Met wat maken jullie je gehaktballen? En hoe bereiden jullie ze daarna? Ik heb in huis: Gehakt Paneermeel Eieren Paprika, Zout, Knoflook, Kerrie, Peper, Oregano, Provenciaalse kruiden, Basilicum, Peterselie, Ketjap saus. Ik ben het even kwijt, mannetje draait ze altijd .. Maar die is er pas om half 7 dusja! Heb even wat hulp nodig..
ikzelf: rundergeakt met gehaktkruiden, klaar.... ik ben dus niet een culinairgehaktbalwonder maar smaakt altijd prima gelukkig
Nou aan jullie heb ik ook niks met je kant en klare gehaktkruiden.. hahahaha ! Die heb ik normaal ook hoor daar niet van , maar ben ze nu vergeten.
Gehakt in een kom mengen met een eitje, beetje paneermeel, de kruiden die je wil (zout, peper, beetje mosterd, kerriepoeder, nootmuskaat, wat je maar wilt) en eventueel een gesnipperd uitje. Balletjes van draaien (ik maak altijd iets kleinere, niet van die megaballen ), en de balletjes nog even door het paneermeel halen met de buitenkantjes. Dan lekker bakken. Eet smakelijk!
Gehakt, eitje, beschuit of paneermeel, peper, zout (normaal gehaktkruiden), gesnipperd uitje. Dan moet je al een heel end komen. Maar je bent er inmiddels vast al uit
hier: gehakt, ei, paneermeel, zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat, evt uitje er door heen. goed mengen en dan in de paneermeel rollen en klaar (je kan der evt ook nog komijn in doen, word het een beetje grieks van, of worchetsersaus) (hoe je dat ook schrijft
Nou ze zijn gedraaid en ga ze zo braden. Heb paneermeel en ei gedaan, beetje paprika poeder, knoflook, peper, kerrie en nog wat prov. kruiden en peterselie. Van alles wat! Zal wel goed komen denk ik hahaha.
Turkse gehaktballetjes (köfte)! Lekker! - Gehakt - Paneermeel (of gewoon een beschuit of 2) - Ei - Gesnipperd uitje - Verse peterselie - Knoflook (gaan je handen lekker van stinken als je ze draait ) - Beetje paprikapoeder - Klein beetje komijnpoeder (djinten) niet te veel, want dit smaakt sterk - Beetje verse munt (als je het in huis hebt) Hier draai je niet grote balen van, maar meerdere kleinere , ovaal-platte ballen, precies in de vorm van je handpalmen. Zo ziet het er dan (rauw) uit. En, hoe smaakte het?
ook een tip om eens te proberen: ipv ei een scheutje melk. Bij mij scheurden mn ballen vroeger altijd, tot ik eens ergens las van iemand die melk gebruikte ipv ei. Nu altijd keurige, gave ballen. Misschien vind je het niks, maar ik zweer er tegenwoordig bij.
ik heb al zo'n hekel om aan dat vlees te zitten met m'n handen, en dan ook nog een ei erdoorheen boetseren, bleaaagh... ik vind het gewoon vies hahahahaha, dus ik strooi er wat gehaktkruiden over, rol snel ballen en handjes wassen maar!! ben dus ook zo'n iemand die al het vlees met mes en vork snijd voor het bakken