hey meiden ik heb een vraag... of eigenlijk meerdere, ik wil ook beginnen met taarten maken. creatief genoeg voor dus waarom niet maar nu komt t ik wil voor mijn eerste taart een prinsessen taart maken voor mijn nichtje met een mooie rok van een tulbandcake. hij komt te staan op een ronde taart die ook bekleed is met fondant. heb ook t een en ander besteld dus moet goed komen maar nu mijn vraag. kan ik t beste de onderste taart eerst bekleden en dan de taart (prinses met rok) erop zetten en dan die bekleden of kan ik ze t beste eerst stapelen en dan bekleden.?? de onderste deel wordt wit fondant en de rok roze. . en oet ik de onderste ook verstevigen?? ook komt er op de rok een paar mooie bloemetjes met behulp van uitstekers maar waar moet ik die mee vast zetten?? en t pareltje in t midden van t bloemetje? een hoop vragen maar wil zo graag iets moois ervan maken. bedankt alvast en als ik meer vragen heb mag ik ze hier dan stellen??
Allereerst welkom in het topic... leuk dat je ook bent aangestoken met het bakvirus... haha Je moet eerst de onderste taart bekleden, dan je princessentaart apart bekleden en daarna pas bovenop je ronde taart zetten. Dan krijg je het mooiste effect en de mooiste afwerking.. Ik zou de onderste weg verstevigen met deuvels of met eetbare stokjes zoals kitkat.. ik zet mijn decoratie altijd vast met eetbare lijm.. Dat maak je met tylose poeder.. beetje warm water erbij en even een nachtje laten staan en tadaaa lijm... Als ik een parel erin plak maak ik eerst een klein kommetje in het bloemetje en dan plak ik, met lijm, de parel erin.. Als je nog meer vragen hebt, shoot!
bakken vondik sowieso altijd al leuk om te doen en maakt bijna elke week wel een cake maar t kan ook leuker en moier natuurlijk maare .... tylose poeder?? waar kan ik dat halen?? en kan ik t beste mijn taart eerst laten afkoelen in de koelkast en dan bekleden? en op welke manier kan ik t beste de kitkatjes erin stoppen?? want t is t mooiste als t niet zichtbaar is aan de buitenkant. ook wil ik de binnenste laag vullen met botercreme en aarbeienjam ivm moeilijk etend nichtje haha dus ff standaard vulling. zal ik dat ook in de rok verwerken of alleen in de onderste??? een hoop vragen weer maar ja julie hebben er dan ook weer meer verstand van als ik
Je kunt fondant en marsepein ook prima vastplakken door het even een ietsje nat te maken Meiden, goeie week allemaal, ik ben een weekje op vakantie! (Morgenochtend vroeg rijden we, zodra Thirza wakker is ).
bedankt voor je antwoord. maar die pareltjes gaat niet lukken denk ik met iets wat water... ennuh fijne vakantie
oh haha had ik niet verwacht. dan ga ik dat als eerste proberen. scheelt weer. gemeentepils genoeg hier
Rozemarijke, veel plezier!!! Suzanne, met water! En anders zijn er meer dan genoeg webwinkels waar je tylose kunt kopen.
Hey meiden, Ik heb eventjes de fototjes bekijken: Prachtig allemaal! Rianne1984, ik vind je cupcakes erg mooi, de kleuren zijn echt prachtig! Ik hou enorm veel van desserts, taarten, cakes enz.. en ben ook al aan het experimenteren geslagen. Maar, nu toch een vraagje, omdat ik niemand persoonlijk ken die zulke taarten maakt enz, vinden jullie die fondant dan lekker?! Ik vind het leuk om te doen en prachtig om te zien, maar eerlijk, fondant is toch niet erg lekker vind ik. Smaakt toch wel erg industrieel vind ik. Marsepein is wél lekker, maar dan wel échte marsepein. De marsepein uit bakwinkeltjes enz. vind ik absoluut niet naar marsepein smaken en is bijgevolg ook niet zo smakelijk. Smaakjes erdoor draaien dan maar? Hebben jullie tips voor natuurlijke, lekkere smaken? Haha, ben nogal moeilijk hé?!
Ik vind marsepein lekkerder dan fondant. de mp die je in de webshops koopt vind ik erg lekker in combi met de taart/vulling. t valt me op dat mp van de bakker soms beetje bitter is...
Even snel een ego berichtje met leuk nieuws.... Ik heb mijn eigen bedrijfje en sta nu ook bij de kvk ingeschreven... joehoe