Ik werk op een bedrijf waar wij geregeld wat krijgen van boeren, vandaag dus verse wortels. Maar, nu komt het, wij eten nooit verse wortels (alleen hak, slecht hé haha). Wat voor recepten kan ik maken met verse wortels? Hutspot maakte ik vroeger wel altijd met verse wortelen, maar ben niet meer in het bezit van een stamper of een mixer! Dus graag andere recepten, het liefste makkelijke recepten.
ehh schoonmaken en koken en opeten. een stamper kost 3 euro bij de blokker, dus dan kan je weer hutspot meken.. In stukjes raspen en door de wok in plakjes en door de overschotel evt. eerst voorkoken afh. van hoelang het de oven in gaat. Schoonmaken in 4 a 6 cm snijden, en in een bakje met wat water op tafel zetten, lekker om te knabbelen.
Inderdaad, lekker koken met een sausje erover. (Of natuurlijk zonder sausje met lekker aardappels en vlees. Eet smakelijk.
Recept - Wortel met kerrie en rozijnen - Kookboek.nl Wortelsalade met pinda's van Nigella Lawson - recept - okoko recepten Recept Carrot Cake ( Overheerlijke Worteltaart ) op Smulweb.nl-
Owh ik haal altijd bij de viswinkel zalm in sausje! heerlijk even 20 minuten in de oven wortels koken met een beetje suiker. En vaak doen wij gewoon de aardappelen puree van maggie lekker makkelijk en smaakt heerlijk!
wortels met suiker koken? en hoelang dan en hoeveel suiker? ik heb nog zalm in bladerdeeg in huis, misschien wel een lekkere combi.
Salade van maken, heerlijk! [FONT=Verdana, sans-serif]Karisik salatasi (gemengde salade)[/FONT][FONT=Verdana, sans-serif] rode kool wortels romainesla citroensap, olijfolie, zout Rode kool en wortels in de keukenmachine fijnhakken. Sla fijnsnijden. Rode kool, wortels en sla met elkaar mengen en de sla aanmaken met een dressing van olijfolie, het sap van 1 citroen en wat zout (alles naar smaak).[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif][/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]Sla moet ongeveer 2/3 rode kool en wortel zijn en 1/3 romainesla. Let op dat de sla niet te droog blijft, dus genoeg dressing erover gooien. Echt overheerlijk.[/FONT]
Ik rasp ze dan altijd, kook aardappels en bak kip. Dan leg ik die wortels aardappels en kip allemaal in een ovenschaal en gooi er veeeeeeel olijfolie overheen. Daarna provencaalse kruiden of rozemarijn en dan in de oven! Jummy