Hooi, Graag wil ik met mijn man alles voor de bevalling doornemen. Nu vroeg ik me af hoe jullie dit doen. Mijn man wil graag dingen weten maar is niet echt een lezer. dus hoef ook niet echt met een boekwerk aan te komen. Over 2 weken hebben we een partneravond van de zwangerschapsgym dit vind hij wel handig alleen hij zou graag meer willen weten over het moment zelf. Hoe bereiden jullie het gezamelijk voor?
Uhmmm, mijn vriend heb ik niet echt voorbereid. Hij is meer het type dat zulke dingen over zich heen laat komen. Ach, je weet hoe hij is.. Ik heb hem natuurlijk wel wat verteld, maar hij liet de bevalling gewoon over zich heen komen en hij heeft zich er goed doorheen geworsteld.
Wij gaan naar een voorlichtingsmiddag in het ziekenhuis ik doe zelf aan zwangerschapsyoga, manlief gaat mee naar de 2 partnerlessen
Wij hebben geen cursussen gedaan en alle voorlichtingsavonden in het ziekenhuis heb ik alleen gedaan ivm zijn werk. Ik heb gewoon alles wat ik gehoord heb of las aan hem verteld. Ik moet wel zeggen dat wij ons niets of nauwelijks hebben voorbereid hoor, geen van twee. We hebben allebei zo'n instelling van: het gaat vanzelf wel. Het is ook allemaal helemaal goed gegaan en manlief heeft nergens problemen mee gehad (behalve mij pijn zien hebben maar daar was weinig aan te doen he, ik wilde geen ruggeprik )
Ben ook blij dat we samen naar de partnerles kunnen voor wat oefeningen, feitjes enz. heb jullie nog gouden tips voor de papa's in spe?
Ik vond het erg fijn dat mijn man zo goed aanmoedigde tijdens het persen. Dat gaf me super veel kracht.
Een gouden tip niet echt, maar het is wel fijn als je partner er voor je is en niet zelf in paniek raakt of wat dan ook. Hij moet de rust zelve zijn, dan ben jij ook rustig en gaat alles vanzelf! Succes!
Ik moet zeggen dat ik daar totaal (nog?) niet mee bezig ben geweest. Als hij iets te vragen heeft, komt hij wel. Denk ik. Ik weet ook niet zo goed waar hij zich op moet voorbereiden. Ik bedoel: ik moet het uiteindelijk toch de. De vk zorgt voor het medische deel. Dus hij moet aanmoedigen, m'n handje vasthouden en bevelen opvolgen van de aanwezige vrouwen. We zijn bij zo'n voorlichtingsavond van het ziekenhuis geweest, maar daar hebben ze over het verloop van de bevalling eigenlijk niks verteld. Ik geloof dat jij wel goed heeft opgeslagen waar de koffiehoek is. Volgende controle krijg ik van de vk een voorbeeld van een bevallingsplan. Hier staan wat punten op ter overweging. Dat zal ik dan wel met hem doornemen.
Ik hoop ook dat ik het op dat moment fijn vindt dat hij me aanmoedigt en ik hem dan niet ga lopen afsnauwen of zo van doe het zelf maar!!! @lief tja ik hoop dat het zelf lekker rustig blijft. Dat verschilt nogal per situatie, ach ja je kent hem he!
Hier ook nooit wat voorbereid.. Hij moet gewoon doen waar ik naar vraag, en stoppen met dingen die ik niet fijn vind.
Het programma van deze bijeenkomsten ziet er globaal als volgt uit: Om 15.30 uur is de ontvangst met koffie, thee en iets lekkers. Verpleegkundigen/lactatiekundige lopen rond om vragen te beantwoorden en het is mogelijk schriftelijk voorlichtingsmateriaal te krijgen bij de informatiestands. Rond 15.45 uur laat een verpleegkundige met behulp van een diapresentatie zien wat er gebeurt als een vrouw ervoor kiest te bevallen in het HagaZiekenhuis, locatie Sportlaan. De presentatie vertelt het verhaal vanaf binnenkomst in het ziekenhuis tot en met de bevalling en dat moeder met kind daarna naar huis gaan. Er is ook aandacht voor het gemeentelijke geboorteloket, omdat dit een voorziening is waarmee het HagaZiekenhuis zich onderscheidt van andere ziekenhuizen. 16.10 uur start een medewerker van het geboortehotel met haar presenatie. Van 16.30 tot 16.45 uur is er een pauze waarin koffie, thee en fris wordt geschonken. Verpleegkundigen / lactatiekundige en iemand van het geboortehotel lopen rond om vragen te beantwoorden en bemannen de informatiestands. Het is mogelijk schriftelijk voorlichtingsmateriaal te krijgen bij de informatiestands. Om 16.45 uur vertelt een lactatiekundige (deskundige op het gebied van babyvoeding) iets over borst- en flesvoeding en over de voor- en nadelen van de verschillende vormen van babyvoeding. Om 17.05 uur vertelt een gynaecoloog iets over bevallingen die medisch zijn (geworden). Hierbij is speciale aandacht voor pijnbestrijding. Het HagaZiekenhuis biedt namelijk op voorschrift van een arts de mogelijkheid aan een bevallende vrouw om zelf haar pijnstilling te doseren tijdens de bevalling. Rond 17.30 uur is de afsluiting.
Jaaa, ken hem! Daarom goed inprenten dat hij rustig moet blijven en vast voorbereiden dat je misschien niet zo aardig kan zijn. En dat je dat alleen maar zegt omdat je het even moeilijk hebt en hij daar niet boos om moet zijn. Als het kindje op je buik ligt, ben je de gelukkigste vrouw op aarde. Ik was juist heel lief en vroeg steeds of het goed met hem ging!!! Geef goed aan wat je wel en niet prettig vindt, is jouw bevalling en iedereen moet zich maar even schikken naar jou!
Wij hebben bij de vorige zwangerschap ook samen bevallen gedaan, daardoor kwamen we niet voor verassingen te staan. Maar mijn bevalling was niet alleen voor mijn man traumatisch, hij was nogal op de achtergrond zeg maar. Ik hoop dat hij dit keer iets meer ondersteunend kan zijn, maar als dat niet lukt heb ik er ook wel begrip voor.
Wij gaan een cursus "samen bevallen" doen. maar misschien kun je een voorlichting op het ziekenhuis krijgen, of neem hem mee naar de vk. Een ander idee is om zelf wat info te verzamelen en hem dat vertellen. Of de vragen die jullie hebben aan de vk vragen. En vooral veel met elkaar praten over wat je belangrijk vind en wat niet. En wat je van elkaar verwacht. Succes!