Ik begrijp best dat je ze schoon wil hebben hoor! Ik ben ook van het type... vliegje in mijn wijn... hup eruit met mijn vinger en opzuipen. Dus het is ook maar net hoe "schoon" je bent. Maar ik kan me alleen niet voorstellen hoe je een champignon schilt...
Met het aardappelschilmesje. Aan de onderkant de schil lossnijden, en in één ruk eraf trekken. En dan 4x en is de champignon geschild Ik ben ook geen pietje precies hoor, maar dit heb ik zo geleerd van mijn moeder. Is voor mij net zo vanzelfsprekend als dat je een aardappel schilt.
Dat zijn heel wat rukjes op een bakje champignons. Ik geloof best dat je jarenlange ervaring nodig hebt om dat een beetje vlot te kunnen
Hahaha, wat een stel vieze meiden hier zeg... Maar goed, ik schil ook altijd mijn champignons. Idd, in 4 rukken klaar. Zo gepijp.. Euhh, gepiept. Een stuk sneller dan ze stuk voor stuk poetsen met een keukenrolpapiertje.. Enne.. Ik vraag me af wat voor mest er in een wc zit, willen er tomaten kunnen groeien..
Ik heb vroeger als bijbaantje in een restaurant gewerkt daar heb ik honderden kratjes met champignons gesneden en nog nooit geborsteld of geschild. Thuis mieter ik ze zo in de pan. Heel soms een vies schilletje eraf. En grote stukken modder haal ik ook weg. Maar die kleine spikkels gaan bij mij zo door de spaghetti, heerlijk!
Hier nog een filmpje over de paardenstront en nog wat dingetjes. YouTube - Discovery - How its made - Mushroom production
Ik hoop dat als ik ooit bij Lotto weekend Millionairs mee mag doen, alle vragen over de champignon en al zijn facetten gaan.
champignongborsteltje en daarna zet ik ze in een eiersnijer voor plakjes haha, ideaal en lekker snel klaar