r Ja, het wordt gewoon gaar, maar (zeker) rood vlees ziet bleek en ik vind de structuur niet lekker meer en nee, je hebt zeker geen jus, want je bakt niet in de boter of margarine en het vleesvet komt in het water. Ik heb het wel gedaan toen ik veel moest afvallen, maar echt lekker is vlees stomen niet. Mijn biefstuk moet rood van binnen zijn met een knapperig korstje.
Oke fijn dat je er eerlijk over bent. Ik denk dat het niet mijn ding is dan. Zonder jus is niks voor ons. Biefstuk eet ik nooit, vaak gehakt en soms hamlappen of filetlap.
Ik denk dat je jullie vleesmenu wel wat moet aanpassen of nog even moet wachten met geven. Gekruid gehakt en varkensvlees (dus die hamlappen) vind ik echt niet geschikt voor 8mnd. Laat staan chips!
Ik wacht dus nog even met vlees he. Of ongezout. Ik vind het ook nog niet nodig maar ik vroeg het me gewoon af. En die chips, daar was ik verbouwereerd over dat ik dat kreeg! Zou niet in mn hoofd opkomen. Haar kind vond het op die leeftijd al wel lekker.. Ja hehe nogal logisch!
Wij gaan ook pas vanaf 1 jaar starten met vlees. Is niet nodig voor die tijd en aangezien ikzelf vegetariër ben, zou ik eigenlijk liever niet starten met vlees maar 'k heb nogal een vleesetende man... Wat die chips betreft, enkele weken geleden wilde een collega van me een fritje aan m'n zoon geven... Want, zei ze, hij keek er zo verlekkerd naar! Tja...hij kijkt ook verlekkerd naar onze kat en de vissen in ons aquarium en de planten etc... Die geef ik hem toch ook niet?!
Ja ik begrijp het ook niet.. Reacties als: O doe je dat nog niet? Zelf weten hoor. Ik deed het wel. Ja dan wil je zo iemand ook weer niet hard vallen. aan de andere kant, mijn meisje is lekker spekkig, en als ik het wel zou geven zou daar ook commentaar op komen.
Met stomen behoud je alle voedingstoffen. Vlees kun je ook gewoon mee stomen hoor. Maar zij kan toch wel anders eten als jullie, jullie houden van jus maar dat geef je je dochter toch niet. Ik bedoel je kunt toch alles apart voor haar stomen, alles in een keer in het mandje en dan prakken of pureren. Of begrijp ik je verkeerd?? Ik zou zelf wachten met vlees tot 9 maanden.
Ja ik doe de vlees ook nog niet hoor. Apart koken vind ik wel onhandig. Ik doe nu aardappels en groente in de stoompan zonder zout, als het gaar is schep ik dat van haar er uit en laat dat van ons er nog 5 min in staan, mét zout. Die vlees erbij lijkt me niks. Ik heb geen los mandje dus. Nee jus krijgt ze niet hoor! Water of melk erdoor om te prakken.