Wij hebben vanavond couscous met bloemkool, tuinerwten en spekjes gegeten (recept 588246 van ah) heb ik nog nooit klaar gemaakt, erg lekker, snel. Kosten 2P + Tim * couscous: 0.88 (1.39 voor 500gr) * erwten: 0.53 (1.07 voor 450gr diepvries) * gerookte spekreepjes: 0.79 (250 gr) * bloemkool: 1 (aanbieding) Totaal: 3.20 (Alles bij C1000 gekocht) Hier hebben we allebei goed van kunnen eten, heb nog een halve portie over voor bijv. morgen lunch met brood morgen eten we: stampot rauwe andijvie * andijvie: 1 (aanbieding) * aardappelen: gekregen van schoonouders, eigen teelt * vlees: vanuit de vriezer * spekjes: 0.79 zaterdag: frietjes met crispino zondag: zelfgemaakte courgettesoep (recept 640446 ah) samen met de gehaktbroodjes van hier op de site
Kun je alle groente invriezen?? En smaakt het nog lekker als het ontdooid en klaargemaakt is? Of proef je geen verschil?
Gewoon afbakstokbroodjes doormidden snijden en het brood uithollen met een lepel. Rundergehakt en een uitje in een kom doen en dan het brood wat je hebt uitgehold er doorheen mengen. Beetje kruiden naar keuze en dan het uitgeholde brood opvullen met de gehaktmix. Hierover heen wat plakjes kaas en dan een half uurtje op 200 graden in de oven.
Volgens mij kan alles wel. Ik deed altijd boontjes, broccoli, bloemkool, wortel, paprikamixjes, tauge en dat soort dingen. Als je je groente gewoon gekookt wil dan moet het bevroren in de pan doen, dat smaakt echt nog hetzelfde. Ik deed het niet langer dan 2 hooguit 3 weken invriezen, daarna gaan de vitamientjes er volgens mij wel aan. Wat ik ook vaak deed was die wokmixen van de ah gewoon zelf maken. Bijv. tauge, sugersnaps, rode ui, paksoi en chinese kool, dat sneed ik allemaal en portioneerde ik in zakjes. Lekker zalm roerbakken met oistersaus en die groente met een beetje rijst.
leuk topic! Hier vries ik ook altijd de verse groentes in alleen kook ik dit wel eerst. Volgens de oma van hubbie is het niet gezond om groente ongekookt in te vriezen. Vandaag ook weer boodschappen gedaan waren weer best veel kwijt maar ik moet zeggen hebben wel eten voor een maand tenminste de houdbare dingen.
Ja, inderdaad. Ik heb even zitten googlen en daar stond ook dat het beter is om groente eerst te blanceren (1-3 minuten in kokend water) voordat je ze invriest. Dan ga ik dat de volgende keer doen! Thanx! Hier staat alles per groentesoort Invriezen van groenten A t/m P | Eten en drinken: Diversen, ook handig om te weten!
Goh, hoor hier een goede tip, wist niet dat je verse groenten kon invriezen ( ja voorgekookt) Maar dan kun je toch niet zo goed vriesvoer kopen? Vanmorgen wat "luxe" boodschapjes gedaan. Linera smeerpaté, wat pruimen, crackers en muesli en chipjes.. En dan ben je zo een tientje kwijt.
ik ben nu voor de hele week totaal 97 euro kwijt. maar inclusief badschuim, wasverzachter etc etc etc. toch wel iets bespaard als normaal. tientje denk ik
mams136 ja dat zal wel maar bij alle recepten die ik tot nu toe heb gehad moest ik toch die gehakt rul bakken..
En een hele leuke en gezellige markt (voor zover je dat van een markt kunt zeggen!). Ik heb jaren in Rijswijk gewoond, en de markt in Oud-Rijswijk is echt wel goed en leuk!