Hier ook kostgeld betaald vanwegen een bijstand moeder. Maar ik zou het zelf bij mijn kind alleen vragen (indien niet noodzakelijk) als blijkt dat zij totaal niet met haar geld om kan gaan. Dan zou ik kostgeld vragen om dit te sparen voor haar.
Toevallig kort geleden spaarrekening geopend en daar gaat per 01/06 50 euro per maand naar toe. En we hebben een spaarpotje waar kleingeld ed ingaat. Als we verjaardagsgeld oid krijgen voor Sven gaat dat natuurlijk ook op zijn spaarrekening. Wij sparen voor hem voor als hij wilt studeren later. Wil hij dat niet, dan ook prima en dan kan hij er zn rijbewijs van halen of huis inrichten oid. De spaarrekening staat nu nog wel op zijn naam, maar vlak voor zijn 18e verjaardag boek ik het wel naar een spaarrekening op naam van mij en zijn vader. Ik vind 18 nl wel erg jong om al over zoveel geld te beschikken.
Ik vind het zo grappig om te lezen dat iedereen spaart voor zijn kind. Dat hebben mijn ouders nooit gedaan, en mijn man's ouders ook niet. Wij hebben zelf onze studies betaald, zelf ons rijbewijs, en hebben ook geen potje meegekregen toen we 18 werden of uit huis gingen. Ik was me er voor zp helemaal niet eens van bewust dat er gespaard werd voor de kinderen Ik denk dat ik wel zou gaan sparen, maar niet absurd veel. gewoon een klein potje.
Voor mij en mijn man is er ook nooit gespaard, juist daarom vinden we het belangrijk om het voor onze kinderen wel te doen.
Ja ik zou het ook wel doen, maar niet omdat ik het zelf gemist heb ofzo. Het enige wat ik vroeger dacht is dat ik het ergens wel een beetje gek vond dat ik mijn hele studie zelf moest betalen terwijl vriendinnen niks of maar een gedeelte hoefden te betalen. Dus toen dacht ik al dat ik later in ieder geval voor mijn kinderen hun studie een bijdrage wilde sparen. En dat ga ik dus ook doen
Wij sparen wel 30euro per maand. We sparen het voor een studie (weet niet of ik later in de gelegenheid ben dit zelf nog te doen) Anders zou hij het voor zijn huis kunnen gebruiken. Voor een rijbewijs ofzo is het niet bedoeld. Vind dat ze daar zelf maar voor moeten sparen.
Hier sparen we sinds zijn geboorte 30 euro per maand. Dit gaan we ook voor zijn zusje doen, zodra ze is geboren. Dit doen we net zo lang, tot we vinden dat ze oud genoeg zijn om over het geld te beschikken.... rond 18-21 jaar. Komt toch neer op ruim 7500 euro (en dan de rente er nog bij op). Vind het een mooi bedrag voor ze. Maar vind het ook heel belangrijk dat ze de helft van het rijbewijs zelf betalen. Maar kan niet in de toekomst kijken, dus we zien het wel. Kinderbijslag en kindgebondenbudget komt gewoon op onze eigen rekening..
Wij sparen 20 euro per maand. Meer vind ik niet nodig, dat bedrag hoeft van mij niet hoger. Wat ons betreft is het voor op kamers gaan, of op jezelf wonen en desnoods voor een wereldreis. Dat hoeft van ons niet in overleg, vandaar dat het bedrag ook niet hoger is. Wij willen wel de rijbewijzen betalen en (als dat nog te betalen is) het collegegeld, daarvoor gaan we niet sparen in naam van de kids, maar op onze eigen naam. Stel dat het anders loopt en we hebben het geld zelf nodig, dan is het tenminste nog ons geld. Maar, onze kids hoeven zich echt geen zorgen te maken, want er staat meer dan genoeg geld vast voor de toekomst!
op dit moment hebben we het sparen even stop gezet vanwege minder loon maar willen we wel weer mee beginnen. Het enigste wat ik hier doe is dat ik voor ze alle 1 rekening hebben want dan krijgen we meer rente over een groot bedrag dan dat op 3 rekeningen minder staat. En hier is het zo dat ik het met hun 18 eraf haal zodat ik het zelf kan bepalen waar ze het voor gebruiken en niet dat ze in de wilde weg gaan pinnen tot er niks meer op staat. Want voor hetzelfde geld is je kind verslaafd geraakt aan drugs of alcohol(je weet niet hoe het leven loopt) en dan gutst die het er zo doorheen
Mijn ouders hebben mij ook geen bedrag "meegegeven" toen ik de deur uit ging. Daarentegen krijg ik nu regelmatig wat toegestopt, heb ik mijn rijbewijs gekregen, studies zijn betaald en ik kwam verder ook niets te kort. Ik ga nog steeds graag gezellig te winkelen met mijn moeder hahah.. Het motto van mijn ouders is; Wij geven het liever nu, dan dat wij in ons graf liggen en de helft gaat naar de belasting.
Hier ook niks meegekregen en mijn man ook niet, daarentegen nooit zelf wat hoeven te betalen, rijbewijs, studie, inrichting eerste kamer op mezelf is allemaal betaald en nu nog krijgen we heel veel toegestopt. Hier nu ook even niet de middelen om te sparen maar het is zeker wel de bedoeling om daar mee te gaan beginnen in de toekomst.
Stel dat het niet lukt om te sparen dan wil ik het toch wel anders doen als mijn ouders. Betaalde vanaf mijn 15de al kostgeld van mijn bijbaan en heb van mijn vakantiewerk mijn boeken voor het mbo bijv moeten betalen, net zoals kleding, ziektekosten enz. Toen ik klaar was met mijn opleiding en net een baan had met minimumloon moest ik de helft afdragen aan mijn ouders, ben toen dus ook snel uit huis gegaan met amper wat op zak wat toch wel erg tegenviel.
Ik ben wel van plan iets te regelen/sparen, weet alleen nog niet hoe en wat Ik heb zelf vroeger nooit gespaard en er is ook nooit voor mij en mijn zus iets geregeld omdat mijn ouders teveel schulden hadden en er bijna wekelijks een deurwaarder op de stoep stond. Daardoor heb ik nu dus ook geen eigen vermogen en dat wil ik voor mijn kinderen anders zien.
Hier ben ik het wel mee eens. Het is net als met regels en grenzen stellen door ouders. Als kind ben je blij als je alles mag van je ouders, maar later ban jij zelf degene die moeite krijgt zich aan te passen enzo. Ik denk dat het ook wel in eht belang van het kind is als het (als puber?) leert dat voor neits de zon op gaat. Desnoods zet je het geld apart en spaar je het voor als hij of zij een huis gaat kopen.
Op dit moment kunnen wij het geld nog niet kwijt. Maar als er straks financieel meer ruimte is, gaan wij dat zeker doen! Kinderbijslag enz gebruiken we zelf om de wat duurdere dingen aan te schaffen, is dat niet nodig, dan kunnen we het ergens anders wel hard voor gebruiken.
herkenbaar... (zelf zou ik misschien wel kostgeld gaan vragen, maar niet zo belachelijk veel en stiekem apart zetten voor ze... ) moeilijk te zeggen wat we hier sparen... uhhh sowieso 40 euro per maand per kind.... en al ons kleingeld gaat in de spaarpotten...en dat loopt ook hard op! kinderbijslag gaat naar hun kleren, cadeau's en ander zaken voor ze.
Wij zetten de helft van de KBS op de rekening van ons dochtertje, verder hebben we geen toeslagen, en opa en oma zetten er ook zo af en toe wat op. Verder sparen we zelf wel veel, zo'n 800 euro per maand. Mijn ouders hebben ook de KBS voor mij en mijn zusje gespaard, en bij mijn man was het hetzelfde. Dan heb je net een mooi bedrag als je op je zelf gaat wonen, om je eertse huisje een beetje van aan te kleden etc. Voor de studie bijspringen regelen we op een andere manier, maar ook weer niet te veel. Ik heb best veel van mijn ouders gekregen, nog steeds wel, maar het meeste moeten wij ook gewoon voor werken en dat willen we onze kids ook meegeven.