worteltjes zelf maken voor baby, hoe?

Discussie in 'Voeding' gestart door juenco, 16 apr 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. juenco

    juenco Fanatiek lid

    14 nov 2008
    2.364
    0
    0
    beleidsmedewerker
    Ha!

    Ik wil over 2 weken mijn dochter een groentehapje gaan geven en wil beginnen met worteltjes.

    Mijn vraag is:

    kan ik dit het beste zelf maken en met welke worteltjes dan? Van die parijse worteltjes? En hoe lang moet ik dit koken? Krijg ik het wel helemaal zonder stukjes? Moet ik er nog wat anders aan toevoegen?

    Of kan ik beter een potje geven?

    Het is trouwens de eerste bijvoeding die ze krijgt.
     
  2. Mama sinds 2009

    Mama sinds 2009 Fanatiek lid

    1 mei 2008
    1.522
    0
    0
    Bospeen of waspeen met een dunschiller schillen. In stukjes snijden. Als het water aan de kook is ongeveer 10 min. laten koken. Als je er goed in kan prikken is het gaar. Afgieten en de staafmixer erop, evt. wat water toevoegen.
     
  3. Lyso

    Lyso Fanatiek lid

    3 jul 2009
    1.081
    2
    36
    of gewoon groot laten,(wel even koken uiteraard) centimetertje of 8 lang, en door de lengte in 4en gesneden, en zelf laten eten. Mijn meisje vind dat heerlijk!!
     
  4. fleur24

    fleur24 Fanatiek lid

    26 sep 2008
    1.442
    1
    38
    Gewoon eerst schillen, dan koken en pureren met een staafmixer o.i.d. maakt niet uit wat voor soort wortel je neemt een wortel is een wortel. En natuurlijk niks aan toevoegen.
     
  5. juenco

    juenco Fanatiek lid

    14 nov 2008
    2.364
    0
    0
    beleidsmedewerker
    Krijg je het dan wel stukjesvrij?
     
  6. Boeketje

    Boeketje Actief lid

    30 nov 2009
    431
    18
    18
    Zuid-Holland
    Eerst koken (of stomen, dit deed ik) Dan pureren en om het echt glad en zonder stukjes te krijgen een beetje melk erdoorheen ipv water. Melk kent ze qua smaak. Mocht het dan iets te dun worden (ik gooide er in het begin wel eens net iets te veel melk door) kun je er ook nog rijstebloem doorheen doen om het weer wat dikker te maken.
     
  7. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Ja hoor :) Wortel was ook hier het eerste wat ik hem gaf. Vond het overigens een rot klus om het klaar te maken (omdat je die wortels moet schillen/schrapen) dus ben er al snel weer mee opgehouden ;) Maar zoonlief vond ze wel lekker :)
     
  8. juenco

    juenco Fanatiek lid

    14 nov 2008
    2.364
    0
    0
    beleidsmedewerker
    Kan je niet van die voorgeschraapte worteltjes doen dan? Jawel toch, eerst schrapen lijkt mij ook een rotklus...weet niet of ik dat vaak ga doen..

    ontaarde moeder haha ;)
     
  9. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    1
    36
    Goed doorkoken, vaak iets langer dan wat ik zelf lekker vindt en dan de staafmixer erop dan krijg je het best glad hoor! Helemaal stukjesloos is ook niet nodig. Hoe eerder ze eraan wennen hoe beter (anders krijg je dat weer niet afgeleerd...)
    Evt wat water erbij, ik zou geen melk doen! Ze moeten ook wennen aan nieuwe smaken he?!
     
  10. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Hebben we hier voor Ilana ook gedaan. Lekker zelf laten vasthouden en knabbelen.
     
  11. fleur24

    fleur24 Fanatiek lid

    26 sep 2008
    1.442
    1
    38
    Idd geen melk en rijstebloem e.d. erbij doen! Dan is idd het wennen aan nieuwe smaken wel erg moeilijk. Zoveel werk is worteltjes schrapen toch niet??! Zoveel hoef je er niet te schrapen.. Ik deed er vocht bij waarin de worteltjes hadden gekookt. Daar zitten ook nog voedingsstoffen in. En bij ons was het helemaal stukjes vrij. Gewoon even een paar min met de staafmixer..
     
  12. fleur24

    fleur24 Fanatiek lid

    26 sep 2008
    1.442
    1
    38
    Ohja en met een dunschiller is het echt heel erg weinig werk om klaar te schrapen. Je wilt toch het beste voor je kindje?
     
  13. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    #13 Polletjepiek, 17 apr 2010
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 apr 2010
    ...en anders als het raspen/schrapen/schoonmaken je te veel werk is..zijn er in de supermarkt ook zakjes met worteltjes te koop, die zijn al geschrapt en gewassen, kun je zo in een pan gooien, koken, als ze zacht zijn zijn ze gaar. Staafmixer erop, klaar. Hoeft ook niet helemaal glad te zijn hoor, het houd altijd een klein beetje structuur, wat niet verkeerd is.
     
  14. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Er zijn nog genoeg voedingsmiddelen over hoor waardoor mijn zoontje echt wel gezond te eten krijgt ;)
     
  15. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Same here.
     
  16. Inggrid

    Inggrid Fanatiek lid

    4 jul 2008
    1.793
    0
    0
    verpleegkundige
    Twentheland
    hahah natuurlijk geen winterwortel
     
  17. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    10 okt 2008
    4.062
    8
    0
    Ik vond het niet zo erg als het niet helemaal glad was hoor. Integendeel. Je ziet dat het er dan gewoon weer in stukjes uitkomt :D en het kan geen kwaad. Kan je kleintje meteen wennen aan structuurverschillen...
     
  18. noralie

    noralie Actief lid

    18 feb 2009
    480
    0
    0
    Ge'alya
    @Inggrid: waarom geen winterwortel? Ik woon in het buitenland en dat is het enige dat ik vers kan krijgen (anders alleen vries) en dat gaat prima.

    @iedereen: ik maak altijd in 1x heel veel (is wel even werk maar liever 1x veel dan elke dag). Daarna doe ik het in ijsblokjeszakjes in de vriezer.
     
  19. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Hoezo niet? Mijn ventje heeft ze heel de winter gegeten en ook al is het nu lente; ze zijn er nog! Ik schil trouwens geen wortel, die gaan geboend en gewassen zo in de pan.
     
  20. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Oh dat kan dus ook? :) Ik dacht dat je ze moest schillen. Tsja, mijn moeder maakte ze ook nooit klaar zal ik maar zeggen :)
     

Deel Deze Pagina