Hahaha ik zat ook al dat ik er trek in krijg maar heb ze ook niet in huis! Hahaha! Als ik ze in een pannetje kook doe ik dat om ze halfzacht te hebben 7 minuutjes ongeveer...maar dan wel gelijk in het water. Maar meestal doe ik ze in de eierkoker en dan werkt het heel anders!
ik doe ze meteen in t koude water, dan de pan op t vuur, en dan na 8 minuten haal ik ze eruit, en dan zijn ze lekker hard,.. dus ik denk dat als je ze in koud water doet, dan op het vuur en dan 6 tot 7 minuten dat ze lekker zacht zijn
als het water kookt, zet ik de wekker op 6 min. en dan pak ik een lepel en dan de eieren erin dus denk dat ze 5.30 koken! en voila een heerlijk zacht gekookt eitje
Dit probleem heb ik dus ook...en heb al vele eieren weggegooid of gevoerd aan vriendlief...die wel van hardgekookt houdt. Mijn eigeel moet echt wel vloeibaar zijn...het perfecte eitje!!!! Van hardgekookt word ik mega misselijk en ga ik kokhalzen. Nou, bedankt voor de tips.. ik ga nu proberen het eitje te koken op de perfecte manier!
Als ik dat systeem hier aan hou dan zijn ze bij mij met 5 minuten keihard Ik kook ze altijd 3.5 minuten exact en dan zijn ze perfect!
Ik doe 2 eitjes in een pannetje koud water, dat opzetten en dan na een minuut of 12 haal ik het er weer af. (gehele kooktijd, dus niet 12 minuten koken. ) En dan is het voor mij perfect. Is wel nog zacht/lopend, dus voor jou is misschien een minuut of 13 beter?
Ik heb ook een soort van eierwekker. Dat is een plastic eitje die je in de pan erbij doet en die geeft middels een muziekje aan of je eitje soft, iets minder soft (killing me softly speelt ie dan haha) medium of hard is. Reuze handig, uitvinding van de eeuw voor mij aangezien ik niet bedreven ben in eieren koken en ik ze meerendeels weg kan gooien aangezien het eiwit te blubberig is BAH!!!
nou, heb er eentje gekookt vanavond... Ik heb 5 tot 6 minuten aangehouden..eigenlijk moest het 5 minuten zijn, maar die kookwekker ging niet af en toen werden het dus bijna 6 minuten. Maar hij was voor mij te hard. Het eigeel was vast geworden, maar nog niet zo korrelig..dus wel uitsmeerbaar. Maar niet vloeibaar. ik denk dat het dus 4 minuten wordt ofzo.
Ik laat ze altijd precies 5min koken Dan heb je gewoon een lekker hard gekookt eitje maar dat gele nog iets zachter.. Heerlijk! Heb ik vanochtend ook gegeten!
Hihi grappig. Volgens mij is het ook erg afhankelijk van waar je op kookt. Wij hebben tot vorige week altijd op gas gekookt en daar kregen ze 5 minuten vanaf dat het water kookte en waren ze precies hard genoeg. Nu hebben we inductie en gisteren heel enthousiast een eitje gekookt, netjes 5 minuten en die waren nog vloeibaar. Vond ik trouwens voor een keertje ook wel weer erg lekker maar ml en dochter hebben ze liever harder dus krijg ik hem ook zo maar eens gaan uitproberen hoelang ze nu moeten hebben.
ik kook ze meestal op het kleinste pitje en reken dan vanaf het moment dat het gas aangaat 15 min, op die manier krijg ik zo'n eitje wat jij bedoeld ...
@Sanell Dat klopt inderdaad. Ik ben van gas naar elektrisch gegaan (geen halogeen of inductie) en het heeft toch wel twee jaar gekost voordat ik mijn perfecte eitje terug had.
Hier doe ik 8 eitjes in in een pannentje, dan heet kraanwater erop en vanaf moment dat ze koken, 3 minuten timen en dan onder de koude kraan. Heerlijk zo dat eitje