hoi, ik heb laatst tobleronemousse gemaakt mmmmm en dan tweede laag combi jam met slagroom. Is dus wel zoet maar de jam maakt het toch wel frissig (niet te zoete jam gebruiken)
Ik maak altijd een laag met gewone aardbeienjam en een laag met een mix van 1/2 botercreme en 1/2 gele room. Is lekker fris en luchtig!
ja de botercreme extra is ook lekker mijn favo vulling is dun laagje lemon curd, laagje botercreme (van de mix) erop en dat 3x of de chocoladebailey's botercremevulling
@Zanoni: Prachtieg paas-taart. Echt heel mooi gemaakt!!! @Vulling: Ik heb vorige keer de toblerone-mouse gemaakt en die was wel errug lekker hoor!!! Vanavond ga ik de bonbonbloc-vulling maken. Mmmmmhhh, lijkt me ook erg lekker. Ik heb nog geen favoriet, misschien na vanavond wel!!!
Mijn favoriet is momenteel de lemoncurd. Kan 'm helaas nog niet in de slagroom-variant uitproberen, maar dat komt nog een keer als we de borstvoeding helemaal af hebben gebouwd
jaaa ik meld me hier ook aan, ben druk aant bakken en nu alles besteld wat ik nodig heb voor een mooie taart ik had zelf marsepein gemaakt die was heerlijk maar niet uit te rollen
Maia en zanoni, mooie taarten meiden! Ik moet deze week (morgen) ook bakken......heb een bestelling voor dit weekend.......oftewel: donderdag......dus vanaaf maak ik wat bloemen etc en morgen de taart en bekleden+decoreren...
@Maia: hij is weer mooi! Maar wat zit er nou op de zijkant van de onderste taart? @Mamakitty: wat voor gelegenheid, (je bestelling)?
Ik heb foto's van mij taartje op hyves gezet , gewoon omdat ik trots was . Toen reageerde er een ex collega of ik niet een taart voor haar verjaardag wilde maken en wat dat dan koste ..........en zo ging bestelling 2 eingelijk ook !~ ~~~~~~~~~~~~~~~~ Oh ik heb er ff zo de balen van he ! Ik maak het kapsel altijd zelf maar ik krijg hem maar niet goed hoog ! erger nog hij zakt steeds in :x Heb al vanalles geprobeerd eitjes voor verwarmen en dan kloppen , in een bak met warm water kloppen , nog langer laten kloppen (20min ) , bakpoeder toevoegen , temp van de oven oplaten lopen , in een andere bak kloppen niets lijkt te helpen ! Natuurlijk kan ik wel een kant en klaar mix kopen/bestellen maar zo moet het toch ook lukken denk ik dan ? wat doe ik in godsnaam verkeerd ?
Hoe warm is het water waarin je beslagkom staat als je klopt? Mag echt wel goed warm zijn! En hoe lang staat het in de oven? Inzakken is volgens mij een teken dat ie nog niet gaar is, dus nog wat langer laten bakken? Het basisrecept staat bij mij altijd 20 minuten op 150 graden en dan nog 25 minuten op 175.... (en zakt dan dus niet in. Ik krijg hem wel steeds hoger). Overigens: gister bij vriendin het hoedje soldaat gemaakt en zij vond de biscuit aan de droge kant, (klopt ook, is dus die van het basisrecept). Ze had een receptenboekje liggen waarin andere hoeveelheden stonden: 5 eieren au bain marie kloppen met 100 gram suiker Daarna 120 gram bloem erdoorgeen spatelen en rasp van 1 citroen. Evt smaakje toevoegen en dan dus de oven in. Die ga ik dus van de week eens even uitproberen, want zou mooi zijn als m'n biscuit wat minder droog wordt...
Het water is zo heet dat ik er me hand niet in kan doen , is dat warm genoeg denk je ? gaar is hij wel , ik prik met een prikker op verschillende plaatsen en das altijd goed ! ik zat al te denk om een het moscovisch gebak eens te proberen........
dank jullie dames! doe je je oven misschien te snel open?? dan kan hij ook gaan inzakken nml. @iggylover: ik ben pas na 1,5 jaar bestellingen gaan aannemen en ik maak geen reclame. Gaat allemaal via via
Hmm, die truc met de prikker werkt hier ook niet hoor... komt er schoon uit en dan zakte m'n kapsel dus ook gewoon in. Ik heb toen de baktijd verlengd en nu is het goed.
ik doe het altijd zo: ik maak hem zelf of met de mix van de shop. als ik hem zelf maak, dan zo: 5 eieren 125 gram bloem 150 gram suiker 25 gram maizena zout 1 zakje vanillesuiker eieren even in warm water leggen (10 minuutjes) of de beslagkom in warm water leggen als ik ga mixen. Eieren met de suiker en vanillesuiker minimaal 10 minuten kloppen op hoogste stand. Dan de gezeefde bloem en maizena met snufje zout erdoor SPATELEN. Je krijgt dan een wat kleverige schuimige massa. Dit in het bakblikje doen, oven op 145 voorverwarmen, blik gaat erin, dan gelijk door naar 180 en en dan ongeveer een half uur bakken (45 minuten voor een groot blik)
Mijn taart zakte gister ook in! Nu zag ik dat hij net niet lang genoeg in de oven had gestaan! Even 10 minuutjes langer en hij was helemaal goed geweest. Dus misschien moet je hem gewoon even iets langer in de oven laten staan!
Die van mij wordt juist te hoog Ik heb maar een combimagnetron dus als hij teveel omhoog komt komt hij tegen de verwarmingsbuisjes aan.. ohoh.. ik moest kiezen.. of hem zonder roostertje er in met kans erop dat de onderkant dan niet mooi gaar werd, of met roostertje met dit risico. Ik loop nu dus heel hard tegen dat ding te praten dat ie niet verder omhoog mag komen Alle begin is moeilijk haha, is mijn eerste biscuitje..