lekker recept met verse spinazie

Discussion in 'De lounge' started by La femme Nikita, Apr 28, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. La femme Nikita

    La femme Nikita Fanatiek lid

    Mar 21, 2009
    3,088
    0
    0
    Meiden, heb gisteren voor het eerste verse spinazie klaar gemaakt.
    Ging heel makkelijk, en was erg lekker...
    Heb hiervoor een heel makkelijk recept gevonden wat ik graag met jullie deel:

    Je kiest lekkere pasta uit, en kookt het.

    In een grote pan wat knoflook in een scheutje (olijf)olie uitbakken.
    1 of 2 uitjes en spekjes erbij.
    Daarna de natte (gewassen )spinazie erbij doen (kan gewoon met steeltje en al), en kruiden met zout of bouillonpoeder, peper, en andere kruiden naar smaak.
    Evt. scheutje water erbij, maar er komt veel water van de spinazie.
    Als de spinazie helemaal plat is, (van zo'n grote zak spinazie, blijft echt maar amper genoeg voor 2 personen over) doe je er een flinke lepel creme fraiche bij, en doorroeren.
    Daarna de pasta erdoor, of pasta op een bord scheppen, en de spinazie er als sausje over.
    Lekker met parmezaanse kaas.

    SMAKELIJK...:D
     
  2. Wolkjuh

    Wolkjuh Niet meer actief

    oeh klinkt heerlijk, ga het zeker een keer proberen ben benieuwd. Bedankt voor het mee delen :D
     
  3. fafa

    fafa Niet meer actief

    en met wat uitgebakken bacon en kerstomaatjes erdoor nóg lekkerder ;)
     
  4. InLove

    InLove Fanatiek lid

    Dec 11, 2009
    3,707
    0
    0
    hier heel simpel, zoals jij t doet alleen ik gebruik een pakje tagliatelle roomsaus voor eroverheen. En dan ipv de spekjes, bak ik een lekker stukje zalm erbij en dat leg ik dan op de pasta met spinazie en saus.
    Heerlijk die verse spinazie!
     
  5. La femme Nikita

    La femme Nikita Fanatiek lid

    Mar 21, 2009
    3,088
    0
    0
    H! meiden...

    Dat zijn nog een paar lekkere ideetjes die jullie me gegeven hebben.
    Zeker de volgende keer eens uitproberen...
     
  6. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    Apr 14, 2009
    2,077
    0
    36
    oh lekker krijg er zin in jammie idd met zalm!
     
  7. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    Nov 17, 2007
    5,698
    0
    36
    Noord-Holland
    Ik eet verse spinazie altijd op zijn Surinaams... met rijst, bruine bonen, kip, en een flinke schep adjuma-peper...jammie!
     
  8. namya

    namya Niet meer actief

    hier wordt vaak kipfilet gevuld met kaas en verse spinazie en zo de oven is...maar vindt jou idee ook lekker klinken. alleen dan met zalm ipv spekjes
     
  9. MissMom

    MissMom Fanatiek lid

    Oct 30, 2009
    1,346
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik vul de kipfilet altijd met verse spinazie, mozzarella en zon gedroogde tomaat en hup de oven in.
    Ga zo meteen kip uit de vriezer halen voor morgen want is al weer een tijdje terug:D
     
  10. La femme Nikita

    La femme Nikita Fanatiek lid

    Mar 21, 2009
    3,088
    0
    0
    ow...jammie, dat idee met kip lijkt me ook erg lekker...
     
  11. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,806
    4,191
    113
    geroosterde pijnboompitje erdoor, heelrijk
    en ipv creme fraice boursin cuisine
     
  12. Mams136

    Mams136 VIP lid

    Jun 26, 2007
    22,837
    0
    0
    achterhoek
    Ik maak altijd pasta met kipfilet, spinazie en kaassaus.

    Kipfilet dan marineren in olie met kipkruiden,knoflook,peper,zout en peste. alles afzonderlijk van elkaar klaarmaken.

    Pasta op bord, kipfilet erover heen, spinazie eroverheen en daar de kaassaus overheen!
     
  13. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,092
    7,843
    113
    Of een paar pijnboompitjes roosteren in de oven. Wokpan op heel hoog vuur, olie, knoflook en een fijngehakt uitje iets aanfruiten, spinazie erbij, verse zout en peper. Heel kort even aanwokken en dan blussen met balsamico azijn. Hoog vuur tot het meeste vocht eruit is, en dan de pijnboompitjes erbij. Jammie met een biefstukje.
     
  14. La femme Nikita

    La femme Nikita Fanatiek lid

    Mar 21, 2009
    3,088
    0
    0
    oh dames...wat een lekkere receptjes allemaal...
    en allemaal met verse spinazie...
    dat is goed, wan ik hoorde vorige week dat ik een licht ijzer tekort heb, en dat moet aangevuld worden voor ik zwanger word...
     
  15. caroline16

    caroline16 Niet meer actief

    beetje domme vraag misschien,

    maar hoe kun je een kipfilet vullen en hoe doen jullie dat?
     
  16. namya

    namya Niet meer actief

    de kipfilet insnijden aan de zijkant, dan een beetje openhouden en vullen en dan met een natgemaakte sateprikker de kipfilet weer dicht prikken en de oven in
     

Share This Page