@ Maia leuk zeg!! @ iggy, ik adverteer op marktplaats. @ inzakken, ik zweer bij de bix en dan echt lang kloppen! Laatst had ik én geen goede mixer én een eitje te weinig, nou hij kwam voor geen meter omhoog! Groetjes!
Het heeft niet geholpen.. moest halfverwege de oven opendoen om het rekje weg te halen en hem gewoon er in te zetten. Maar... hij ziet er hartstikke goed uit Echt mooi biscuitje geworden, nu ben ik wel ineens bang dat hij vanbinnen niet gaar is of heel droog of weet ik veel wat, maar dat zullen we pas merken bij het doorsnijden... Heb gewoon de tijd die op de mix stond genomen en daarna geprikt en gevoeld vanboven en het toen nog 2 keer 4 minuutjes extra gedaan. Toen veerde hij terug dus moest het goed zijn volgens de omschrijvingen op internet.... Spannend man zo voor de eerste keer
Hoe bewaar ik de biscuit nu tot morgen als hij afgekoeld is? In plastic folie/zak op het aanrecht gewoon?
Hoi Meiden! Nou gister m'n over the top workshop gehad, was echt super! Veel dingen weer geleerd en ook weer een hoop aangeschaft! @Zanoni en Maia: Wat een mooi taarten meiden! @Lief: op de website van de leukste taarten staan overzichten met vullingen en combinaties van vullingen, handig! Nou, hier een foto van de taart: 1 met flitser
Wat n mooie taart!! IK ga vandaag ook weer bezig, krijg als het goed is mijn bestelling binnen. Nou stel ik misschien een hele domme vraag hoor, maar die balletjes aan de onderkant van je taart, rol je die of is dat een soort streng?
Deze heb ik gemaakt met zo'n silliconen mold van first impressions. Dat is een hele rits aan elkaar (niet genoeg voor helemaal rondom maar komt er wel goed uit)
Wowie Nathalie, prachtige taart! Ik heb gister eindelijk een mooie strakke taart gemaakt, tenminste.......de eerste marsepein bekleding zat er eindelijk strak op. Jullie advies opgevolgd........botercreme helemaal strak afstrijken. Maar die kleine lettertjes zijn moeilijk om er netjes op te krijgen zeg!!! Wat een friebelwerk. Iemand daar nog tips voor? En dan even over het kapsel dat niet goed omhoog komt! Op de verpakking van de mix staat dat je 8 minuten op de hoogste stand moet mixen en dan nog 3 minuten op de laatste stand. doen jullie dit ook ongeveer, of mixen jullie langer, waardoor het kapsel beter omhoog komt??? Foto van mijn taart komt waarschijnlijk pas morgen, want ben nu op mijn werk en daarna ga ik gelijk uit eten, dus heb nog geen tijd.
Ik weet het, maar zoals ik zei, zag ik door de bomen het bos niet meer daar, alles lijkt daar wel gecombineerd en ik vroeg even wat jullie favo's waren Heb inmiddels gekozen voor banaan en nougat lekker heftig Volgende keer iets met frambozen. Ik vind je taart erg leuk en mooi! En die bolletjes mal had ik ook al ontdekt.. staat op mn verlangslijst vind dat erg leuk.
Nathalie wat een mooie taart, nu durf ik echt niet meer. Heb vorige week namelijk de lelijkste taart ooit gemaakt.... Lelijke kleuren, marmeren was een ramp, onderaan niet netjes afgewerkt gekregen.... Durf ook maar een piepklein stukje te laten zien. Bekijk bijlage 53867
OK, de binnenkant mag ook. Gevuld met slagroom en Mona bosvruchtenmousse (toetje van de maand). Hij was gelukkig wel lekker. Bekijk bijlage 53869
Nou maak je me wel nieuwsgierig hoor! Als jij deze nou vol showt, durf ik tenminste ook mijn taarten te laten zien als die eens mislukken @Nathalie: die is echt over de top ja Leuk
Ah, kom op Mammie van Roy! Hier ook genoeg lelijke taarten gemaakt. Niks om je voor te schamen. Kom op, laat de hele taart zien!!! Ik ben zo nieuwsgierig
OK dan . Deze is van boven genomen, dan zie je de bubbels en de scheuren lekker goed Ik weet niet hoor, maar meneer fondant en ik zijn geen vriendjes van elkaar.... Marsepein is altijd strak en fondant krijg ik echt nooit goed. Bekijk bijlage 53885
Nou ja......hij is apart, maar echt oerlelijk vind ik hem ook weer niet! Wat had je in gedachten, wat moest het eigenlijk worden? Volgende keer wordt je taart vast weer helemaal top!
skye wij zijn benieuwd!! Ik mix altijd minstens 10 minuten waarvan de eerste minuut/2 min opgebouwd en dan gewoon nog vol volume haha! Je ziet het beslag ook echt meer worden als het ware, het luchtig worden.
Apart is nooit zo'n heel erg bemoedigend woord Maar ik ben het wel met je eens.... Ik wilde hem marmeren en ik had van het bruin en wit hele dunne rolletjes gemaakt (slierten) en in elkaar geddraaid. Toen opgerold en daarna met een roller uitgerold. Helaas met dit effect. Vond het zo zonde om weg te gooien, was toch maar voor onszelf.
@ mammie van Roy, mooi is ie inderdaad niet, maar ik denk dat dat vooral met de kleuren (marmereffect) te maken heeft hoor! Want de bloemetjes zien er wel goed uit juist, doordat ze niet op de bovenkant zitten vallen de bubbels weer extra op. Van binnen ziet ie er njammie uit (het gaat toch om de binnenkant haha!) Was de fondant niet beetje te dun uitgerold, zo lijkt het op de foto namelijk. Groetjes!