Wow...dat is een pittig weekschema zeg... respect!! Ik werk (nu nog) alleen op donderdag en vrijdag, en op vrijdagavond ben ik echt helemaal gesloopt. Laat staan als je dit 5 dagen doet.
Wat deels ook al hierboven is gezegd: wij komen ook net voor 18 uur thuis met kind. Op de crechedagen betekent dit dat we eenvoudig en snel koken, en vaak wat voorbereiden. D.w.z. bv. de verse pasta van de AH (in 5 minuten klaar) met kant-en-klare saus van Bertolli (echt lekker), of gewone pasta met eigengemaakte Bolognesesaus uit de diepvries. De pasta maken we dan vaak al 's ochtends klaar, dan hoeven we deze alleen nog maar op te warmen. Of andere eenvoudige snelle gerechten. Groente voor ons zoontje is vaak al eerder klaargemaakt en ingevroren (of de dag tevoren klaargemaakt), dus hoeft alleen maar opgewarmd. Dan kun je in 15-30 minuten gezamenlijk aan tafel, afruimen, om 19 u klaar met eten en wassen, naar bed, en dan 19.45 kind in bed en een moment voor jezelf. Op de niet-crechedagen kan je dan iets rustiger koken en bv wel de groente geheel vers klaarmaken. Dit werkt allemaal net zo eenvoudig als potjes (die wij nooit gebruikt hebben). Kind krijgt zo ook voldoende vers eten. De truuk is dus: eenvoudig/snel koken, en sommige dingen voorbereiden. Overigens lukt het vaak nog wel dat een van ons nog wat eerder dan 18 uur thuis is en dan al wat gereed maakt alvorens naar de creche te gaan, dat scheelt ook.
ik ben meestal rond 1800/18.15 thuis met de kids, mijn man is er dan nog niet. De kids krijgen dan een soepstengel en de oudste (3) gaat vaak even tv kijken. De jongste (20 maanden) struint overal tussendoor en ik maak een snelklaarmaaltijd klaar. Je hebt flink wat 15 min. recepten zeg maar. Hier zijn bv. vissticks, spinazie en puree favoriet bij de kids en dat eten ze dus ook goed als ze moe zijn. voordeel is dat het ook in korte tijd klaar is, zeker als de spinazie 's ochtends al uit de vriezer gehaald is.... Al met al zitten we rond half 7 aan tafel, eten en daarna maken we de kids klaar voor bed. Als dadelijk de klok om gaat en het is weer langer licht en het regent niet, gaan we voor het slapen nog even een kort rondje lopen met de kids voor ze naar bed gaan. Meestal liggen ze dus rond half 8 echt wel op bed en in de zomer iets later. Douchen /badderen doe ik nu meestal op dagen dat ik thuis ben met de kids, maar in de zomer bij erg warm weer gaan ze ook nog effe snel afspoelen voor het slapen.
Thx.. En dan worden we er nog niet rijk van hoor, leven gewoon goed, maar daar blijft het ook bij. Volgens mij zijn de lonen in NL veel hoger dan hier. Het is me altijd opgevallen dat jullie 'goed' leven en dat er veel moeders zijn die maar halftime werken.
Virginie wow... 5 dagen werken, ik zou het niet kunnen. Ik werk 2 dagen en dan ben ik kapot. Ik sta verbaasd te kijken dat er nog zoveel kdv zijn die de potjes geven, ik werk zelf namelijk ook op een kdv maar om 17.00 sta je helemaal alleen tot sluiting. En als ik dan nog zeg maar 6 kids heb heb ik geen tijd om ze allemaal eten te geven, ouders te ontvangen, overdracht te doen, spelen met de kinderen. Mijn vriend werkt in wisseldiensten dus als ik een late dienst draai is hij vroeg thuis en andersom. het gebeurt zelden dat ik Kirsten om 18.00 op haal. Maar op die dag en krijgt zij een groentenhap/potje. En ze eet dan meestal ook wat eerder omdat ze zo actief daar is en minder slaapt. er is helemaal niets mis met potjes. Iedereen moet het doen zoals het voor hun goed uitkomt.
Wij eten zelf iedere dag pas na 19.30.. Soms brood, als ik zelf 's avonds weg moet, maar meestal warm.. Ik duik dus zo de keuken in om wat klaar te maken.. Gijs geef ik rond 18 uur warme hap.. Als Gijs met de pot mee kan eten, denk ik dat t warm eten naar tussen de middag verschuift, tenzij ik zelf tot 11.30-12 uur aan t werk ben, dan word dat lastig, dan staat t brood eerder op tafel.. Maar ik heb aangegeven 1 of 2 ochtenden per week te willen/kunnen werken, dus "loopt t wel los"..
Gelukkig heb ik dat probleem niet, werk op 5 minuten fietsafstand en kdv ligt hier om de hoek. Ik ben dus hooguit 17.15 op het kdv als ik tot 17.00 werk (werk wisselende tijden). Mijn vriend werkt ploegen dus om de week sta ik er 's avonds alleen voor. Dan kook ik snel wat (groenten, aard.puree en vlees) wat snel klaar is. Meestal zijn we rond 6 uur klaar met eten, dan ff bumba op en om half 7 naar boven voor het badje. Rond kwart over 7 ligt ze dan in bed.
Ik werk sowieso maar 17uur per week verdeeld over drie dagen dus ik ben, behalve de dinsdag, maar dan is het papa dag, altijd rond etenstijd thuis. Mijn man komt alleen vrij laat thuis uit zijn werk, rond half zeven. Dan zorg ik dat ik het eten klaar heb, of hij neemt boodschappen mee, dan eten we vaak rond zeven uur. Anne gaat sowieso pas rond acht uur/half negen naar bed, dus dat is niet zo stressen. Ze eet rond kwart voor zeven. Waarom ben je gebonden aan potjes? Ik maak meestal van een bloemkool bijvoorbeeld en een zakje krieltjes warm eten voor haar dat ik invries. Zodoende haal ik rond half zeven er een bakje eten voor haar uit, opwarmen en klaar. Ik vind het alleen zo veel gedoe met vlees braden voor haar, dus als het weer es tijd is dat ze vlees eet (1-2 keer in de week) geef ik een potje. Hier is het absoluut niet stressen, maar dat komt ook doordat ze wat later naar bed gaat.
Hier eigenlijk hetzelfde. Alleen ligt onze dochter meestal wat later in bed, zodat ze papa nog even kan zien (ongeveer 19.30 thuis bij late dienst). Papa eet dan ook alleen..
Ken het probleem hoor... ik werk 4 dagen (gelukkig wisselende tijden, dus twee dagen per week om 18.00 uur pas thuis met kind) Emma is nu net begonnen met 1x per dag slapen, dus die is na zo'n crechedag helemaal gesloopt en niet meer de gezelligste... Mijn oplossing is misschien al voorbij gekomen (heb niet alles gelezen): voorkoken! Ik maak in het weekend of op een vrije avond gewoon alvast het eten klaar (en nee, geen culinaire hoogstandjes... gewoon macaronischotel of rijst met kip en roerbakgroenten ), invriezen en bij thuiskomst opwarmen. T is niet ideaal, maar beter dan die potjes (die ze echt niet meer moet nu ze weet dat ze ook hetzelfde als papa en mama kan eten...)
*Zucht* Dat viel me vroeger ook op totdat ik zelf in het circuit kwam... Mijn man werkt voltijd en ik 4 dagen + soms avonduren achter het laptop en we betalen echt idioot voor alles - kdv alleen kost ons 700 euro per maand eigen bijdrage. Ik denk als ik minder zou gaan werken, zouden we financieel beter af zijn ivm toeslagen enz. Maar dat kan niet in mijn functie - 4 dagen is echt minimaal en ik moet dan ook op vrije dagen telefonisch bereikbaar zijn (gebeurt gelukkig niet vaak hoor). Ik hoop als ik een volgende stap in mijn carrere zet, krijg ik meer flexibiliteit in werkuren, dat wordt fijn.
Fijn om jullie ervaringen/tips te lezen! Ik begin volgende week weer met werken na een hele tijd thuis te zijn geweest. en ik ga dan ook minstens 1 dag tot 18uur werken dus het is wel fijn om te lezen hoe jullie het allemaal gaan doen. Mijn kids gaan ook naar een kdv maar ik heb wel het 'geluk' dat papa ze om 16.45uur kan gaan ophalen. Denk dat ik dan ga zorgen dat het eten klaar staat zodat hij het alleen maar hoeft te koken (hopelijk lukt dat...) en dan kunnen ze op tijd eten (zijn hier gewend om om 17uur te eten). Als ik dan thuis kom, tegen 18.30uur, kunnen we nog wat knuffelen en dan kunnen ze op tijd naar bed. Ik zorg dat ik het bad op de dagen inplan dat ik niet zo laat hoef te werken! Ben benieuwd hoe het zal gaan, want ik denk dat ik in het begin helemaal kapot ga zijn van de lange dagen werken, ben het niet meer gewend he. Respect voor degene die 5 dagen moet werken zeg. Pff dat lijkt me echt niet te doen!
Hoezo moet jij zoveel eigen bijdrage betalen? Voor 2 hele dagen voor 1 kind betalen wij nog geen 100 euro.
Hoe meer je verdiend, hoe meer je zelf moet betalen! Wij betalen 180 euro zelf voor 2 dagen per week.
Wij betalen ook voor 1.5 dag in de week 220,-. Vind het nog aardig veel als ik jullie bedragen zo lees .
wij betalen 25 euro per week voor 2 hele dagen. Het schijnt dus ook te liggen aan wat je zelf verdiend, hoe meer jezelf verdiend des te meer je eigen bijdrage is.
Dan betekent het waarschijnlijk dat jullie ook relatief veel verdienen ten opzichte van anderen hier. En 700 eigen bijdrage per maand? Wij betalen voor 3 kinderen voor 2 volle dagen 280 eigen bijdrage, en naar mijn idee verdienen wij echt niet weinig. hahah, wel dus
Ik werk niet, dus daarover kan ik niet meepraten.. Maar het valt me op dat veel dames hier denken dat het allemaal veel rustiger zou zijn als ze maar niet zouden werken. Dan komen er verschillende vragen bij me op, onder andere: - Waarom werken jullie dan (zo veel)? Andere mensen redden het toch ook met één of anderhalf salaris? - Waarom denken jullie dat het zoveel rustiger zou zijn? Persoonlijk denk ik wel eens 'had ik maar een baan, dan had ik tenminste eens pauze!' En 'rustig koken' is er echt niet bij hoor. Tenminste niet als je een kindje hebt zoals mijn dochter!