Wat maken met verse wortels?

Discussie in 'De lounge' gestart door missym, 27 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Ik werk op een bedrijf waar wij geregeld wat krijgen van boeren, vandaag dus verse wortels.

    Maar, nu komt het, wij eten nooit verse wortels (alleen hak, slecht hé haha). Wat voor recepten kan ik maken met verse wortels?

    Hutspot maakte ik vroeger wel altijd met verse wortelen, maar ben niet meer in het bezit van een stamper of een mixer! Dus graag andere recepten, het liefste makkelijke recepten.
     
  2. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Lekker de wortels koken tot ze gaar zijn en dan een lekker groente sausje eroverheen?
     
  3. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    ehh schoonmaken en koken en opeten.

    een stamper kost 3 euro bij de blokker, dus dan kan je weer hutspot meken..;)

    In stukjes raspen en door de wok

    in plakjes en door de overschotel evt. eerst voorkoken afh. van hoelang het de oven in gaat.

    Schoonmaken in 4 a 6 cm snijden, en in een bakje met wat water op tafel zetten, lekker om te knabbelen.
     
  4. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Inderdaad, lekker koken met een sausje erover. (Of natuurlijk zonder sausje met lekker aardappels en vlees.

    Eet smakelijk.
     
  5. Nessy

    Nessy Fanatiek lid

    27 feb 2008
    2.309
    0
    36
    Verzorgende-C maar nu huismama
    Duitsland
    Worteltaart !! :)
     
  6. stef

    stef Fanatiek lid

    19 apr 2006
    3.084
    31
    48
    Owh ik haal altijd bij de viswinkel zalm in sausje! heerlijk
    even 20 minuten in de oven wortels koken met een beetje suiker.

    En vaak doen wij gewoon de aardappelen puree van maggie lekker makkelijk en smaakt heerlijk!
     
  7. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    wortels met suiker koken? en hoelang dan en hoeveel suiker?

    ik heb nog zalm in bladerdeeg in huis, misschien wel een lekkere combi.
     
  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Salade van maken, heerlijk!

    [FONT=Verdana, sans-serif]Karisik salatasi (gemengde salade)[/FONT][FONT=Verdana, sans-serif]
    rode kool
    wortels
    romainesla
    citroensap, olijfolie, zout

    Rode kool en wortels in de keukenmachine fijnhakken. Sla fijnsnijden. Rode kool, wortels en sla met elkaar mengen en de sla aanmaken met een dressing van olijfolie, het sap van 1 citroen en wat zout (alles naar smaak).
    [/FONT]
    [FONT=Verdana, sans-serif][/FONT]
    [FONT=Verdana, sans-serif]Sla moet ongeveer 2/3 rode kool en wortel zijn en 1/3 romainesla. Let op dat de sla niet te droog blijft, dus genoeg dressing erover gooien. Echt overheerlijk.[/FONT]
     
  9. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
  10. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    panklaar betekent schoongemaakt en gewassen :)
     
  11. CherryAyden

    CherryAyden Niet meer actief

    Ik rasp ze dan altijd, kook aardappels en bak kip. Dan leg ik die wortels aardappels en kip allemaal in een ovenschaal en gooi er veeeeeeel olijfolie overheen. Daarna provencaalse kruiden of rozemarijn en dan in de oven! Jummy
     
  12. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    ;) thanks haha, stom hé!

    vanavond ga ik het recept uitproberen!
     
  13. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    29 okt 2009
    1.558
    0
    36
    Rotterdam
  14. Elke1984

    Elke1984 Niet meer actief

    Eerst ff gaar koken/stomen en dan stoven met een uitje en erwtjes en beetje thijm erover! Lekker!
     

Deel Deze Pagina