Meiden, heb gisteren voor het eerste verse spinazie klaar gemaakt. Ging heel makkelijk, en was erg lekker... Heb hiervoor een heel makkelijk recept gevonden wat ik graag met jullie deel: Je kiest lekkere pasta uit, en kookt het. In een grote pan wat knoflook in een scheutje (olijf)olie uitbakken. 1 of 2 uitjes en spekjes erbij. Daarna de natte (gewassen )spinazie erbij doen (kan gewoon met steeltje en al), en kruiden met zout of bouillonpoeder, peper, en andere kruiden naar smaak. Evt. scheutje water erbij, maar er komt veel water van de spinazie. Als de spinazie helemaal plat is, (van zo'n grote zak spinazie, blijft echt maar amper genoeg voor 2 personen over) doe je er een flinke lepel creme fraiche bij, en doorroeren. Daarna de pasta erdoor, of pasta op een bord scheppen, en de spinazie er als sausje over. Lekker met parmezaanse kaas. SMAKELIJK...
hier heel simpel, zoals jij t doet alleen ik gebruik een pakje tagliatelle roomsaus voor eroverheen. En dan ipv de spekjes, bak ik een lekker stukje zalm erbij en dat leg ik dan op de pasta met spinazie en saus. Heerlijk die verse spinazie!
H! meiden... Dat zijn nog een paar lekkere ideetjes die jullie me gegeven hebben. Zeker de volgende keer eens uitproberen...
Ik eet verse spinazie altijd op zijn Surinaams... met rijst, bruine bonen, kip, en een flinke schep adjuma-peper...jammie!
hier wordt vaak kipfilet gevuld met kaas en verse spinazie en zo de oven is...maar vindt jou idee ook lekker klinken. alleen dan met zalm ipv spekjes
Ik vul de kipfilet altijd met verse spinazie, mozzarella en zon gedroogde tomaat en hup de oven in. Ga zo meteen kip uit de vriezer halen voor morgen want is al weer een tijdje terug
Ik maak altijd pasta met kipfilet, spinazie en kaassaus. Kipfilet dan marineren in olie met kipkruiden,knoflook,peper,zout en peste. alles afzonderlijk van elkaar klaarmaken. Pasta op bord, kipfilet erover heen, spinazie eroverheen en daar de kaassaus overheen!
Of een paar pijnboompitjes roosteren in de oven. Wokpan op heel hoog vuur, olie, knoflook en een fijngehakt uitje iets aanfruiten, spinazie erbij, verse zout en peper. Heel kort even aanwokken en dan blussen met balsamico azijn. Hoog vuur tot het meeste vocht eruit is, en dan de pijnboompitjes erbij. Jammie met een biefstukje.
oh dames...wat een lekkere receptjes allemaal... en allemaal met verse spinazie... dat is goed, wan ik hoorde vorige week dat ik een licht ijzer tekort heb, en dat moet aangevuld worden voor ik zwanger word...
de kipfilet insnijden aan de zijkant, dan een beetje openhouden en vullen en dan met een natgemaakte sateprikker de kipfilet weer dicht prikken en de oven in