Hallo'tjes. Even een vraagje. Als ik mousaka maak dan frituur ik de aardappelschijfjes en aubergine schijven altijd in zonnebloemolie en laat dat dan uitlekken op een theedoek (lekker ouderwets he haha) Dat oogt toch best wel vet en die aubergine zuigt als het ware de olie op dus dat is dan toch wel vet he? Nu doe ik er wel gekookte pasta doorheen voor mijn dochter bij het opscheppen dus dat maakt he dan ook wat minder vet he? Is dit nou te vet voor een dreumes van anderhalf? Ik heb het voorheen altijd gemaakt maar dacht hier dan wel aan dus nu vraag ik het gewoon even. Zal ik anders de aubergine grillen? Maar heb dat nog nooit gedaan dus word dat dan net zo lekker zacht en smeuig als gefrituurd? En laatste vraag, zit ik te miepen en moet ik niet zo moeilijk doen?
Ik maak eigenlijk nooit mousaka, misschien 1x gedaan. Mn moeder maakt t vaker, maak wij frituren het spul nooit? Gewoon voorkoken en dan in de oven. Er komt geen extra vet aan te pas! Voor een keer kan het vast geen kwaad hoor... misschien raken dr darmpjes iets van slag door de olie, maar verder.... hihi!
Tsja, veel zout erover en dan in het keukenpapier leggen, dat zuigt het vocht eruit, maar dan heb je weer erg veel zout. Je kan de aubergine ook in de oven drogen.
Koken? Hmm misschien meteen mee in de pan met gehaktprutje. Ach pfff misschien moet ik ook niet zo miepen he haha, last van der darmpjes krijgt ze niet ervan en we eten het hooguit eens in de 2 a 3 weken maar alles wat ik zo minder vet mogelijk kan houden dat wil ik toch wel maar je hebt gelijk, tis geen wekelijks kostje. Jij maakt zeker die mousaka van dat pakje?
Word het dan smeuig als je het door die schotel doet (vind ik lekkah haha) en dan nog even in de oven na het drogen van aubergine? En hoe doe ik dat?
Ik leg een bakpapiertje op het ovenrooster. Daar leg ik de rauwe aubergine en aardappelschijfjes op die ik heb bestreken met olijfolie. Mag best ruim hoor anders worden ze te droog. Maar ze worden dus lang niet zo vet als uit de frituur. Een uur op 100 graden of kort op 200/250. De gehakt- tomaten- en bechamelsaus maakt het smeuig vind ik. Ik maak het helemaal zelf. Is veel werk hoor, heel veel werk! Lekker is een dag vantevoren maken, dag in de koelkast zetten en de dag erna in de oven! O, mjam!
Ik maak het ook helemaal zelf en vind het niet veel werk maar ik houd erg van koken en vooral om het daarna op te eten, proef mijn eigen liefde erin terug hahaha kuch kuch hoogmoed. Maar ik ga dat eens doen, klinkt ook erg lekker zo met de aubergine. Volgens mij is het zo trouwens nog minder werk dan wanneer je alles frituurd, je blijft plakken in de frituur doen en dan laten uitlekken en zo met de aubergine en aardappel en nu doe je alles op een ovenrooster en kijkt er amper na om. Thanks he!
Ik zou het niet weten haha, heb altijd een gasoven gehad en vond dat ding echt werelds. Nu heb ik een elektrische oven waar je ook zo'n spit bij hebt zitten voor kip, dat is dan een grill zeker haha? Ik ga me er denk ook niet eens aan wagen of ik pak gewoon de gourmet even en grill de aubergine daar op en doe de aardappel in de oven Word iig 1 dezer dagen minder vette mousaka eten