Hallo Ik heb een tijdje terug een miskraam gehad (was nog maar heel pril zwanger). Na het bloedprikken bleek dat ik een toxoplasmose infectie had. Nu zat ik onlangs een soort rauwe kaas te eten die je beter niet eet als je zwanger bent. (voor mijn miskraam lette ik eigenlijk niet op wat ik at) Passen jullie al je voeding aan alsof je zwanger zou zijn? Zo las ik bv dat je ook moet opletten met mosselen. En daar heb ik nu net wel zin in Het is zo stom om van alles te laten als het misschien toch nog maanden duurt voor ik weer zwanger ben. Langs de andere kant: net toen ik zwanger was (na lang proberen)een toxoplasmose infectie gehad. Ik durf het risico niet goed meer te nemen. Hoe gaan jullie daar mee om?
Hi Tine, ik ben over het algemeen al gezonder gaan eten vanaf het moment dat we zwanger wilde worden. Ik let er wel redelijk op dat ik geen dingen eet die schadelijk voor een eventuele baby zouden kunnen zijn maar houdt ook niet alles in de gaten! Alleen als ik dat toch weer ongi ben geworden eet ik even lekker ongezond!
bedankt voor je antwoord. Maar bv een boterham met iets van rauw vlees op. Of als het mooi weer is barbeque gaan eten bij vrienden. Ga je dan tegen die mensen zeggen: wil je erop letten dat mijn vlees heel goed doorbakken is? Want dat gaat niet: eventjes na de ongesteldheid terug rauw vlees gaan eten. Zo'n infectie gaat niet over na een paar dagjes. Wat te doen met groentjes op een koude schotel of een belegd broodje? Ik wil geen paniekmens worden maar het kan gewoon gebeuren dat je een infectie oploopt (weet ik jammer genoeg uit ervaring )
Ik ben sinds ik zwanger wil worden beter gaan letten op wat ik eet en ik ben meer gaan sporten En owja meer water drinken nu.
Tja, je weet natuurlijk ook niet waar je infectie vandaan komt. Ik neem aan dat je geen katten hebt, anders zou het heel goed kunnen dat het door de kattenbak komt natuurlijk. Je schijnt het ook te kunnen krijgen van wroeten in de tuin zonder handschoenen. Misschien moet je er eens naar Googelen? Heb je de infectie nu trouwens niet meer? Hoe ben je ervoor behandeld? Ben ik wel benieuwd naar! Succes!
@ verkeerde topic-vraag van Dikkebuik: Nee hoor, ik ben gewoon ingegaan op de toxoplasmose-infectie. Ik heb er namelijk mijn twijfels over dat je dit makkelijk door rauw eten kunt krijgen. Ik denk dus eerder door kattenbak en tuinieren! En dan bedoel ik dat dus meer om het te voorkomen in het vervolg.
Haha, oke! Ik begrijp dat mijn bericht misschien een beetje off-topic overkomt, maar zie bovenstaand bericht van mij!
ik dronk eerst rustig 6 a 7 koppen koffie op een dag, dat is er nu nog maar 1 per dag. De laatste keer dat ik bbq'de heb ik idd gezegd dat ik will dat alles goed gaar is. Ik heb sinds ik gestopt ben in januari nog maar een keer een glas alcohol gedronken. Gezond at ik altijd al, ik ben dol op groenten en fruit. Nou hoorde ik laatst wel dat ananassen slecht zijn als je zwanger bent en die eet ik dus wel gemiddeld een per twee weken. haha
Weten jullie ook hoe je door het tuinieren een infectie kan krijgen? Gaat dat via de handen of doordat je mogelijk iets binnen kirjgt? Ik drink niet (of heel weinig als het anders opvalt) in de laatste weken van m'n cyclus en na een ongesteldheid neem ik weer eens wijntje.
als je nog niet zwanger bent zijn annanassen niet erg hoor, alleen als je zwanger bent en dan met name het hart van de annanas omdat het de weeen op kan wekken... xxx
ik let na mijn ei wel op met wat ik eet en drink...voor t geval ik zwanger ben...dan neem ik geen rood vlees en let ik er op dat ik minder koffie drink en alcohol...maar wil ook nog niet gelijk alles laten staan, het schijnt dat de eerste 6 weken van de zwangerschap het vruchtje nog niet verbonden is met de navelstreng en dus ook nog niet via de navelstreng zijn voeding krijgt, weet niet meer op welke site het stond. xxx
weet het toevallig omdat mijn collega overtijd liep en de verloskundige gaf haar als tip ananas te eten...haha
volgens mij is het met name verder in de zwangerschap niet goed en het gaat ook vooral om het hart van de ananas en die is niet echt lekker dus dat eten de meesten toch al niet op..