bij ons noemen ze het cacik..maar taziki is grieks (buren) ik maak het altijd zelf.. lekker bij vlees of kip lekker rode rijst erbij jammie heerlijk! kan je zelf ook maken is ook veel lekkerder. gewoon turkse of volle yohurt komkommer raspen teentjes knoflook persen zout en mint erin heerlijk!! heb er nu ook zin in
Hihi... wij maken tegenwoordig de Tzazikisaus zelf nu Maar goed dat terzijde wat wij er altijd bij eten...en dat is echt mn lievelingsgerecht Mijn mannetje maakt altijd zelf Gyros....en Een bifteakie of hoe noem je dat...Dat is iig gehakt, en daar doe je dan gyroskruiden doorheen naar smaak, en wat verse kaas...dan maak je er een soort platte bal van en die doe je tussen de klapgril...yu,yum. Wij eten dat altijd lekker met wat frisse sla, en frietjes...en natuurlijk veeeeel tzaziki
. Hahaha LOL... ik zie het... Had helemaal een beetje last van typtyfus giteren geloof ik, want er staat ook 'mij' ipv 'bij' in de titel...
Hmm lekkere dingen staan hier allemaal. Ik maak hem ook altijd zelf, maar ik zie dat er ook mint in wordt gedaan? Hoort dat?
Het is toch wel anders hoor!! Cacik vind ik meer waterig, wordt in Turkije vaak met andere yoghurt gemaakt en wij gebruiken ook geen mint in de tzatsiki.
Niet bij de Griekse versie. Ik doe altijd, btje olijfolie, total griekse yoghurt, 3 teentjes knoflook ofzo, zout en komkommer Tzatziki (Tsatsiki) recept | Grieks voorgerecht met yoghurt en knoflook | Griekse gerechten en recepten dit zeg maar, maar goed ik doe het op de Griekse manier (duuh, wij zijn Grieks haha), maar de turkse manier is anders, wat wateriger ipv heel stevig.
ja dat die vn jullie dikker is heeft me de yohurt te maken jullie hebben dikke yohurt net kwark. nou ja het lijkt er toch op? de naam ook )
Tzaziki... hmmmm... dat kan ik bijna bij alles eten. Uit een potje vind ik hm niet lekker, zelf maken is veel beter. Dan wel met griekse yoghurt (das lekker roomig).
Ik maak em met griekse yoghurt, eetlepel olijfolie, komkommer laten uitlekken, zout, minibeetje peper en dan de overheerlijke tenen knoflook. Mmmmmm