pfffff... nou dat jij kinderen vergelijkt met dieren zegt meer over jou dan over de uitspraak van devilchase.
ow jee dat is idd vervelend zo'n buren ruzie.. eigenlijk wilde ik dit voorkomen, maar gelukkig zeggen de buren wel, je kunt er weinig aan doen, tis een hond.. maar jah, die mening kan natuurlijk gauw veranderen.. heb jij al zon intelligentie spelletje geprobeerd? dat ze snoepjes moeten zoeken in bepaalde schuifspellen? ik wil het proberen te doen voor we gaan, of als we thuis komen, zodat hij weggaan gaat combineren met spelen als we er weer zijn.. baat t niet dan schaad t niet, hij is namelijk erg leergierig! ik heb deze besteld: Verdere intelligentiespeelgoeden goedkoop bij zooplus: hondenspeelgoed Doggy Brain Train Shell en deze: Verdere intelligentiespeelgoeden goedkoop bij zooplus: hondenspeelgoed Dog Activitiy Kicker ik wilde deze ook, maar duurt me te lang voor hij er is, vandaar de ander 2 gedaanHondenspeelgoed en hondenaccessoires voordelig bij zooplus: Hondenspeelgoed Doggy Brain Train 2in1 misschien iets voor in de toekomst ;P
hmm over mij zegt het iig dat ik goed ben voor mijn kinderen EN dieren. Mijn hond wordt op een hondwaardige manier behandeld en niet MIShandeld...
Gut gut, gaan we die richting op. Een blafband doet geen pijn. Onze hond reageerde er zelfs op een gegeven moment nauwelijks meer op. Oh jee, wat werd ie mishandeld zeg
Onderzoek heeft aangetoond dat de hond enorme stress en pijn ervaart. De hond lijkt zich aan te passen maar de stress zoekt een andere uitlaatklep zoals verhoging van agressie, organische aandoeningen, gedragsveranderingen, hyperactiveit, destructief gedrag, zelfverminking. De psychologische en fysische letsels door stroom zijn moeilijk zoniet onmogelijk te herstellen. Mensen hebben gemeld dat de teletacts hun honden elektrische schokken gaven wanneer zij signalen opvingen van afstandsbedieningen, garagedeuropeners, elektrische bedrading in huis, laag vliegende vliegtuigen, toestellen van de buren. Geweldig die stroomhalsband als de hond er niks van voelt waarom doe je het dan om?!
Hai! Bedacht ik me nog : en als je hem voordat je weggaat nog even flink laat rennen ergens? Dat ie lekker z'n energie kwijt is en moe is? Misschien dat dat ook al wat meer helpt? Dan lekker radio aan, kong of ander speelgoed erbij en mand erbij en dan kijken hoe het gaat?
We doen hem ook om die reden niet meer om Verder ga ik niet hierover in discussie. Ik vind het ook niet bijzonder knap dat je een stukje tekst van internet weet te plukken
Ik zal me niet mengen in de bovenstaande discussie maar ook ik zou niet kiezen voor dergelijke hulpmiddeltjes. Kijk je wel eens naar de dog whisperer (Cesar Millan) op national geographic? elke vrijdagavond vanaf 21.00 een dubbele aflevering. echt een aanrader voor elke hondenliefhebber. Je kunt ook veel tips op zijn website vinden en hij heeft nuttige boeken en dvd's uitgebracht. Wat tipjes die mij hebben geholpen met onze honden: Cesar gaat er van uit dat een hond geleid wordt of anders zelf de leiding neemt. Als baasje is het dus belangrijk dat je kalm en assertief bent en de hond in een kalme, onderdanige positie kan brengen. Kijk maar eens een paar van zijn afleveringen, ik denk dat het je heel erg kan helpen. Op national gegraphic.com staan er een paar die je kan zien. Verder geven wij onze honden altijd een koekje voordat we weggaan en hoppa, de deur uit. Maar ze krijgen alleen dat koekje als ze rustig zijn. We belonen geen negatief gedrag dat corrigeren we consequent door een commando, of een aanraking (zachte) Verder is een JR een zeer energieke hond, dus veel wandelen en veel beweging geven. Ik hoop dat je eruit komt, succes!
@ flipper: dat over die kalme onderdanige positie, hoe doe je dat? Ik heb wel eens geprobeerd om hem op commando te laten liggen ('af' en 'blijf') totdat ie rustig werd. Alleen bleef hij dan wel 'brommen' zeg maar (een ingehouden blaf). Bovendien werkt dit alleen als wij thuis zijn, niet tegen het angstige als we weg gaan. Iets lekkers geven helpt trouwens ook niet. Hij is bovendien altijd stil als we weg gaan, hij begint pas als we buiten gehoorafstand zijn (het is dat de buren klagen, anders hadden we het niet eens geweten dat ie zo te keer gaat...).
@ Yukl Het is belangrijk om consequent te zijn en te blijven, de aanhouder wint. Ik had hier een heel onrustige hond lopen. Uiteindelijk bleek dat ik hem te vrij liet en dat hij daarom zo onrustig was. We hebben toen opnieuw de roedelregels geïntroduceerd en ons hier heel strikt aan gehouden. Ook heb ik ontzettend veel hierover gelezen. Ik had mezelf voorgenomen dat wanneer dit niet zou werken, ik een gedragsdeskundige in zou schakelen. Heb je dat al eens geprobeerd?
He Yukl Tja, het blijft lastig hoor. Ik ben natuurlijk helemaal geen hondengedragstherapeut en ik ken je hond niet en de situatie. Er zal iets zijn dat zijn gedrag triggert. Wat is je ritueel als je de deur uit gaat en wanneer wordt hij onrustig? Als je 'probeert' hem een commando te geven, ben je niet assertief. je gelooft zelf niet dat hij zal luisteren, dus dat zal hij dan ook niet doen. Honden zien de kleinste dingen in je houding en je intonatie. Let dus op je lichaam (sta rechtop) als je hem een commando geeft, en maak het af, geef nooit op als hij niet luistert. Als hij nog bromt, ben je niet waar je wil zijn, dan is hij nog niet in een ontspannen staat. Ook belangrijk: wat doe je als je thuis komt? wat is dan je ritueel?
@ linnie: ik heb 2 keer bij een gedragsdeskundige geinformeerd, maar ik raakte niet heel enthousiast van hun tips. Om die reden was ik ook terughoudend om daarin verder te gaan, omdat het toch behoorlijk wat geld kost. Overigens zijn we wel heel erg consequent richting onze hond. Ook qua roedelregels. Hij mag niet op de bank, niet op bed, etc. We volgen eigenlijk alle regels op die we tijdens de puppycursus te horen kregen (behalve de tijdstippen waarop ie zijn voedsel krijgt, maar dat komt doordat ie een hele slechte eter is en dit ook bij de fokster bekend is). We hebben ook het alleen laten opgebouwd, hem de eerste 1,5 jaar in de bench gehad (draaaaama's), hem eten gegeven in de bench, etc. We hebben hem zelfs chemisch gecastreerd om te zien of dat zou helpen, maar dat haalde ook niets uit (en is inmiddels ook weer uitgewerkt).
@ flipper: ik 'probeer' het ook niet Ik geef hem een duidelijk commando en hij luistert daarna. Ik bedoelde dat ik heb uitgeprobeerd of dat het blaffen zou tegengaan en het werkte dus wel tegen het harde blaffen, maar hij bleef wel brommen. Bovendien werkte het bij extreme situaties helemaal niet. We geven hem bij het weggaan geen aandacht. Dit vooral omdat hij een lange tijd 's avonds als we naar bed gingen ook aan het piepen was. Toen we van iemand de tip kregen om hem dus vlak daarvoor geen aandacht meer te geven, is dat piepen volledig opgehouden. Ook bij thuiskomst begroet ik hem niet direct, maar pas nadat ik echt helemaal binnen ben (jas uit, schoenen uit, etc.). Ik heb namelijk ook eens de tip gekregen dat honden niet te erg moeten verlangen naar je thuiskomst (ja ik heb erg veel tips gehad onderhand ). Wat mij opvalt: het blaffen is veel extremer als wij met het hele gezin de deur uitgaan. Dan is ie namelijk helemaal hyper. Als manlief eerst met zoonlief de deur uit gaat en ik pas een uur later alleen, dan ligt hij meestal al op zijn kussen te slapen en heeft ie veel minder interesse in het feit dat ik wegga. Het blaffen blijkt daarna ook een stuk minder te zijn (en vaak zelfs helemaal niet). Maar ik heb tot nu toe nog niet kunnen uitvinden hoe we hetzelfde effect krijgen als we met z'n 3en de deur uit gaan.
Overigens, sinds de buren zo klagen, ben ik veel vaker thuis dan voorheen. Ik heb het idee dat dit het probleem zelfs verergerd heeft omdat ie nu helemaal niet meer gewend is om structureel een paar uur alleen te zijn. Nu ga ik alleen weg als het nodig is (als ik college heb of als we boodschappen moeten doen bijv.), maar is het blaffen dus ook nog meer verergerd.
Fijn dat je al veel tips hebt gekregen. Een hond heeft het afscheid nemen idd niet nodig, dat is meer een menselijke emotie. Fijn dat je nu in ieder geval al rustig naar bed kan. Het is echt vervelend dat je zelfs thuisblijft door dit probleem, ik hoop echt voor je dat je snel een manier vindt om het op te lossen. Uit ervaring weet ik dat het hartstikke lastig is om er voor te zorgen dat man, kind en ikzelf alles hebben wat we nodig hebben, op tijd de deur uit zijn en het huis netjes is achtergelaten. Als dat bij jullie ook zo is, dan zal je hond die hectische energieen oppakken en hier neurveus van worden. Het is denk ik in zo'n situatie belangrijk is dat hij weet wat er van hem verwacht wordt. Zodra je je spullen gaat pakken (of je man, wie dan ook) en je ziet onrust bij hem (achter je aan lopen, blaffen, gespannen lichaam, onregelmatig ademhaling, etc.) leg hem dan op zijn plek, zorg dat hij rustig wordt, en corrigeer hem als hij weer onrustig wordt. Het is zo latig om uit te leggen wat je kan doen op deze manier, maar ik hoop dat je er wat aan hebt, nogmaals ik ben geen expert
Zo te horen hebben jullie al heel veel geprobeerd en ben je wel goed op de hoogte van de rangorderegels, moeilijk hoor! Tja, wij hebben nu dus ook ruzie met onze buren vanwege hun JR. Dat beest kan niet anders dan blaffen. Zodra we een stap in de tuin zetten en non-stop als ze weg zijn. Volgens onze buurvrouw zijn wij zeurpieten en hadden we maar niet in een rijtjeshuis moeten gaan wonen als we daar niet tegen kunnen. Ze laten die hond denk ik 3 x per WEEK uit, dus hij is helemaal hyper, niet gesocialiseerd en opvoeden...dat hebben ze geloof ik na 2 weken al opgegeven. Nou ja, dat is dus einde contact met de buren. Maar goed, die ruzie ligt nog meer aan de reactie van de buurvrouw, dan het geblaf, ik had het al heel anders gevonden als ze wat aan het probleem ging proberen te doen. We hebben nog aangeboden om eventueel te helpen (we hebben zelf ook een hond en meerdere honden opgevoed), maar toen ontplofde ze zowat. Misschien toch nog een goede gedragsdeskundige, de ene is de andere niet, raadplegen, want jullie hebben al zoveel geprobeerd. Ik denk dat je toch weer helemaal van voor af aan moet beginnen met de training.
Ja het is inderdaad erg lastig... Ik ga in ieder geval eens proberen om hem het commando 'af' te geven op zijn kussen als wij de deur uit gaan. Misschien dat ie dan ook een beter onderscheid kan maken tussen 'we gaan de deur uit zonder jou' en 'je mag met ons mee'. Nu blijft ie misschien iedere keer hopen dat ie met ons mee mag, ook al zeggen we dat niet tegen hem. Dat is wel een tip waar ik voor nu wat mee kan (en wat ik nog niet geprobeerd heb). En ik zal eens op een hondenforum gaan vragen of iemand een goede deskundige in deze omgeving weet.