Hoe maak je macaroni klaar?

Discussie in 'De lounge' gestart door MissT, 25 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. abcd1234

    abcd1234 Fanatiek lid

    28 aug 2009
    1.350
    0
    36
    NULL
    NULL
    Wij kopen altijd al uitsluitend rundergehakt... ;)
    En de magere versie lijkt gek genoeg nog erger (maar wellicht is het dan meer water?). Het scheelt ook per supermarkt, bij de Dirk van de Broek is het het ergst.
     
  2. abcd1234

    abcd1234 Fanatiek lid

    28 aug 2009
    1.350
    0
    36
    NULL
    NULL
    Het gaat wel steeds verder offtopic maar...
    Als je een kilo shoarmavlees bakt he... Dan komt er dus echt gewoon zo'n halve liter water uit :$ ;)
     
  3. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    Dit is meer lekker op een hele warme zomer dag

    Kook macaroni of Penne laat dit goed afkoelen
    Snijd cherry tomaatjes door het midden of laat ze heel.
    Snijd of rasp een komkommer.
    Een of 2 blikjes tonijn
    En een eetlepel groene pesto goed door elkaar husselen en klaar is kees heb je een koude pasta salade MMMM
     
  4. fafa

    fafa Niet meer actief

    Ze zeggen dat een mens voor 70% uit water bestaat, dus dat zal voor een varken ook wel gelden. :p Dus zo vreemd vind ik dat niet.

    ow, en macaroni met tonijn, in 'frietjes' gesneden en gebakken komkommer, creme fraiche, witte wijn en (verse) dille. Ook heerlijk.
     
  5. MissT

    MissT Niet meer actief

    Dat klinkt heeel jammie!
    Die ga ik zeker onthouden!!
     
  6. Missy29

    Missy29 Bekend lid

    6 feb 2010
    729
    4
    18
    Naar boven verhuisd.
    Behalve de traditionele macaroni, maak ik ook regelmatig pasta met boursinsaus klaar. De kids zijn daar helemaal gek op en het recept is inmiddels ook op school goed aangeslagen! Haha.
     
  7. mamabeer

    mamabeer VIP lid

    28 mrt 2007
    6.229
    0
    36
    mama
    thuis
    ik gooi er sinda lex slecht eet echt van alles in: gehakt ui champignong broccoli paprika cougette, zo'n mix kruidenzakje,hamblokjes,mais,erwten,pasta saus,kaas en verse tomaten

    eerst aten we hem alleen met gehakt,ui,pastasaus,paprika.
    maar sinds dat Lex slecht eet en alleen macaroni lekker vind en alles dan op eet,gooi ik daar allerlei soorten groenten in zodat ie wel wat binnen krijgt wat gezond is
     
  8. abcd1234

    abcd1234 Fanatiek lid

    28 aug 2009
    1.350
    0
    36
    NULL
    NULL
    Ja precies, pasta met een saus van ui, gehakt, spinazie en boursin en evt (als iedereen het lust ;) ) champignons.
     
  9. wannie

    wannie Niet meer actief

    tagliatelli met zalm in roomsaus is hier favo :)

    uitje aanfruiten
    beetje bloem er bij
    klontje boter erbij
    flesje kookroom
    3dl water ongeveer
    kruidenkaas (boursin/miree of welke je dan ook lekker vind)
    zalm
    spinazie
    Zout en peper naar smaak

    hmmmm morgen maar maken!
     
  10. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Wij eten meestal macaroni als ik weinig tijd/zin heb om te koken. Zo'n zak met bolognesesaus van Bertolli en dan een zak pastagroenten, die wok ik even en gooi ik door de saus heen. Redelijk gezond, snel klaar en lekker ;).
     
  11. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Oh en wat ook lekker is, is penne met kleine stukjes kipfilet, champignons, courgette en een potje rode pesto.

    Ook zo'n vlug klaar recept ;).
     
  12. Ennas86

    Ennas86 VIP lid

    19 jul 2008
    5.468
    1
    36
    ik maak hem altijd erg simpel...
    gehakt, zo'n macaronipakket erdoor heen, zo'n pakje van de knorr, pasta erbij en hoppa, klaar is ik!:D
     
  13. luckybird

    luckybird Fanatiek lid

    2 sep 2009
    1.274
    0
    0
    NULL
    NULL
    met gebakken spekjes, diepvriesspinazie, beetje boursin erdoor (soms wat geraspte kaas)
     
  14. blinky

    blinky VIP lid

    11 feb 2010
    8.249
    2
    38
    huisvrouw
    ossendrecht
    lekker met paprika en prei en gehakt. tom. puree. lekker extra saus en klaar
     
  15. Ckialita

    Ckialita Bekend lid

    28 jan 2009
    993
    0
    0
    Op diverse manieren. Volgen er twee:
    Penne met champignons en salami
    Nodig: penne
    champignons
    salami
    bekertje creme fraiche

    Salami droog bakken in koekenpan met anti-aanbaklaag. Hierna eruit halen, champignons bakken in het vet van de salami. Penne koken. ALs champignons er lekker gebakken uitzien, er een bekertje creme fraiche overheen gooien zodat het een lekkere saus maakt. Salami er nog door en over de penne heen. Klaar :D

    Nodig: macaroni (of penne)
    spekjes
    eventueel blikje tonijn
    macaronigroenten
    2 of 3 blikjes tomatenpuree
    italiaanse kruiden
    evt. ui en/of champignons
    evt. olijven
    Kook de macaroni
    bak de spekjes. Hierna evt ui of champignons erdoor, gevolgd door de mac. groenten. Goed warm laten worden. Hierna de tomatenpuree eroverheen doen, met een evengrote hoeveelheid water (tip: gebruik de blikjes als maatbeker, dan krijg je ook alle puree eruit). Kruiden erover en goed roeren, dat het een mooie saus wordt. Nu de olijven erdoor doen, als je die wilt. Mac. afgieten en door de suas roeren. Nog wat kaas erdoor en het is helemaal lekker :D
     
  16. kiss87

    kiss87 Fanatiek lid

    6 jun 2009
    2.046
    0
    0
    Macaroni koken..
    Gehakt rullen in de pan.. op het eind 2 knoflook erdoor...
    Daarna macaroni groentepakket erdoor..
    Daarna zo'n zakje italiaansekruiden met water erdoor..
    En klaar is kees :D
     
  17. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Hier ook wel vergelijkbaar; uitje bakken, gehakt erbij, verse tomaten erdoor, daarna een zakje saus (spaghetti bolognese), daarna een pot Heinz (saus over de pasta). Erbij maak ik altijd een lekker stokbroodje en een salade met minitomaatjes en die witte kaas (god, ik kan echt nergens opkomen vandaag), die italiaanse.... :D

    Voorheen; een lekker wijntje erbij en smullen maar!
     
  18. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Ohja, mozzarella (met rucola sla)

    Haha.
     
  19. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Ik maak het altijd klaar met een heerlijke saus.

    Ik rul dan het gehakt, snij een uitje fijn en doe daar een zakje Macaroni Stroganoff saus bij en maak dit aan met melk ( kan ook met water )
    Als ik alleen ben doe ik er ook groente door heen maar manlief vind dat niet lekker dus meestal doe ik het zonder ..

    Ikzelf vind het heerlijk om er als het klaar is een lekkere klodder picalilly bij te doen en wat geraspte kaas ... Yummie ...
     
  20. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    Bak je het gehakt ook in boter? Want in het gehakt zelf zit nl al genoeg vet zodat je geen boter hoeft te gebruiken! Ik gebruik nooit boter, en heb het gehakt van de slager.. daar zit echt veel minder vet in dan in het gehakt van de supermarkt. Maar dat is mijn mening.
     

Deel Deze Pagina