Hoe maak ik een lekkere maiskolf??

Discussie in 'De lounge' gestart door Fem, 11 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Hoi allemaal,

    Daar ben ik weer ;). Van de week stond ik in de supermarkt en ik zag maiskolven liggen, voor de verandering van spijs besloot ik deze mee te nemen. Na enig zoeken en logisch nadenken kom ik best een eind met het klaarmaken van de kolven, maar alleen koken en dan met wat zout / peper / boter vind ik ook zo saai....

    Of vinden jullie dit juist lekker? Ik heb het nog nooit zelf gemaakt namelijk, ik ben erg benieuwd naar jullie tips en ervaringen.
     
  2. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.278
    2.978
    113
    Heerlijk! Gewoon koken in een pan met ruim water en een beetje suiker.
     
  3. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    Doe ik ook altijd alleen na het afgieten ga ik er nog even overheen met een klontje roomboter Jam jam
     
  4. Fullhouse1981

    Fullhouse1981 Fanatiek lid

    8 jun 2010
    1.903
    0
    0
    Oosten van het land
    Op de bbq ermee! :)
     
  5. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    ja, lijkt me heerlijk, maar niet nu ;)
     
  6. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Hoelang moet het eigenlijk koken? Iemand een richtlijn???
     
  7. Theepot

    Theepot Fanatiek lid

    21 mrt 2010
    1.447
    0
    36
    Zuid Holland
    misschien lekker in de oven met wat kruidenboter, uitje, knoflook??
     
  8. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.278
    2.978
    113
    Ongeveer een 15 min.
    En idd met een beetje boter erover eten.
     
  9. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Nou, we gaan het morgen maar eens proberen ;), ben erg benieuwd naar het eindresultaat, kan ik ook gewone boter gebruiken of moet het wel echt roomboter zijn...??
     
  10. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.158
    8.135
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    op de barbeque met een ontbijtspeklapje of een plak parmaham eromheen.
     
  11. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    *krijgt honger*
     

Deel Deze Pagina