Ik wilde vanmiddag lekker gekookt eitje op brood, maar ook die was toch te zacht van binnen. Nou toen moest ik van mn mannetje meteen dat weg doen. Kheb hem eerst maar laten zoeken op google, en ja hoor, hij had gevonden dat het niet goed was, ivm salmonella. Nouja, toen heb ik het eitje maar gebakken, heeel goed gebakken.
In principe kan je dus gewoon een zacht ei eten. Het enige risico wat je loopt is een salmonellabesmetting, maar die kan je ook als niet-zwangere oplopen. De salmonellabesmetting is overigens niet schadelijk voor de baby, alleen heel vervelend voor jezelf. Volgende keer dus gewoon lekker je zachtgekookte eitje opeten .
Hmmm ik dacht dat je alleen geen rauwe eiwit mocht... Dat als het eigeel nog een beetje zacht is, het niet niet uit maakte. Ach nou ja, jammer dan. Ik eet trouwens helemaal geen eieren meer, vind ze helemaal niet lekker meer, terwijl ik voordat ik zwanger was echt heel veel eieren at.
Hartstikke lekker! Gewoon lekker eten... wel rekening houden met je cholesterol. Dus max 1 ei per dag (mooier nog is 1 per 2 dagen), dan kom je je zwangerschap prima door.