Hallo dames, Ik wil vanavond zelf aardappelpartjes uit de oven maken maar ik weet niet hoe. Kan het met elke aardappel? Moet je ze eerst koken? Welke kruiden? en hoe lang in de oven enz enz......... Wie kan mij helpen?????? Groetjes, Wendy
Het kan in princiepe met elke aardappel...alleen met de een is het lekkerder dan de andere. Ik koop meestal zo'n klein zakje aardappellen bij de albert heijn. Ik schil ze (je kunt de schil overigens ook wassen en erop laten) en doe ze in stukjes. Dan even in de pan en even 3 minuutjes laten koken. Dan het water afgieten en de aardappeltjes in een (met olie ingevette) ovenschaal doen. Hierbij doe ik een beetje ui, een beetje knoflook, beetje kerrie poeder en rozemarijn en bieslook. (als je dit doet met aardappels met schil, dan heb je ze precies zoals je ze krijgt bij de V&D La place) En soms doe ik andere kruiden, dan doe ik: een beetje ui, cajun kruiden, kerrie kruiden en paprikapoeder. Dan er weer een klein scheutje olie over en even goed omscheppen. De oven op 175 graden en ze daar een half uur in, tussendoor even omscheppen. Na 30 minuten zet ik de gril even aan voor een lekker krokant korstje.
Dit is mijn recept voor aardappelpartjes uit de oven; Provinciaalse aardappelpartjes uit de oven Ik gebruik altijd alle kleine aardappeltjes hiervoor (komen ze toch nog eens een keer van pas ) deze maak ik goed schoon met een borsteltje en water en droog ik dan af met een theedoek (ik laat het schilletje altijd zitten). Vervolgens snijdt ik ze in 4en en laat ik ze even voor wat ze zijn. Ondertussen vet ik een ovenschaal in (niet te vet! alleen maar dat ze niet verbranden aan de schaal, ik gebruik het liefst een spray hiervoor) Daarna verdeel ik de aardappelpartjes over de bodem van de ovenschaal en vul de ovenschaal vervolgens aan met een gesneden uitje (niet te klein!), vervolgens bestrooi ik de aardappeltjes met grove peper en zout en daarna strooi ik er tijm, rozemarijn, salie en een klein beetje gedroogde basilicum over. Besprenkel met een beetje olijfolie voor extra knapperigheid. Vervolgens zet ik ze in de voorverwarmde oven (200 graden) af en toe check ik even de krokantheid van de aardappelpartjes maar meestal staan ze ongeveer 45 a 60 minuten in de oven. Ik vindt dit erg lekker met vis maar je kan er ook iets anders bij eten Iig eet smakelijk alvast!
Ik leg het altijd op een plaat met daarop een velletje bakpapier. Ik doe zelf weinig tot nooit olie over de aardappeltjes en ze bakken nog steeds prima bruin (30 minuutjes 200 - 220 graden). En ja kruiden kan je zelf kijken wat je het lekkerste vind, ik doe dan de aardappelen in een grote bak met deksel gooi kruiden, zout en wat olie erin deksel erop en schudden maar en dan dus in de over op dat bakpapier!
Zoals Elena het doet, en dan doe ik er ook nog tomaatjes, champignonnetjes, paprika en spekjes bij. Oh en lekker met lamskoteletjes. Gewoon allemaal in 1 grote braadslee en huppa in de oven. Lekker makkelijk voor een zondag of zo.
Ik pak wat aardappels, was ze goed, droog ze met een theedoek. Snij ze dan meestal in partjes en leg ze in een ovenschaal. Daaroverheen olijfolie en dan wat italiaanse kruiden erover en dan 30 minuten in de oven op 200 graden.. Vinden ze hier altijd heerlijk
Ik doe altijd aardappels in partjes in een ovenschaal. Dan giet ik er een mengsel van olijfolie, gemalen knoflook (geen poeder, maar iets grover), provenciaalse kruiden, zout, chilipoeder en dat op 200 graden in de oven totdat ze een mooie goudgele kleur hebben.
Ik was en boen de aardappelen goed aangezien ik de schil eromheen laat. Ik snij ze in partjes, en kook ze even in water tot het harde eraf is. Vervolgens leg ik ze in een ovenschaal en kruid ik ze met een Marokkaans kruid (ras al hanout, te koop bij de meeste Marokkaanse slagerijen) beetje olie erbij. En in de oven tot ze lekker aanvoelen, haha met lekker aanvoelen bedoel ik een beetje knapperig schilletje. Ik denk dat ze bij mij ong 20 minuutjes erin zitten zoiets.
@ Cindy ik doe de aardappeltjes niet koken als ik ze in vierkante blokjes snijd. In partjes kook ik ze wel tot ze iets zacht zijn.
Ligt er natuurlijk aan hoe groot je aardappels zijn en wat je er bij doet. Alleen aardappels moeten ze wat langer. Doe je er tomaten bij, die zijn natuurlijk eerder klaar, dus zou ik ze voorkoken.
ja nee dat begrijp ik....ik kook ze eigenlijk altijd voor...dus dacht nu hoeft helemaal niet altijd hahahaha
ja ik maak wel eens vaker aard uit de oven met lekkere kruiden...met knoflook vindt ik ook altijd heerlijk.... We hebben hier zelf verse kruiden buiten staan dat is echt superlekker!! Ga eens kijken met wat ik het vavavond ga maken
Ik heb er ook helemaal zin in gekregen! Heb nog krieltjes in huis...dus die gaan vanavond in de oven. Lekker met een beenhammetje!