Hmm interessant allemaal. Wie vertelt mij dan hoe ik, als ik een keertje extra kook en dit invries, dit moet opwarmen? In de magnetron? Pannetje met water en alles daarin? Sorry, ik ben inderdaad ook een keukenkneus maar doe sinds ik haar heb echt mijn best...
@Dirksmama: in die tien minuten eet ze misschien drie sperzibonen, een hapje vlees en twee kinderhandjes rijst, waarvan de helft langs haar mond valt. Ze is echt een slomie hoor Maar iig, daar kan ze echt de nacht niet op, lijkt me. (Eet overigens vaak nog 50 cc yoghurt erna)
Hoi Jessmin! Hier hetzelfde probleem, alleen is mijn dochtertje een beetje ouder (14 mnd) Herkenbaar, soms kom je gewoon niet toe aan koken of ben je laat of liep een vergadering uit of stond je in de file, en dan moet er gewoon inmiddelijk wat eten in dat hongerige schreeuwende dreumes lijfje gestopt worden Ik ben er achter gekomen dat als ik een potje met een noodgang naar binnen lepel ze er nog wel behoorlijk wat van eet, op de een of andere manier beseft ze dan niet dat ze geen honger meer heeft Wel eet ze zoveel mogelijk gewoon met ons mee, en dat is meestal zo rond 18:15. Op haar opvang krijgt ze dus rond 16:00 nog een dikke bak yoghurt zodat ze het haalt tot zo laat. We koken meestal iets dat ze makkelijk zelf kan eten, zijn dus weer helemaal van de macaroni schelpjes Ik merk wel, dat hoe vaker ze zelk eet en met ons mee eet, des te beter gaat het. Maar ze vindt het ook gezellig om bij ons aan tafel te zitten en daarom kan het meestal wel een half uur duren, dan krijgt ze flink wat binnen. Dus, echte tips kan ik je niet geven behalve: - Potje snel naar binnen lepelen - Veel met de pot mee eten zodat ze het snel leren en lekker handzaam eten klaarmaken (halve gekookte aardappels, macaroni etc) - Met zijn allen aan tafel, dan vindt de kleine het meestal ook super gezellig.
Makkelijkste is de avond vantevoren een portie uit de vriezer te halen en in de koelkast zetten en die dan in de magnetron doen op 450 Watt een paar minuutjes. Dan doorroeren en kijken of het nog langer moet. Ik ben persoonlijk geen fan van opwarmen in de magnetron, doe het liever au bain marie, maar dat duurt wel langer. Vind ik niet weinig. Mijn ventje deed daar langer over, maar at dus niet meer. Pas bij 9 maanden ongeveer ging hij meer avondeten. Pas sinds kort eet hij een bordje en soms niet eens. Hij mag eten zoveel of zo weinig hij wil; voldoende is voldoende. Als je langzaam eet, komt het seintje van voldoende hebben eerder. Bij snel eten lijkt het alsof er nog honger is, maar dat komt omdat het eten niet zo snel in de maag komt.
Weet niet of ik het al noemde maar mijn dochter is inmiddels al 19 maanden. Dus dan zou ze al beter met de pot mee moeten eten, zou je denken. Maar dat is dus mijn schuld, want elke keer werd ik zo onzeker dat ze zo weinig at, dat ik haar toch maar weer ging voeren. Gaf ik haar speelgoed, zodat ze toch haar mond opendeed.
Mijn dochter is net drie en eet nog altijd heel weinig. Ik heb me er heel lang druk/zorgen over gemaakt maar niets helpt. Dwingen al helemaal niet. Ik laat haar haar gang gaan en als ik zelf wat binnen heb ga ik haar helpen. Spelenderwijs. Ze eet dus zelf en zo nu en dan vraag ik haar wat en doet ze haar mond automatisch open. Misschien kun je dat ook proberen? Dat ze het zelf mag doen (desnoods kook je alleen een stronkje broccoli, gewoon eentje, zodat ze die zelf kan eten) en daarbij geef jij haar de rest. Ik heb lang gedacht dat ze maar moet 'leren' als ze te weinig eet (ze krijgt vanzelf honger), maar dat gebeurt hier echt niet. En wat misschien ook zou kunnen (maar dan moet je die mogelijkheid wel hebben); dat je tijdelijk ouderschapsverlof opneemt voor het laatste uur van je werkdag. Ik doe dat 1 dag in de week, dan werk ik tot vijf uur ipv zes uur om op die manier de jongste op tijd eten te kunnen geven. Voor hem is half zeven ook echt te laat en nu krijgt hij net voor zes uur zijn eten. Ouderschapsverlof is bij mij onbetaald, dus een uurtje per week is wel te doen. Ik weet alleen niet of dat nou nog steeds tot het vijfde levensjaar mocht, was vroeger dacht ik wel zo.
Dat vind ik niet weinig, dat vind ik best veel. Die van mij haalden dat echt niet elke dag hoor. Die gingen trouwens niet na het warme eten de nacht in, maar later op de avond, met hun buikje vol melk. Ik vind het trouwens ook niet raar om een wat ouder kind af en toe te voeren hoor, zeker als ze moe zijn, maar eigenlijk wel honger hebben!
Als ik even snel iets in elkaar wil flansen, dan pak ik ook diepvriesgroenten. Een aardappel in kleine stukjes snijden, is die ook zo gaar of ander wat snelkookrijst of van die macaronietjes of noodles die binnen 6 minuten gaar zijn. Soms maak ik ook wel eens wat van die kant en klaar diepvriesdingen klaar, waar al wat saus door zit of kruidenboter, maar niet te vaak, want daar voegen ze vaak best wat zout etc. aan toe. Bij de Lidl heb je van die diepvriespasta, vooral die penne met gorgonzola (haha, geloof dat 1 % uit gorgonzola bestaat, maar goed, ze moeten het een naam geven) waar ik dan wat broccoli bij maak vindt ze geweldig. En de Hollandse diepvriesroerbakgroenten van AH eigen merk ook, beide maaltijden heb je binnen 10 minuten op tafel. Anders op de dagen dat je wel de tijd hebt om uitgebreid te koken een extra grote hoeveelheid maken en in bakjes in de diepvries te doen, hoef je ze alleen maar even in de magnetron te doen als je snel wat wilt geven.
Maar ligt het aan mij, maar ik vind de diepvriesgroente net zoveel naar groente smaken als de blikgroente. Dus niet. En hoe ontodooi je dit? Ik heb ooit voor ons diepvriesboontjes gekocht. deze ingevroren in de pan gedaan en het vuur aangezet. Binnen 5min lag die groente te drijven in de ontdooide ijswater. Dit wil ik mijn babys echt niet voorschotelen, die groente heb ik dan niet eens gewassen. Of denk ik nu te moeilijk?
Diepvriesgroente bevat geen zout; blik- en potgroente wel (conservering). Diepvriesgroente of vis uit de vriezer ontdooi je door er koud water over te laten stromen. Die kleine blokjes zijn dan zo ontdooid. Dan hoeven ze nog maar heel even verhit te worden -want ze zijn al gekookt- anders wordt het pap.
Nee, maar je hebt ook diepvriesgroente waar als een soort klont kruidenboter bij zit, daar zit wel zout door, vandaar mijn opmerking. Hier valt het snot-gehalte van de diepvriesgroente aardig mee. Ik vind het nooit zo lekker als verse groente, maar het is hier meestal geen drab, dat heb ik wel eens gehad hoor, dus ik weet wat je bedoelt, maar het gaat dus normaal gesproken wel goed.
Wow. Ik lees een vraag. Ik zie een discussie ontvouwen die eigenlijk niks met de vraag te maken heeft. Ik erger me weer dood. Ik post ook maar iets geheel off topic.
Jij ziet ook overal een discussie in, terwijl er gewoon gereageerd wordt. Als je je zo dood ergert aan normale reacties, moet je niet op een forum komen of les erover heen. Adi vindt diepvriesgroente net zo smaken als potgroente. Ik zeg dat potgroente zout bevat en diepvriesgroente niet. Dat lijkt mij een duidelijk smaakverschil. Geen discussie, gewoon normale reactie. Adi vraagt hoe ze diepvriesgroente het best ontdooit en ik antwoord vriendelijk dat je die onder de koude kraan moet houden. Dan worden ze niet slof als je ze verhit. Wat nou discussie? Je laatste zin is correct. Kom zelf eens met een zinnige reactie ipv off-topic te gaan en de boel op te stoken, is echt niet nodig Miepie!
Nogmaals: wow Ik word in mijn leven van een boel dingen beticht, maar nog nooit van stoken. Maar je hebt gelijk, ik moet wegblijven uit deze voedingstopics. Want in plaats van dat ik er iets van opsteek, of nog de illusie heb dat ook ik soms een antwoord kan geven waar iemand misschien wel iets aan heeft, zie ik vaak dezelfde mensen reageren die alsmaar dezelfde dingen zeggen en heel hard roepen dat ze niemand iets willen opdringen maar toch heel vaak hun posts zo weten te verwoorden dat het bepaald niet als een vrije keuze wordt gepresenteerd, laat staan dat er zichtbaar geprobeerd wordt zich in te leven in meningen of situaties of persoonlijkheden van anderen. Die zich daar vervolgens niet aan mogen ergeren of dat in ieder geval niet mogen uitspreken in wat toch een openbaar forum lijkt te zijn. Jammer.
Probeer eens gewoon te lezen wat ik schrijf; er steekt niks achter en in dit topic zeker niet, je ziet spoken wat dat betreft. Hier antwoordde ik gewoon op een vraag, je mag daar van alles achter zoeken, maar meer is het gewoon niet. Je moet je niet zo ergeren aan andermans mening, leven en laten leven. Wees wijs, lees er de volgende keer over heen ipv weer een topic te verstieren, want dat is de kant dat het nu weer opgaat. Dat is zeker jammer.
Sinds wanneer mag er niet verder gepraat worden in een topic? Nee, de vraag van de TS was iets anders... maar er zijn er een paar...o.a. ikke, en ook de TS zelf die vragen om ander advies omdat we weer een stapje verder zijn. Ik ben blij met de adviesen van mensen die er verstand van hebben. Dood ergeren is volgens mij echt niet nodig hier