de dichtsbijzijnde afhaaltoko is 35km verderop, en ik word kotsmisselijk in de auto op het moment. Heb ook echt nergens anders trek in, en niet de producten in huis om het allemaal zelf te maken.:x
Belgie,dus geen surinamers hier, moet naar Eindhoven voor de dichtsbijzijnde. Maar het is opgelost, ik ben toch maar gaan rijden, ok 2 keer gestopt om te spugen, maar ik heb het gehaald en net heerlijk gegeten.
Wouw, dan had je er echt trek in Heb je in het vervolg niet iemand die je kan sturen daarvoor? Man/vriend/goeie vriendin? Maar fijn dat je in ieder geval lekker gegeten hebt!
Man heeft geen rijbewijs, tenminste geen normaal rijbewijs, enkel een Belgisch voorlopig rijbewijs en mag dus niet in Nederland rijden. Familie woont 200km verderop, dichtsbijzijnde vriendin 2500km Oh ja, heb wel gelijk een sh*tload aan eten meegebracht gaat allemaal het vriezertje in.
Dan was de trek heeel erg groot! Gelukkig heeft het je gesmaakt! Ik vind de broodjes kip-kerrie zooo lekker van de surinaamse toko. Kon ik deze maar zelf maken, maar wat ik ook probeer; het lijkt er in de verste verte niet op. En ik ben er zo dol op!
Die van mij ook Maar ik kan zelf inmiddels ook goed Surinaams koken. Ik snap wel dat je daar 70 km. voor wilt rijden, het is zoooooo lekker!
Ik heb helaas nog nooit Surinaams gegeten maar het lijkt me heerlijk en als ik hoor wat jij ervoor over hebt dan moet het wel super lekker zijn.
Ik niet. Wel geprobeerd het lukt me niet. kan jij wel roti en zo maken dat bara en dat soort dingen??? Met vlees en zo probeer ik het wel op hun manier. Maar ze maken veel dingen zo schudden uit hun mouw echt haha. Wat voor surinamer is jou man/vriend. De mijn is hindoestaan eet geen rund.
Ik ben opgegroeid in Amsterdam met een surinaamse buurvrouw die ons altijd liet mee eten, ik ben dus gek op roti, zoutvlees met bruine bonen en rijst (of zoutvlees op brood) saoto soep etc etc. Ik zou het gewoon eens proberen als ik jou was.
Je bedoelt masala kip? Masala vind ik altijd moeilijk...het is lastig om het precies op de juiste dikte te krijgen. Waterige/dunne masala vind ik niet te eten Je maakt het toch niet met gewone kerriepoeder he? Want dan lijkt het inderdaad totaal niet op de Surinaamse masala... Ik doe het zo: beetje olie in de pan uitjes en knoflook fruiten 2 el masalapoeder op zacht vuur aan laten bakken, in de uitjes en knoflook als het lekker aan het bakken is, en het er smeuiig uitziet, de kip erbij doen Eventueel scheutje heet water erbij om het weer iets dunner te maken, maar maak het dus niet té dun! Laten stoven tot het gaar is Halverwege eventueel nog een pepertje in stukjes erdoor doen (als je van lekker heet houdt)
Ja, sorry idd. met kerrie, of zelfs allerlei zakjes kruiden geprobeerd...Het leek er in de verste verte niet op! Ik ga dit zeker proberen! Dank je! Ik neem aan dat ik masalapoeder in de toko kan kopen?? En weet jij wat voor groente er altijd op zit; er zit altijd een plakje 'groenvoer' op. Het ziet er uit als komkommer, maar het smaakt naar augurk (of zeg ik nu iets heel raars)???
Roti en bara...daar noem je nou net de dingen die ik niet kan...hahaha Bara is niet zo moeilijk, maar ik maak het gewoon nooit. In Amsterdam kun je heerlijke bara's kopen voor een prikkie, scheelt een hoop werk. En rotiplaten zelf maken...jeetje dat is veel werk hoor! De vulling kan ik wel maken, maar die platen kopen we gewoon. Hoewel ik die rotiplaten gevuld met aardappel wel de lekkerste vind, en die zijn (volgens mij) niet te koop in de toko. Mijn vriend is half hindoestaans, half creools. En hij eet alles wat los en vast zit Hij kan ook lekker koken trouwens. Mijn (hindoestaanse) schoonmoeder eet geen rund en geen varkensvlees, maar haar kinderen doen daar dus niet aan mee (en mijn schoonvader ook niet). Het lijkt inderdaad of ze het zo uit hun mouw schudden. Maar heb je het wel vaak genoeg geprobeerd? Want als je het vaak genoeg zelf doet lukt het op een gegeven moment wel hoor. Ik kan het weten, want toen ik net op mezelf woonde liet ik water nog aanbranden Ik was echt een kookkneus.
Hahahah...dat verklaart alles Echt lekkere kip-kerrie kan je alleen met masala maken... Je kan het idd in de toko kopen. Dat plakje dat erop zit is zuur. Het is een komkommer die op azijn is gezet. Dat doe ik zo: een komkommer in schuine plakjes snijden (of gewone plakjes/repen, net wat je wilt) in een bakje/pot doen met gelijke delen water en witte azijn (bijv. 10 el water en 10 el azijn) Een halve rode ui in ringen erbij doen zout/peper erbij Hoe langer je dit laat intrekken, hoe lekkerder het wordt. Is ook heel lekker bij de nasi/bami/rijst!
Meid, je hebt geen idee hoe blij je me hiermee gemaakt hebt Ik heb gelijk trek gekregen (heb maar zak chips gepakt als troost, haha). En als ik nog een keer zo brutaal mag zijn; het recept voor roti-vulling? Want dat maak jij ook zo te lezen... Mijn man is hier verzot op! En ik ook.....