Hallo meiden, Hoop dat ik hem hier goed plaats want onder het kopje voeding valt mijn vraag wel maar ik vind hem toch ook weer niet helemaal passen. Ik zit met een probleem. Mijn man heeft dus suikerziekte en ik wil hem hierin ondersteunen met een ander voedings patroon. Tja, en dat begint met een hoop informatie. Maar nu zoek ik dus nog boeken waar ik info uit kan halen. En eventueel kookboeken met recepten waar ik ideeen uit kan halen. Op internet kan je een hoop wijs worden dat weet ik. Maar ik wil graag het geschreven idee. Nu komt mijn vraag. *Wie kent er boeken met goede info. Voor iemand die er nog niet veel van weet? *Wie heeft voor mij titels van kookboeken waar je echt wat mee kunt voor de diabeet? Alvast bedankt meiden. Groetjes Janna
Heeft hij type 1 of 2? Mijn ex heeft 2 maar ik heb nooit anders gekookt voor hem,wel gevarieerd.Moet er wel op letten dat hij om de paar uur eet(liefst bruine boterham met kaas)anders krijgt hij een hypo.
Phoe, hier raak ik even in de war. Volgens mij type 1. Hij heeft namelijk insuline en geen pillen of zo. Ja, volgens mij type 1.
is er geen belangenvereniging of forum? daar zou je heelv eel steun en leidraden kunnen vinden lijkt me.
Ik heb inderdaad gezocht maar ik kan niks vinden waar een beetje begrijpelijk word uitgelegd waar ik op moet letten en hoeveel etc. Maar op forum heb ik inderdaad nog niet gegoogeld. Dat is een idee.
Dat was ik ook van plan maar ik wil me eerst beter inlezen. En lezen wat voor mogelijk heden zijn in de keuken. Vandaar de vraag wie heeft boeken en kan me titels aanraden.
Klopt maar ik hoop dat iemand hier dus ook al toevallig een boek heeft (en dus weet of je er wat aan heb) en mij kan aanraden
ik weet niks uit boeken. ik ben opgegroeid (en zowat opgevoed ) door een oma met zware suikerziekte en die geen zout mocht. dus ik weet niet beter dan bepaalde dingen te doen of te laten. ik zou je dus ook zo 123 niet kunnen helpen omdat het voor mij sowieso al tweede natuur is. mij lijkt dat er toch wel een forum moet zijn voor lotgenoten net zoiets als dit en dan met een kookhoekje. anders begin je er 1 er zijn zo verschrikkelijk veel mensen met deze problemen.
Ik heb zelf diabetes, maar ben eigenlijk nooit anders gaan koken ... ook hebben mijn ouders dat nooit gedaan. Misschien dat je nog wat info op het diabetesforum kan vinden. @Yinte: Lichte of zware suikerziekte bestaat niet, je hebt het wel of je hebt het niet. (alleen ff ter info)
hey hey is er dan pas suikerziekte geconstateerd ?? als je man insuline gebruikt dan hoef je er niet apart voor te koken hoor, de insuline kan hij afstellen op wat hij eet, lettend op de koolydraten. bijv. in pasta zitten meer koolydraten dan in aardappels dus bij het eten van pasta moet hij meer insuline spuiten dan bij aardappels. dat doen zowel mijn vriend en zijn moeder ( beide suikerpatient, moeder al +/-28 jaar.) maar om antwoord op je vraag te geven ik kwam deze site tegen : BOSMAN zorgt ervoor= daar staan heel wat titels en isbn nummers
hahahaha, klopt allemaal meiden. Maar ik kom eigenlijk tot de conclusie dat ik goed kan koken maar totaaaaaal niet weet wat ik er in gooi. En om eerlijk te zijn zorgt hij niet goed genoeg voor zich zelf wat dat betreft. En omdat ik toch wel vreselijk aan hem gehecht ben ga ik dan maar wat verranderen. Dan weet ik tenminste wat ik gewoon niet meer koop of wat ik beter kan gebruiken.. Maar hartstikke bedankt voor jullie ideeen. Ik ben al een stukkie verder.
ik snap even niet waarom vroeger het zwaar of licht zou zijn en nu onderverdeeld in types, als je onderstaand leest is de uitwerking van de ziekte hetzelfde maar de oorzaak verschillend. er wordt ook veel de fout gemaakt, hij moet 4 x per dag spuiten, dan heeft hij wel hele zware suikerziekte. of hij heeft alleen tabletten dus het is een lichte vorm van suikerziekte. het slaat helemaal nergens op. sorry hoor maar ik moest het echt even kwijt. type 1 Iemand met diabetes type 1 maakt zelf helemaal geen insuline meer aan. Zonder insuline kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet normaal houden en kan die gevaarlijk hoog oplopen. Diabetes type 1 ontstaat meestal in korte tijd en over het algemeen bij mensen onder de dertig jaar. Daarom heette diabetes type 1 vroeger ook wel 'jeugddiabetes'. Maar we weten nu dat je het op alle leeftijden nog kunt krijgen type 2 : Net als bij de andere soorten diabetes, kan het lichaam bij diabetes type 2 de bloedsuikerspiegel niet meer goed in balans houden. Dat komt bij diabetes type 2 doordat er te weinig van het hormoon insuline in het lichaam is. Bovendien reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Het is ongevoelig geworden voor insuline. Dat heet officieel 'insulineresistentie'. Zonder goed werkende insuline kan het lichaam niet genoeg suiker uit het bloed halen. De bloedsuikerspiegel blijft dan te hoog. Daarnaast zijn de vetstofwisseling en bloeddruk vaak ontregeld.
Zoals ik het lees heeft hij type 2. Je verteld dat hij er geen medicijnen ervoor krijgt. Dan zou je idd zijn suikers een beetje kunnen regelen met een "dieet" voeding. Voor je man zou het goed zijn om zich te laten verwijzen naar een dieetist. Zij weet welke "regels" er zijn en wat je kunt maken. Aan de hand van die tips kun je zelf beginnen met koken.
ik weet niet of je dat al doet maar misschien een tip, drinkt hij of nog beter jullie allemaal light drinken?? dat scheelt zowieso. kijk dan voor de zekerheid wel nog op de voedingswaarde, want ondanks dat er light opstaat, kunnen er alsnog een hoop koolydraten inzitten, dit verschild voornamelijk met de sapjes. bijv. cristal clear zit 0 g koolydraten in maar bij dubbelfris light 10 koolydraten per 100 ml.