omdat er zo'n lekker weer werd verwacht willen we zondag gaan bbq-en. maar wil een keer wat anders als de standaart dingen die je er op doet. iemand ideeen?????
Spek met banaan aan een spiesje je hebt nodig bananen en ontbijtspek Pel de bananen en snijd ze in 4 stukken rijg de stukjes banaan en spek aan de spies zorg dat ze een beetje aan de kant liggen, ze moeten niet verbranden. Keer ze regelmatig om en wacht tot het spek lichtbruin en knapperig is. Gemarineerde zalmfilet benodigheden 4 el honing -1 ui - sojasaus-2 sinasappels-zalmfilet-gemberpoeder-knoflookpoeder Neem een diep bord of diepe schaal en vermeng de sojasaus en het sinaasappelsap. Roer hier vervolgens het gemberpoeder, het knoflookpoeder en de honing doorheen. Snij uiteindelijk de ui fijn en meng deze door de marinade. Nu de marinade klaar is kunnen de stukken zalmfilet in het bord gelegd worden. Schep de marinade goed over de zalmfilets heen en zet het bord minimaal 30 minuten in de koelkast. Keer de filets halverwege het marineren nog eens om, zodat beide kanten van de vis de smaak goed opnemen! Op een hete barbecue kan de zalm nu kort geroosterd worden. Eventueel kan de marinade tijdens het roosteren over de vis heen gesprenkeld worden! hmm lekker Veel plezier met de bbq
Ik maak altijd lekker zalm op de BBQ.. Ik koop dan lekker verse zalm op de markt en kruid deze met wat viskruiden en doe er een hompie knoflookboter op, ik wikkel het dan in folie papier en leg dat dan direct op de kolen ( net zoals een aardappel poffen zeg maar ) Of lekker zelf spiesjes maken met stukjes kip en ananas .. Krijg gelijk trek
Champignons marineren met olijfolie en peper en zout. En deze dan aan een satéstokje rijgen met plakjes ontbijtspek ertussen geregen. Heerlijk! Echt een aanrader
oooow nu ik dat van daan lees bedenk ik me er ook ineens eentje met champignons, de champignons uithollen en bestrooien met wat peper en zout en dan met een zelf gemaakt knoflook sausje vullen en dan op de BBQ .. zooooo lekker ... Ik maak mijn saus altijd zo: 1 potje paturain ( wij hebben altijd de goedkope versie, garlan ofzo ) 1 potje creme fraishe Deze twee samen mengen en dan een mespuntje ( of meer ) sambal erbij en dan een verse knoflook fijn snijden en erbij doen ... Gegarandeerd stinkie Stinkie de volgende morgen
hihihi .. Hij is echt zo lekker omdat je er helemaal zelf je draai aan kunt geven dus ben je meer van de sambal dan doe je gewoon wat extra of hou je meer van knoflook dan doe je dat extra erbij ... zoooo gemakklijk en overheerlijk
KNOFLOOK KNOFLOOK ik ben echt verslaaaaaaaafd aan knoflook Een tip wat lekker is voor erbij... Knoflook in azijn met een beetje suiker 2 dagen zo laten staan en op eten maar
rauw opeten ? ... Klinkt wel lekker zeg .. ik ben ook een echte knoflook fanaat, overal gaat bij mij wel wat knoflook in hahaha
Hahaha ja rauw eten maar dan wel 2 dagen in azijn met suiker laten staan ( dan zijn ze niet zo sterk van smaak ) En bij mij ook overal zit knoflook in zelfs in mn aardappel purree jus en soep Oehh nu ik het over soep hebt... Knoflook soep ( Jaaa knoflook soep zooo Yummie ) Maar sorry dit is offtopic
Knoflook ijs heb je dat al eens op zooooo lekker er is zelfs een knoflook restaurant in het centrum ( rdm zuid )
Look Restaurant - home moet je echt eens proberen Nu weer ontopic .. hahaha, wat ook lekker op de BBQ is zijn kwartetjes, dat zijn plakken ontbijtspek met kaas erin en speculaaskruiden en nog iets anders maar weet niet wat ... die dingen zijn ook heerlijk op de BBQ Je zou denken speculaas kruiden? maar die combinatie is zoooo lekker ... Ik zie ze elke keer alleen liggen bij de Jumbo en bij de MCD ..
Hier gaan we morgen ook. Je zou ook grote aardappels kunnen kopen, die gewoon koken (met schil) dan foliepapier er omheen, en als je gaat BBQén laat je ze op de BBQ warm worden. Zure room erbij en je hebt een heerlijke gepofte aardappel.
Hm lekker Wat ik altijd maak is gehaktspiesjes. Half om half gehakt mengen met wat sambal, chilisaus, ketjap, knoflook en peper en zout. Dan mengen. Eventueel ei en parneermeel voor de stevigeheid. dan balletjes maken en aan een stokje doen.
ooooo zie allemaal van die lekkere dingen jammie. thanks ladies maar er kunnen er altijd nog meer bij laat het warme zonnetje maar komen!!!
Ik houd van simpel: gewoon een zalmfilet op de huid op het rooster. Kruiden over de kooltjes strooien, deksel erop en gewoon zo laten (10-15 min) Héérlijk! Vaak smeer ik de zalm ruim vantevoren even in met olijfolie waar ik (klein gesneden) knoflook in heb laten trekken. Geeft net dat beetje extra. Indien gewenst na bereiding een beetje zout en / of citroensap erover, maar meestal vind ik dat niet eens nodig. Een tijdje terug zag ik een reclame van philidelphia. Gewoon een dikke laag philidelphia op de zalm. Was ook lekker. Entrecote gaat er bij mij meestal gewoon zo op (wel ingesmeerd met olijfolie tegen vastplakken aan rooster.) De rook (kruiden op de kooltjes strooien!) zorgt juist voor die heerlijke barbecuesmaak, daar kan voor mij geen saus tegenop. Hoewel... gemarineerde lamskoteletten gaan er ook wel in hoor. Laatste keer heb ik ze gehaald bij sligro, die hebben echt een goede vleesafdeling! (Ik ben een enorme liefhebben van duur vlees op de bbq, vandaar dat manlief het hooguit 1x per week wil doen, liefst nog minder vaak. Jammer, want ik kan er altijd zóó van genieten!)