Je moet je wel beseffen dat je je opleiding moet afronden. Anders moet je je ontvangen studiefinanciering terugbetalen. Dit zeg ik omdat juist bij dergelijke thuisstudies het overgrote deel van de opleiding niet wordt afgemaakt.
Echt serieus ? Als ze helemaal naar mijn inkomen zouden kijken zou dat geweldig zijn want ik verdien niets dus dat is mooi ... Ga dinsdag maar eens bellen ...
Nou dat dacht ik dus, maar ik lees nu op de website van de ib-groep iets anders. Zou het soms veranderd zijn? Ik ontvang sinds een jaar geen studiefinanciering meer, maar daarvoor heb ik toch echt ontvangen met een hoger verzamelinkomen en er niets over gehoord? Hmm... *gaat op zoek*
Help... Nu begin ik een beetje in paniek te raken... Ik lees nu dat ze tot en met 2007 alleen keken naar je eigen inkomen en sinds 2008 naar je verzamelinkomen. Ik heb alleen in 2008 dus nog studiefinanciering ontvangen en in 2008 en 2009 een OV jaarkaart (die ik nooit gebruik notabene). Moet ik dat nou allemaal terugbetalen?! Argh!
Huh? Ze hebben toch altijd al naar het verzamelinkomen gekeken? Hmm, nu weet ik het ook niet meer.. Maar als zoiets 'groots' is veranderd, moeten ze je daar toch bericht over hebben gestuurd? Kan me wel voorstellen dat ze deze verandering voor nieuwe studenten invoeren. Misschien is dat het? Hoop het voor je
Nou niet zoals het op de website staat... Ik snap er niets van. Ik ben er altijd heilig van overtuigd geweest dat ze het inkomen van mijn man niet meenamen! Anders had ik nooit een ov jaarkaart aangevraagd en was ik uberhaupt niet gaan samenwonen! Als dit klopt, gaat het me 5000 euro kosten...
Als je aan het LOI, NTI en dergelijke instellingen een mbo-opleiding doet, krijg je doorgaans dus geen studiefinanciering/ LOI is namelijk een particuliere onderwijsinstelling die over het algemeen (en dat geldt zeker voor de mbo-opleidingen) géén voltijd opleidingen aanbied. Om voor stufi in aanmerking te komen als je een mbo-opleiding doet, moet je per jaar minstens 850 klokuren naar school of stage lopen, thuisstudie-uren worden hier niet bij gerekend.
Inkomen is van jezelf en niet van het gezin. Je stufi wordt ook berekend op wat je ouders verdienen. Verder heb je dus inderdaad alleen recht op stufi als je voltijds of duaal doet. Kun je niet gewoon een MBO doen?
Heb de man des huizes hier ook even gevraagd. Hij zegt dat er bij ons ook niet naar zijn inkomen gekeken werd. Ik kreeg ook gewoon studiefinanciering ondanks een 'goed' inkomen van mijn partner. Dus dan zou het net veranderd zijn (zonder bericht? zou ik vreemd vinden..) of dus alleen voor nieuwe studenten. Denk ik..
Het is per 2008 veranderd blijkbaar... Maar ik kan nergens een melding over uitzonderingen vinden. Help Ik hoop maar dat het voor nieuwe studenten geldt, maar ik ben echt bang van niet... Jij studeerde toch ook nog in 2008 of 2009? En je ontving een ov jaarkaart/studiefinanciering?
Hm nu lees ik weer op een aantal andere sites dat de ib-groep met verzamelinkomen niet het inkomen van je partner meerekent... Maar ik lees het tot nu toe nergens officieel. Het zou wel logischer zou zijn en ook hetgeen zijn wat ik in mijn hoofd had. Maandag voor de zekerheid maar even bellen...
Kan idd ook wel maar als ze dan ook naar het inkomen gaan kijken van mijn ouders dan weet ik zeker dat ik niets krijg maar ook al woon je niet meer thuis dan nog gaan ze naar je ouders inkomen kijken ?
Het inkomen van je ouders maakt alleen uit voor de aanvullende beurs, niet voor de basisbeurs. Dus je krijgt sowieso het standaard bedrag (ongeveer 250 euro per maand voor een uitwonende beurs voor een HBO of WO opleiding).
Ik studeer via het Nti HBO Rechten en krijg dus WEL stufi! En nee, er werd niet naar een verzamelinkomen gekeken alleen naar mijn ouders (wat ik belachelijk vind maar ja..). Dus dames ja je kan stufi krijgen, maar bij NTI alleen op Rechten en Psychologie. Omdat deze onder het Open Bestel vallen en dus ook onder de overheid. Je krijgt 4 jaar in een vorm van een prestatiebeurs als je een diploma haalt en rest is een lening. Je kan nl 10 jaar geld ontvangen. Als je vragen hebt pb me maar!
Champi, hmm balen dat ik EN ouder ben als 29 EN ik 32 uur werk en dus wel een aardig inkomen heb.. ik mag alles zelf dokken. Ik doe HBO Rechten via LOI (ook Open Bestel) En over de opmerking dat de HBO opleidingen via LOI "minder zwaar zijn" dan een voltijdsopleiding dat is dus NIET waar! Ik heb 3 jaar HEAO MER gedaan lang geleden en nu dus HBO Rechten via LOI. En ik besteed echt wel veel tijd in de opleiding, misschien wel meer. Ik ga niet naar school nee, ik moet de stof mezelf eigen maken. Dus ik studeer dagelijks zo'n 3 uur. En het naar school gaan had voor mij destijds geen positieve bijdrage op de studie. Het voordeel is dat je vaak je stage kan combineren met je werk, daardoor KAN je sneller je opleiding afmaken. Kan dit niet, dan moet je dus wel rekening houden met 3 jaar... Dit laatste gedeelte ging dus niet over stufi...
Ja er wordt naar het inkomen van je ouders gekeken en niet naar dat van je partner. Met terugbetalen van een eventuele lening kun je het inkomen van je partner meenemen maar hoeft niet. Misschien kun je je ouders vragen om een bijdrage? Ik zou trouwens een gewone MBO doen als ik jou was. Dan krijg je stufi ( misschien niet erg veel maar toch...) en je kunt je kindje gewoon naar de opvang brengen ( je krijgt alles bijna vergoed als je een laag inkomen hebt. ) Je kunt dan gelijk goed stage lopen.
Met de terugbetaling van je lening wordt er sowieso wel gekeken naar het inkomen van je toeslagpartner. En je krijgt natuurlijk alleen het grootste gedeelte van de opvangkosten vergoed als je partner ook weinig verdient. Want ook in dat geval wordt daar natuurlijk naar gekeken. En nogmaals, naar het inkomen van je ouders wordt alleen gekeken voor je aanvullende beurs (en volgens mij heb je daar niet zo snel recht op; mijn ouders hebben geen riant inkomen maar ik heb nooit recht gehad op die beurs). De basisbeurs blijft hetzelfde, ongeacht het inkomen.