Aardappelpartjes in de oven...hoe?

Discussie in 'De lounge' gestart door 00Wendy00, 3 sep 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 00Wendy00

    00Wendy00 Fanatiek lid

    30 jul 2008
    4.713
    2
    38
    Hallo dames,

    Ik wil vanavond zelf aardappelpartjes uit de oven maken maar ik weet niet hoe. Kan het met elke aardappel? Moet je ze eerst koken? Welke kruiden? en hoe lang in de oven enz enz.........

    Wie kan mij helpen??????

    Groetjes,
    Wendy
     
  2. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.027
    1.851
    113
    Provincie Groningen
    Het kan in princiepe met elke aardappel...alleen met de een is het lekkerder dan de andere.
    Ik koop meestal zo'n klein zakje aardappellen bij de albert heijn.
    Ik schil ze (je kunt de schil overigens ook wassen en erop laten) en doe ze in stukjes.
    Dan even in de pan en even 3 minuutjes laten koken.
    Dan het water afgieten en de aardappeltjes in een (met olie ingevette) ovenschaal doen.
    Hierbij doe ik een beetje ui, een beetje knoflook, beetje kerrie poeder en rozemarijn en bieslook. (als je dit doet met aardappels met schil, dan heb je ze precies zoals je ze krijgt bij de V&D La place)

    En soms doe ik andere kruiden, dan doe ik: een beetje ui, cajun kruiden, kerrie kruiden en paprikapoeder.

    Dan er weer een klein scheutje olie over en even goed omscheppen.
    De oven op 175 graden en ze daar een half uur in, tussendoor even omscheppen.
    Na 30 minuten zet ik de gril even aan voor een lekker krokant korstje.
     
  3. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.110
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Dit is mijn recept voor aardappelpartjes uit de oven;

    Provinciaalse aardappelpartjes uit de oven

    Ik gebruik altijd alle kleine aardappeltjes hiervoor (komen ze toch nog eens een keer van pas ) deze maak ik goed schoon met een borsteltje en water en droog ik dan af met een theedoek (ik laat het schilletje altijd zitten). Vervolgens snijdt ik ze in 4en en laat ik ze even voor wat ze zijn. Ondertussen vet ik een ovenschaal in (niet te vet! alleen maar dat ze niet verbranden aan de schaal, ik gebruik het liefst een spray hiervoor) Daarna verdeel ik de aardappelpartjes over de bodem van de ovenschaal en vul de ovenschaal vervolgens aan met een gesneden uitje (niet te klein!), vervolgens bestrooi ik de aardappeltjes met grove peper en zout en daarna strooi ik er tijm, rozemarijn, salie en een klein beetje gedroogde basilicum over. Besprenkel met een beetje olijfolie voor extra knapperigheid. Vervolgens zet ik ze in de voorverwarmde oven (200 graden) af en toe check ik even de krokantheid van de aardappelpartjes maar meestal staan ze ongeveer 45 a 60 minuten in de oven. Ik vindt dit erg lekker met vis maar je kan er ook iets anders bij eten
    Iig eet smakelijk alvast!
     
  4. 00Wendy00

    00Wendy00 Fanatiek lid

    30 jul 2008
    4.713
    2
    38
    Wow dames, dat klinkt erg lekker.....heb er helemaal zin in! bedankt.
     
  5. Troeltje

    Troeltje VIP lid

    28 okt 2007
    10.662
    0
    0
    Ik leg het altijd op een plaat met daarop een velletje bakpapier. Ik doe zelf weinig tot nooit olie over de aardappeltjes en ze bakken nog steeds prima bruin (30 minuutjes 200 - 220 graden). En ja kruiden kan je zelf kijken wat je het lekkerste vind, ik doe dan de aardappelen in een grote bak met deksel gooi kruiden, zout en wat olie erin deksel erop en schudden maar en dan dus in de over op dat bakpapier!
     
  6. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Zoals Elena het doet, en dan doe ik er ook nog tomaatjes, champignonnetjes, paprika en spekjes bij.

    Oh en lekker met lamskoteletjes. Gewoon allemaal in 1 grote braadslee en huppa in de oven. Lekker makkelijk voor een zondag of zo.
     
  7. Mama van 3

    Mama van 3 Fanatiek lid

    31 mei 2010
    3.254
    0
    0
    Ik pak wat aardappels, was ze goed, droog ze met een theedoek. Snij ze dan meestal in partjes en leg ze in een ovenschaal. Daaroverheen olijfolie en dan wat italiaanse kruiden erover en dan 30 minuten in de oven op 200 graden..

    Vinden ze hier altijd heerlijk
     
  8. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Zoals mama van 2 zei, maar ik doe dan alleen rozemarijn :)
     
  9. Alita

    Alita Niet meer actief

    maar niet koken van te voren?
     
  10. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Kan, hoeft niet.
     
  11. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    25 mei 2010
    7.799
    43
    48
    Ik doe altijd aardappels in partjes in een ovenschaal. Dan giet ik er een mengsel van olijfolie, gemalen knoflook (geen poeder, maar iets grover), provenciaalse kruiden, zout, chilipoeder en dat op 200 graden in de oven totdat ze een mooie goudgele kleur hebben.
     
  12. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Ik was en boen de aardappelen goed aangezien ik de schil eromheen laat.

    Ik snij ze in partjes, en kook ze even in water tot het harde eraf is.
    Vervolgens leg ik ze in een ovenschaal en kruid ik ze met een Marokkaans kruid (ras al hanout, te koop bij de meeste Marokkaanse slagerijen) beetje olie erbij. En in de oven tot ze lekker aanvoelen, haha met lekker aanvoelen bedoel ik een beetje knapperig schilletje. Ik denk dat ze bij mij ong 20 minuutjes erin zitten zoiets.
     
  13. Alita

    Alita Niet meer actief

    maar doe je ze dan langer in de oven?
     
  14. Troeltje

    Troeltje VIP lid

    28 okt 2007
    10.662
    0
    0
    @ Cindy ik doe de aardappeltjes niet koken als ik ze in vierkante blokjes snijd. In partjes kook ik ze wel tot ze iets zacht zijn.
     
  15. Alita

    Alita Niet meer actief

    @Troeltje ah.....hmm vanavond aardappeltjes uit de oven hahaha
     
  16. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Ligt er natuurlijk aan hoe groot je aardappels zijn en wat je er bij doet. Alleen aardappels moeten ze wat langer. Doe je er tomaten bij, die zijn natuurlijk eerder klaar, dus zou ik ze voorkoken.
     
  17. Alita

    Alita Niet meer actief


    ja nee dat begrijp ik....ik kook ze eigenlijk altijd voor...dus dacht nu hoeft helemaal niet altijd hahahaha
     
  18. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Nee, als je er verder niets bij doet, dan hoeft het niet.

    Heb je een beetje leuke ideeën opgedaan?
     
  19. Alita

    Alita Niet meer actief


    ja ik maak wel eens vaker aard uit de oven met lekkere kruiden...met knoflook vindt ik ook altijd heerlijk....

    We hebben hier zelf verse kruiden buiten staan dat is echt superlekker!! Ga eens kijken met wat ik het vavavond ga maken:)
     
  20. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.027
    1.851
    113
    Provincie Groningen
    Ik heb er ook helemaal zin in gekregen!
    Heb nog krieltjes in huis...dus die gaan vanavond in de oven.
    Lekker met een beenhammetje!
     

Deel Deze Pagina