sjongejonge... dit topic begint al weer aardig uit de hand te lopen. Waarom kunnen we hier nou nooit een rustig en fatsoenlijk discusseren.
@ amber: het is niet zozeer dat ik "iets heb" met het thema. Ik vind poepen iets heel natuurlijks, maar tegelijkertijd ook ontzettend vies. Als je een drol chemisch zou ontleden, dan kom je de meest giftige stoffen tegen (denk aan zwavel, ammonia en bepaalde zuren). Wij zitten toch zelf ook niet in onze eigen uitwerpselen? Het is niet zo dat ik obsessief op de signalen van mijn kind heb gelet. Poepen is iets wat ze doorgaans toch al steeds vooral deed als ze bij mij was. Waarom dit zo is, weet ik ook niet. Het gebeurde al voordat ik begon met mijn "methode". Mijn man kon soms de hele dag met haar zijn, zonder dat ze poepte. Zodra ik thuis kwam en ze bij mij op schoot zat, begon ze opeens haar behoefte te doen. Misschien omdat het vertrouwd voor haar voelde? Anyway, op die manier leerde ik dus wel snel en makkelijk haar signalen kennen.
Vind ik ook jammer! Was ook totaal niet mijn bedoeling toen ik mijn topic opende. Ik wilde gewoon alleen mijn ervaring delen en had wel verwacht dat het bepaalde reacties bij mensen op zou roepen, maar niet dat men het "sneu" zou gaan vinden, beledigend of dat het irritaties op zou wekken. Het is totaal niet mijn intentie geweest om andere mensen aan te vallen of iets dergelijks. Iedereen doet het op haar eigen manier en ik vind dat we dat moeten respecteren. Doch, je mening geven of vragen stellen mag altijd natuurlijk!
Dank voor je uitleg. Misschien heb ik teveel voor je ingevuld, sorry. Ik denk dat het me raakte dat Nina pas 2,5 maand was toen jij er al mee begon. Maar dat wil nog niet zeggen dat je het niet goed doet. We zijn allemaal liefdevolle moeders die het beste voor hun kind willen. We zijn alleen niet allemaal hetzelfde. groetjes Amber
ik zou echt bang zijn dat mijn kindje straks echt niet meer zonder mij zou kunnen poepen, denk dat hoe langer je hiermee doorgaat op deze jonge leeftijd.. hoe afhankelijker ze zal worden wat betreft het poepen op jullie manier. Zou het vergelijken met het in slaap wiegen, naast het bed zitten bij het inslapen etc..
Toen ik de titel las dacht ik "poep lekker zelf op commando" Belachelijk dat je baby moet poepen wanneer het jou uitkomt. Maar nu ik de tekst heb gelezen vind ik het wel knap.
Mensen, mensen.. laat haar toch.. Een paar opmerkingen: - een baby hoeft niet 's nachts te gaan poepen. Mijn dochter heeft nog nooit 's nachts gepoept! Het kan natuurlijk wel.. - Letten op de poepsignalen van een kleine baby hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, laat staan een dagtaak. Ik kon bij mijn dochter vanaf dat ze drie weken was zien dat ze zou gaan poepen.. mensen grapten ook wel eens: als je dat vooraf weet, zet haar dan op het potje! Maar dat hebben we tot op heden nooit gedaan. Waarom zouden we?
Zoals ik eerder ook al eens schreef, ik ben daar niet bang voor. Een baby heeft geen controle over de sluitspieren, waardoor ze dus nog niet in staat zijn om hun ontlasting voor langere tijd op te houden. Met andere woorden: als ze hoge nood heeft, zal ze het gewoon doen. Ongeacht of ik er bij ben of niet (dat gebeurt nu namelijk ook al). Tegen de tijd dat ze die controle wel heeft, zal ze ongeveer 18 maanden zijn. Dan kan ze al lang zelfstandig zitten en loopt ze waarschijnlijk ook alweer een tijdje. Ze is dan alweer dusdanig ontwikkeld, ook op cognitief niveau, dat ze dus al gewoon op het potje zou kunnen zitten. Dat ritueel op de commode is dan alweer al lang verleden tijd verwacht ik... En wat ik eerder ook al schreef: kindjes in landen zoals China, waar luiers niet gebruikelijk zijn, krijgen er op latere leeftijd ook geen problemen mee. Waarom mijn kind dan wel? Met slapen is het weer heel wat anders, daar hebben baby's dus wel degelijk zelf ook invloed en controle op en kun je niet als vergelijking gebruiken. Ze zijn in staat om te vechten tegen hun slaap en wakker te blijven (tot op zekere hoogte dan, bij extreme vermoeidheid of uitputting zullen ze uiteindelijk vanzelf in slaap vallen, maar dat geldt voor volwassenen ook). Omdat ze zichzelf dus wakker kunnen houden, kun je idd wel eens problemen krijgen met het slapen, als je kind gewend is geraakt om altijd in slaap gewiegd te worden door zijn/haar moeder.