zeker nu ik zwanger ben let ik er extra op.
als ik zwanger zou zijn zo ik de ananasen. kersen etc die van voor 1937 zijn ook laten staan hoor. nee zonder gein.. dan let ik ook wat meer op. maar dan nog srink ik rustig melk van 1 dag over datum, kruiden over datum etc. maar meer dat ik er dan oplet of vlees, groente en melk enzo nog goed ruikt. de geur zegt vaak meer als de datum
Zou d'r ook niet zo moeilijk over doen. Nou doe ik sowieso niet zo moeilijk over de houdbaarheidsdatum (tenzij het om bv filet americain, of iets met ei gaat). Zolang het maar niet te gek wordt. Had laatst een potje Nootmuskaat dat leeg was, dacht toch eens even kijken want volgens mij heb ik dat potje al sinds ik op mezelf woon (en dat is al ruim 11 jaar). En ja hoor, over datum al UHM, 7 jaar, oeps!!!
Morgen even afwachten als je naar de WC moet spurten dan had je die kruiden beter niet kunnen gebruiken haha Ik eet ook wel eens wat over de datum. laatst iets wat op moest in 2008 en ik leef nog steeds en met droge kruiden ben ik ook niet moeilijk haha. Mijn oma is er enorm goed in om spul van over de datum te gebruiken en wel eens met resultaat dat daarna de hele familie op de WC zit dan zeggen we weer "wat heeft ze nu weer door het eten gegooid?"