Chocoladeglazuur van dr. Oetker

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 3 sep 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik heb dit gekocht om over een brownietaart te doen.
    Nu is mijn vraag of iemand weet of het snel hard wordt. Ik wil mijn taart nog decoreren met wat leuke poppetjes en bloemetjes die ik heb gekocht. Dit moet natuurlijk gebeuren voor het glazuur is uitgehard.

    Ook vraag ik me af of ik dit vanavond al kan/moet doen. De taart is voor morgenmiddag.
    De randen bekleed ik met chocoladevlokken en omdat het een brownietaart is wil ik deze op kamertemperatuur bewaren en niet in de koelkast.

    Zou dit gaan denken jullie?
     
  2. ella27

    ella27 VIP lid

    22 jan 2010
    13.977
    1
    0
    ja hoor!
    je hebt voldoende tijd om de taart verder te decoreren! al moet je daar dan niet uren mee wachten natuurlijk!
    glazuur erop doen en dan gaan decoreren!

    en vanavond kun je dat best al doen als de taart voor morgen is! ik zou em dan wel snachts in de koelkast doen.. en dan morgen vroeg de taart eruit halen zodat hij op kamertemp kan worden!
     
  3. corina83

    corina83 VIP lid

    10 sep 2009
    6.038
    0
    36
    Vrouw
    IT'er
    in een huis aan het water ;)
    Als ik hun site mag geloven wordt het inderdaad een knapperige laag.

    'Met Dr. Oetker Chocoglazuur maakt u een dikke knapperige laag op cake, gebak, muffins, soezen, brownies en koekjes.'
     
  4. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Mee eens.:)

    Tja...en waar heeft Lucia nou zin in? :D
     
  5. ella27

    ella27 VIP lid

    22 jan 2010
    13.977
    1
    0
    mmmmmmmmmm heb ook zin in brownies!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  6. Lekker, heb pas ook brownies gemaakt met chocoladeglazuur, heerlijk!
    En het duurt wel een poos voordat het helemaal hard is hoor.
    Ik zou zelf persoonlijk de brownies smorgens bakken dan, vind ik ze lekkerder..
     
  7. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik heb twee taarten gemaakt omdat er nogal wat visite komt, dus vandaar een dag tevoren gemaakt. Heb ooit op mijn verjaardag zelf, 's middags, een taart staan bakken. En tja, je raadt het al...die mislukte natuurlijk. Kon een vriendin van mij naar de bakker om er eentje te kopen:). Dus een veilige marge is aan mij wel besteed!

    Ik ga vanavond de taart afmaken (hopelijk slapen de kids op tijd), doe ik 'm een nachtje in de ijskast en haal ik 'm er morgenochtend weer uit....
    Ben benieuwd of alles lukt! Ik heb poppetjes en bloemetjes van lego gekocht om er op te doen. Hopelijk krijg ik dit er een beetje ingedrukt of blijft het stevig zitten door het glazuur:)
     
  8. Oh ok, ja dat kan natuurlijk!
    Ik zorg dat alles klaar is en staat de avond van tevoren.
    Maar koken/bakken doe ik smorgens vroeg. Ga ik gerust om 7uur mn bedje uit om te bakken of koken. :p
     
  9. Springmuis

    Springmuis VIP lid

    19 aug 2008
    7.043
    0
    0
    Ooeeew krijg er helemaal trek van!
    En nou heb ik wel het glazuur in huis, maar niets om het overheen te doen :(
    Succes he, hopelijk heb je morgen een heerlijke taart!
     
  10. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.785
    18.940
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    En jouw probleem is...?? :D:D
     
  11. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Spingmuis, trek je man van de bank :D
     
  12. Springmuis

    Springmuis VIP lid

    19 aug 2008
    7.043
    0
    0
    mmmm klinkt goed :D hahaha
     
  13. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Taart staat inmiddels versierd en wel in de ijskast. Hij is leukkkk geworden:D:D:D

    En vast ook heel lekker (als 'ie net zo lekker smaakt als alle 'tig' vorige keren, maar dat was zonder glazuur er op);)
     

Deel Deze Pagina