Champignons: hoe doen jullie dat?

Discussie in 'De lounge' gestart door IreneH, 22 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

    Ik begrijp best dat je ze schoon wil hebben hoor! Ik ben ook van het type... vliegje in mijn wijn... hup eruit met mijn vinger en opzuipen. Dus het is ook maar net hoe "schoon" je bent.

    Maar ik kan me alleen niet voorstellen hoe je een champignon schilt...
     
  2. adi

    adi Niet meer actief

    zou het leven een stuk makkelijker zijn :D
     
  3. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    met een champignonschilmesje.
     
  4. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

    :D zie het voor me...
     
  5. mama van Marit

    mama van Marit Niet meer actief

    misschien is het handig als degene er een filmpje van maakt en hier even post.
     
  6. adi

    adi Niet meer actief

    Met het aardappelschilmesje. Aan de onderkant de schil lossnijden, en in één ruk eraf trekken. En dan 4x en is de champignon geschild :D

    Ik ben ook geen pietje precies hoor, maar dit heb ik zo geleerd van mijn moeder. Is voor mij net zo vanzelfsprekend als dat je een aardappel schilt.
     
  7. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ja een tutorial
     
  8. mama van Marit

    mama van Marit Niet meer actief

    Dat zijn heel wat rukjes op een bakje champignons. Ik geloof best dat je jarenlange ervaring nodig hebt om dat een beetje vlot te kunnen
     
  9. adi

    adi Niet meer actief

    Daarom laat ik het vaak mijn man doen. Die heeft wat meer ervaring met rukken :D
     
  10. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland

    ....champiknon"saus", bah
     
  11. adi

    adi Niet meer actief

    hahaha, die is dan ook in één ruk klaar :D

    En nu lust niemand meer champignons 8)
     
  12. yinte

    yinte Fanatiek lid

    28 jul 2008
    4.513
    1
    0
    mama en huismanager
    omgeving breda
    het nivo is weer hoogstaand :D
     
  13. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    Hahaha, wat een stel vieze meiden hier zeg..:D.

    Maar goed, ik schil ook altijd mijn champignons. Idd, in 4 rukken klaar. Zo gepijp.. Euhh, gepiept. Een stuk sneller dan ze stuk voor stuk poetsen met een keukenrolpapiertje..;)

    Enne.. Ik vraag me af wat voor mest er in een wc zit, willen er tomaten kunnen groeien..;):p
     
  14. Pippa2

    Pippa2 Actief lid

    11 nov 2008
    444
    0
    0
    Ik heb vroeger als bijbaantje in een restaurant gewerkt daar heb ik honderden kratjes met champignons gesneden en nog nooit geborsteld of geschild.
    Thuis mieter ik ze zo in de pan. Heel soms een vies schilletje eraf. En grote stukken modder haal ik ook weg. Maar die kleine spikkels gaan bij mij zo door de spaghetti, heerlijk!
     
  15. Pippa2

    Pippa2 Actief lid

    11 nov 2008
    444
    0
    0
  16. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    Ik maak ze nooit schoon :D`

    Snij de vieze stukjes er gewoon af haha.
     
  17. Puppy78

    Puppy78 Fanatiek lid

    16 apr 2008
    2.099
    0
    0
    De champignons die ik koop zijn altijd al schoon, ik doe er dan ook niets mee.
     
  18. Maud77

    Maud77 Fanatiek lid

    27 aug 2007
    2.193
    0
    0
    Maastricht
    Maken jullie champignons schoon dan?
    Ik niet hoor.
    Hoppa,zo de pan in!
     
  19. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

  20. corina83

    corina83 VIP lid

    10 sep 2009
    6.038
    0
    36
    Vrouw
    IT'er
    in een huis aan het water ;)
    champignongborsteltje en daarna zet ik ze in een eiersnijer voor plakjes haha, ideaal en lekker snel klaar:D
     

Deel Deze Pagina