Omdat ik me toch wekelijks aan een budget houd met de boodschappen (40 - 50 euro) ben ik op zoek naar wat nieuwe recepten voor het avondeten die lekker maar vooral erg low-budget zijn! Ik eet al heel afwisselend, maar wil toch wel weer eens wat nieuwe dingen erbij om af en toe te maken. Hoeft niet hollands te zijn, mag ook buitenlands, Dus heb je een heel goedkoop succesrecept? Plaats hem hier en ik ben er blij mee
Gevulde omeletten: Verschillende groenten, eieren, ham/spekblokjes evt kaas en kruiden. Stampotten: Zuurkool, Boerenkool, Spruiten, Snijbonen.. alles is lekker met spekjes en gehakt.. Gehaktprutjes.. Blikje tomatenstukjes.. naar smaak kruiden, gehakt, verschillende kruiden.. lekker met rijst/pasta maar ook met een stokbroodje. Roomprutje.. Bakje roomkaas evt kruiden.. (aldi oid) champignons, spek en courgette , ook lekker met pasta maar ook met een stokbroodje. Gevulde soepen.. Zelf huzarensalade maken.. ( groenten die je over hebt) aardappels, stukjes ham en mayo.. Pannekoeken.. zoet of hartig..
Dankje, de meeste dingen maak ik eigenlijk al wel regelmatig Zelf huzarensalade maken is al lang geleden dat kan ik wel weer eens doen
Dit al eens geprobeerd? EDIT: Oh, dat werd net gezegd.... Volgende keer sneller op de knop drukken, Xochi!
pasta met spinazie al creme pasta koken. spekjes uitbakken, evt nog een champignonnetje erdoor of wat cherrytomaatjes als je daar van houdt. als laatste de spinazie ala creme erdoor pasta afgieten en dan het spinaziemengsel erdoor scheppen. even goed omroeren.. klaar 2; gehakt rullen, uitje erdoor, paprika, potje bruine bonen, beetje ketjap en dan met rijst
Oja, een super simpel en goedkoop gerecht wat ik in mijn studententijd vaak maakte: Kerrierijst. Nodig: Rijst (ik pak altijd pandan) Kerriepoeder Ui Ananas Bouillonblokje Olijfolie Uitje fruiten, kerrie even meebakken. Kokend water erbij + bouillonblokje. Rijst erbij en koken. Als de rijst drooggekookt is, ananasstukjes er door doen.
@ plurk, die dingetjes maak ik al eens, iig thanks AHtip, bedankt! Daar staan een hoop lekkere dingen op, heb ik wel wat aan
heb er nog 1 tortilla,s met tonijn ( moet je natuurlijk wel van tonijn houden) tortilla''s besmeren met een kruidenkaas, sla en tonijn erop evt een genipperd uitje... oprollen hmmm lekker! witlofsalade witlof klein snijden en wassen, bittere stuk eruit uije snipperen, blikje mandarijntjes of ananas erdoor, handje rozijntjes en een beetje naar smaak van die mayonaise met yoghurt en als laatste beetje kerrie poeder of paprikapoeder. en dan met aardappels of brood. nou zijn mn ideeen op
Lekker hartige taart maken van bladerdeeg(Euroshopper,kost nog geen Euro) Vullen met wat roerbakgroenten(vaak met 35% korting bij AH)en blokjes kipfilet, in een springvorm dit alles.
wat lekker is met huzarensalade is een sausje maken van 1 flinke el mayo, 1 flinke tl mosterd (grove) en een scheut zonnebloemolie. Dan is het niet zo mayonaise achtig. Ik maak het vaak met tonijn (gezond), komkommer, mais, rode ui, augurk en aardappel. Broodje erbij (18 ct euroshopper) en echt smullen hoor!
Thanks ik zie hier al wat lekkere dingen voorbijkomen Gisteravond nog even rustig die budget-pagina vd AH doorgekeken en daar staan echt wel lekkere dingen op!
PS Lees hier al een paar keer euroshopper, das echt goedkoper he. Ik begin er steeds meer achter te komen dat de Lidl, vergeleken met euroshopper (of ander merk goedkoper dan huismerk) ineens niet meer altijd zo goedkoop is.. Ik ga ook iedere week naar minstens 2 supermarkten, dat scheelt echt een hoop. Is een hele puzzel, maar het lukt
Spitskoolschotel 500 gram gehakt Aardappelen 1 spitskool spek in blokjes plakjes spek Kaas, in plakjes of geraspt melk, boter, nootmuskaat, zout voor puree Kerriepoeder zout, peper en evt. sambal voor gehakt - Zet aardappelen op vuur voor puree. Dit moet genoeg zijn voor 2 lagen in de schotel. - Rul de gehakt en voeg de blokjes spek, zout, peper en eventueel sambal toe. - Snij de spitskool in reepjes, was het en doe met aanhangend water in een grote pan waar al een klontje boter is gesmolten. Laat op laag vuur zacht worden. Af en toe omroeren. Eventueel kerriepoeder toevoegen, maar kan ook zonder. - Puree maken van aardappelen en de helft onderin de schaal voor de eerste laag. - Spitskool erop voor de tweede laag. - Gehakt erop voor de derde laag. - Afsluiten met nog een laag puree. - Daarop de kaas. Dit voorkomt teveel uitdrogen. Kan ook zonder kaas. - Eventueel nog plakjes spek, gewoon lekker, maar ook niet een `must`. Nog zo´n 20 minuten tot half uurtje in oven op 180 graden. Alles is namelijk al gaar, maar nog even goed warm worden en kaas laten smelten.
Nuggets mc mama: Benodigdheden: Boterhamzakje, of zo´n diepvrieszakje kipfilet yoghurt tucjes (ja je leest het goed van die vierkantje koekjes)Naturel of met smaak.Maakt niet zo veel uit wat je zelf lekker lijkt! knoflook, zout, peper, paprikapoeder (of cayunkruiden) Hoe te maken: Je snijd de kipfilet in stukken (ter grote van een nugget) Marineer de kipfilet met de bovenstaande kruiden laat dit even intrekken. daarna stop je de kipfilet in het zakje met de yoghurt.Je mengt het goed samen en legt de marinade in de koelkast.(let op wel een paar uur.Ik maak het zelf altijd s´morgens al klaar. Daarnaleef je je lekker uit op de pak tukjes Je neemt een stuk of wat tucjes en legt deze op een theedoek en deze ram je kapot Daarna haal je de kipfilet uit de koelkast en rolt hem door de tuckjes heen.Voor een ruim krokant korstje. Daarna 20 tot 25 min op 200 graden in de oven. Heerlijk met verse boonjes en aardappelschijfjes!! Ik kruid de aardappelschijfjes zelf altijd met aardappelkruiden.Zo heb je een heerlijke maaltijd en hele tevreden kinderen!!! Ik heb een site gezien waar ze dit maakte en daarbij hadden ze hele mooie foto´s toegevoegd dus neem een kijken daar staat ook alles uitgelegd!! http://sinnestorm.web-log.nl/sinne_storm/food/index.html
ik las het een keer hier op zwangerschapspagina, maar weetje wat ook echt lekker is... gehaktballen maken met nasi kruiden.. ik koop meestal een kilo gehakt en daar kan je er echt veel van maken!! alles in de vriezer en je heb weer een vooraadje... wat ook lekker is om zelf loempia´s te maken met wat filodeeg, roerbakkruiden, ketjap manis, kip of ham, van die dunne mie (ben even de naam kwijt). heel makkelijk en je kan er echt veel van maken...
Kipfilet Champignons Uien Ongeklopte slagroom Maizena Mienestjes Kipfilet in stukjes snijden en bakken. Ui en champignons in stukjes snijden en meebakken. Op smaak brengen met peper en zout. Slagroom erbij en laten inkoken. Als het te dun blijft even dikker maken met maizenapapje. Serveer met miebestjes.
euroshopper is echt heel goedkoop ja, maar je moet wel een beetje weten wat je ervan kan kopen. Ik doe wel die afbakbroodjes en mais in blik, maar pasta of pindakaas weer niet. Sommige dingen moeten bij mij gewoon van goede kwaliteit zijn!