De taartdozen

Discussion in 'Algemene clubs' started by Sas26, Dec 19, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. n4th4li3

    n4th4li3 Fanatiek lid

    Sep 15, 2007
    1,409
    0
    0
    @Sonjaw: Oh, dat is mooi. Vandaag geen tijd meer dus zal ze morgen bestellen. Ik was trouwens net thuis van werken... haha!
    (werk in het casino)

    @Maia: Mooie taart!
     
  2. Pioen

    Pioen Fanatiek lid

    Jun 11, 2008
    1,903
    0
    0
    Ze vond m helemaal fantastisch!:D
    Ben helemaal blij:)
     
  3. Maia

    Maia Niet meer actief

    dank jullie voor de reacties dames! Was ook wel trots. Hij was erg lekker.

    Verder zag ik alweer wat mooie taarten voorbij komen. Ik vind het wel gezellig om hier zo'n kletsgroepje te hebben :D Ik ga straks aan de slag met m'n opdracht voor dit weekend. Heb het nog druk ;)
     
  4. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    May 26, 2008
    9,749
    0
    0
    @Piroen, wat leuk!!

    @Maia, je mag zeker trots zijn! Hoe had je hem gevuld trouwens??
    Ja leuk he zo'n kletsgroepje hier!
    Suc6 met je opdracht! Wat is het?

    Ik moet nog laceflowers maken en kleine bloemetjes....zomeeten maar es doen..
     
  5. n4th4li3

    n4th4li3 Fanatiek lid

    Sep 15, 2007
    1,409
    0
    0
    Vrijdag moet ik die bruidstaart af hebben maar zondag wordt mijn zoontje ook nog 2. En ik had bedacht om een zandkasteeltaart (van tv) te maken. Het zandkasteel zelf wordt denk ik niet zo'n probleem maar die poppen... pfff, heb nog geen zin gehad om er aan te beginnen. Zulke poppetjes moeten echt lijken vind ik want anders is het hele effect weg. Maar ja, hoop wel dat de zin nog komt voor zondag...
     
  6. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    Jul 13, 2005
    15,340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland

    Hihi....is not me op dat forum :D
     
  7. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    May 23, 2008
    4,067
    0
    0
    pioen , wat fijn voor je dat ze de bestelling mooi vonden ! is toch altijd weer een hele opluchting he !
     
  8. Maia

    Maia Niet meer actief

    @kwebbeltje: ehhh dan heb ik de verkeerde :) Natasja dan? ;)

    vulling: choco/bailey's botercreme :D is favo in mijn familie!

    o ja en wie vroeg het, de ruitjes heb ik gekregen door gewoon goed te meten. Of in elk geval redelijk goed ;)
     
  9. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    May 26, 2008
    9,749
    0
    0
    Maia, je bedoelde natasja denk ik....
    En goed gedaan hoor die ruitjes!

    Natalie, suc6 hoor!!
     
  10. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Mooie taarten weer :)!

    Hier nu deel 4 van R2D2 in de oven staan: een arm :D
    Vanochtend een kapsel afgebakken, had beslag van 5 eieren gemaakt en m'n springvorm van 20 cm verhoogd. My, kwam ie, ondanks dat ik m'n laagste roostertje had gepakt, toch nog tegen de bovenkant van m'n oven aan.... Gelukkig maar ietsje, dus dat stukkie snijden we mooi weg en dan heb ik dus ee kapsel van zo'n beetje 15 cm hoog! :D
    Zal 'm ff showen :D
     
  11. Pioen

    Pioen Fanatiek lid

    Jun 11, 2008
    1,903
    0
    0
    Wauw Rozemarijke dies mooi hoog!:D
    Gebruik je de biscuitmix of maak je deze zelf?
    Ik heb de mix nu besteld, ben benieuwd of me dan ook s zo'n hoge lukt:)
     
  12. n4th4li3

    n4th4li3 Fanatiek lid

    Sep 15, 2007
    1,409
    0
    0
    die is goed hoog!!
     
  13. Natasja

    Natasja VIP lid

    Aug 1, 2005
    25,784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    whaaaaaaaaa
    Hoe heb je dat voor elkaar gekregen!!!

    heb je de temp ook opgevoerd enz? tell me!
     
  14. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Hihi, bij deze heb ik de biscuitmix gebruikt. Maar als ik zelf maak, worden ze ook wel goed hoog :) Wel wat minder dan bij de mix.
    Maar ben er wel achter dat het geheim 'm toch wel zit in hoe lang je mixt... als ik helemaal zelf het biscuit maak, moet ik dat op de hand doen, (wil binnenkort wel een keer proberen of dat ook gaat met vooraf de eieren in warm water en dan gewoon in de mixer op kom), dus dan mix ik echt strak 10 minuten, want dan heb ik wel een lamme arm.
    Maar deze heeft dus denk een kwartier staan draaien, en het beslag staat dan echt goed stijf. Blijft gewoon rechtop staan als ik de mixer eruit trek. Als dat gebeurt, wordt het kapsel gewoon mooi hoog.
    Verder begin ik op 150 graden en dan na 20-25 minuten (beetje afhankelijk van de grootte van m'n vorm) voer ik dat op naar 175 en dan nog 20-25 minuutjes. Onze oven kan alleen met tussenstanden van 25 graden helaas, maar zo lukt het dus prima :)

    Ben nu bezig voor het eerst met botercrememix van de webshop, die heb ik nog niet eerder gebruikt, omdat daar toch melk inzit (en dat mag ik dus niet vanwege Thirza d'r koemelkallergie en het feit dat ik nog BV geef dus). Maar nu voor deze bestelling ga ik dat toch maar doen :) Ben benieuwd... staat nu ff te rusten iig.
     
  15. Natasja

    Natasja VIP lid

    Aug 1, 2005
    25,784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    whaaa thanks ga ik opschrijven.

    De botercreme van de shop is echt jammie!

    Hoeveel van de mix heb je gebruikt en hoeveel water?
     
  16. Natasja

    Natasja VIP lid

    Aug 1, 2005
    25,784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    hahaha ja Maia it was me!
     
  17. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Trouwens ff een vraagje aan de pro's: ik vind het taartenbakken erg leuk en het creatieve zit me wel in het bloed... Aangezien ik een dag minder ben gaan werken en we dat vanaf deze maand financieel ook echt gaan merken omdat mijn ouderschapsverlof per vorige week is verlopen, loop ik er dus nu over te denken om op deze manier wat bij te gaan verdienen... Ik hoef er dan niet voor van huis, (kan dus thuis zijn bij Thirza en een evt volgende), doe iets waar ik ontzettend veel lol in heb en zou er dus net even wat extra mee kunnen verdienen.
    Zit nu al een beetje te kijken hoe het zit met inschrijving bij de kamer van koophandel, (want alleen praktisch gezien vind ik dat al handig: kan ik een pas van de makro gaan halen en daar een heel deel van m'n zooi gaan halen). Maar hoe werkt eea en waar moet ik aan voldoen als ik hier echt een klein eenmansbedrijfje van wil maken?
    Ik neem aan sowieso een cursus HACCP? En waar moet je werkruimte aan voldoen? (We gaan ws volgend jaar verbouwen en dan komt Thirza's huidige kamertje vrij, dus daar zou ik wat mee kunnen doen dan...)
     
  18. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Voor dit kapsel had ik 330 gram mix, 5 eieren en 33 cc water, (ik weeg altijd af: elke cc water is 1 gram, dus in dit geval 33 gram water).
     
  19. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    May 26, 2008
    9,749
    0
    0
    Rozemarijke, wat gaaf!!!! Lekker hoog!
    Ik wil ik inschrijven bij kvk, maar wil nog even afwachten hoe het verder gaat lopen.
     
  20. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    May 23, 2008
    4,067
    0
    0
    @ Rozemarijke ,
    oh my god wat een ding zeg hahahah cool hoor !
    op dlt staat heel veel over inschrijven bij de kvk , gewoon even de zoek functie gebruiken .
    EN als je meer info wilt over HACCP mag je me wel toevoegen op hyves daar heb ik in me inbox veel info staan (gekregen van die vriend van me die banketbakker is van beroep :D ) :Maika Profiel - hyves.nl
     

Share This Page