Het is mss makkelijker voor jou als hij het ook niet drinkt, maar aan de andere kant zou het ook niet zoveel uit moeten maken. Wat maakt het voor verschil als hij aan een wijntje zit en jij aan net zo'n mooi glaasje verse jus 'd orange? Mijn man rookte bijvoorbeeld nog toen ik zwanger was (netjes buiten). Je kan simpelweg niet verlangen dat die mannen ook alles laten staan voor ons. Je kan wel vragen of hij er een beetje rekening mee wil houden..
dankje we gaan echt geniete moet ik nog dinge wete wat je absoluut niet moet eten op vakansie vis eet ik zoiezo niet lust ik niet
Ik heb de discussies een beetje gevolgd en vind het fijn om te lezen dat je je toch aan de eet en drinkvoorschriften gaat houden! Ik denk dat je in het buitenland op dezelfde dingen moet letten dan hier. Misschien nog wel iets meer oppassen met vis en altijd kijken of je vlees doorbakken is. Misschien alleen water uit flessen drinken (weet eigenlijk niet hoe het kraanwater in spanje is). Geniet ervan, maar denk vooral aan de gezondheid van je kleintje! Het zijn maar een paar maanden uit je leven! En zonder bepaalde producten (eten en drinken) kun je ook heel erg genieten. Als er iets mis gaat, vergeef je het jezelf nooit..! Fijne trouwdag en zwangerschap.
Houdt rekening met producten die bijvoorbeeld gewassen worden. Dit doen de spanjaarden vaak in hun kraanwater en dat is niet geschikt voor ons. Dus probeer sla en andere "rauwe" groenten te vermijden. Je kunt vaak wel gegrilde groenten bestellen, zo kom je toch aan je vitamientjes..Denk ook aan ijsblokjes, deze worden vaak ook gemaakt van spaans kraanwater. Je kunt bijvoorbeeld wel vaak in de supermarkten een zak met ijsklontjes kopen, deze zijn vaak gemaakt van flessenwater. Vraag op een terras of je je drinken kan krijgen zonder ijsklontjes.... Verder gewoon goed opletten dat je eten goed doorbakken/verwarmd is.. En goed drinken, zèker als het warm is..
Niet het hele topic gelezen. Maar antwoord op de vraag van TS: Ik houd me er wel aan, kost me totaal geen moeite. Maar de eerste lunch als de kleine er is: pistoletje met rosbief
hahahaha... het diner hier ook!!! biefstuk, met gebakken champignons, kruidenboter en witbrood..... Vorige keer na mn zwangerschap zoveel filet/biefstuk gegeten, dat mn ijzer echt heel hoog was op de nacontrole....
Heb niet het hele topic gelezen, maar antwoord op de openingspost: Ik heb me vanaf dag 1 aan alle algemeen geldende voorschriften gehouden omdat ik niet mezelf na de bevalling (of later) voor mijn kop wilde slaan als er iets mis zou zijn. Hier dus geen rood/rauw vlees(-waren), geen alcohol en geen vacuumverpakte vis oid. Gewoon zoveel mogelijk gezond gegeten met af en toe een snack-dag. Na de bevalling ben ik wel volop aan de biefstuk (en appelstroop en groene groenten etc) gegaan om mijn Hb weer op te krikken (die was na het bloedverlies nog maar 4,2 dus ik moest wel, hahaha! Vond ik heeeeeeeeel vervelend )
Ik hou me voor zover ik weet aan de regels.. ik rook, drink niet, ook geen koffie. Ik eet wel af en toe zon klein salami worstje, maar dat mag je toch ook gewoon hebben? Ik heb vaak hartige trek! En ik heb 1 keer een plakje leverworst gehad.. voor de rest eet ik geen rauw vlees, was ik mijn groenten extra goed etc..