bah zo'n trek in surinaams eten maar

Discussion in 'De lounge' started by Fiene, Oct 16, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    Jun 27, 2008
    2,432
    0
    0
    de dichtsbijzijnde afhaaltoko is 35km verderop, en ik word kotsmisselijk in de auto op het moment.

    Heb ook echt nergens anders trek in, en niet de producten in huis om het allemaal zelf te maken.:x
     
  2. Umm85

    Umm85 VIP lid

    Jun 17, 2007
    26,310
    248
    63
    Female
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    waar woon je?
     
  3. consider

    consider VIP lid

    Jan 24, 2008
    14,030
    1,852
    113
    Provincie Groningen
    Inderdaad waar woon je?
    Ik heb nog heerlijke surinaamse nasi!
     
  4. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    Jun 27, 2008
    2,432
    0
    0
    Belgie,dus geen surinamers hier, moet naar Eindhoven voor de dichtsbijzijnde. Maar het is opgelost, ik ben toch maar gaan rijden, ok 2 keer gestopt om te spugen, maar ik heb het gehaald en net heerlijk gegeten.
     
  5. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    May 25, 2010
    7,799
    43
    48
    Wouw, dan had je er echt trek in :p Heb je in het vervolg niet iemand die je kan sturen daarvoor? Man/vriend/goeie vriendin? :p Maar fijn dat je in ieder geval lekker gegeten hebt!
     
  6. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    Jun 27, 2008
    2,432
    0
    0
    Man heeft geen rijbewijs, tenminste geen normaal rijbewijs, enkel een Belgisch voorlopig rijbewijs en mag dus niet in Nederland rijden.
    Familie woont 200km verderop, dichtsbijzijnde vriendin 2500km :D

    Oh ja, heb wel gelijk een sh*tload aan eten meegebracht gaat allemaal het vriezertje in.
     
  7. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Dan was de trek heeel erg groot:D! Gelukkig heeft het je gesmaakt!

    Ik vind de broodjes kip-kerrie zooo lekker van de surinaamse toko.
    Kon ik deze maar zelf maken, maar wat ik ook probeer; het lijkt er in de verste verte niet op:(. En ik ben er zo dol op!
     
  8. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief

    Kan surinaams eten wanneer ik maar wil. Hihih.

    Mijn hele schoonf is surinaams.;)
     
  9. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113

    jaloers jaloers jaloers
    (ikke dan he, even voor de duidelijkheid;))
     
  10. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    Nov 17, 2007
    5,698
    0
    36
    Noord-Holland
    Die van mij ook :D
    Maar ik kan zelf inmiddels ook goed Surinaams koken.

    Ik snap wel dat je daar 70 km. voor wilt rijden, het is zoooooo lekker!
     
  11. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113

    Zou jij me kunnen vertellen hoe ik surinaamse broodjes met kip-kerrie kan maken????:)
     
  12. lob

    lob Fanatiek lid

    Nov 27, 2007
    2,646
    0
    0
    brabant
    Ik heb helaas nog nooit Surinaams gegeten maar het lijkt me heerlijk en als ik hoor wat jij ervoor over hebt dan moet het wel super lekker zijn.
     
  13. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief


    Ik niet. Wel geprobeerd het lukt me niet.

    kan jij wel roti en zo maken dat bara en dat soort dingen???

    Met vlees en zo probeer ik het wel op hun manier.

    Maar ze maken veel dingen zo schudden uit hun mouw echt haha.

    Wat voor surinamer is jou man/vriend. De mijn is hindoestaan eet geen rund.
     
  14. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    Jun 27, 2008
    2,432
    0
    0
    Ik ben opgegroeid in Amsterdam met een surinaamse buurvrouw die ons altijd liet mee eten, ik ben dus gek op roti, zoutvlees met bruine bonen en rijst (of zoutvlees op brood) saoto soep etc etc.
    Ik zou het gewoon eens proberen als ik jou was.
     
  15. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    Nov 17, 2007
    5,698
    0
    36
    Noord-Holland
    Je bedoelt masala kip?

    Masala vind ik altijd moeilijk...het is lastig om het precies op de juiste dikte te krijgen. Waterige/dunne masala vind ik niet te eten :)
    Je maakt het toch niet met gewone kerriepoeder he? Want dan lijkt het inderdaad totaal niet op de Surinaamse masala...

    Ik doe het zo:
    beetje olie in de pan
    uitjes en knoflook fruiten
    2 el masalapoeder op zacht vuur aan laten bakken, in de uitjes en knoflook
    als het lekker aan het bakken is, en het er smeuiig uitziet, de kip erbij doen
    Eventueel scheutje heet water erbij om het weer iets dunner te maken, maar maak het dus niet té dun!
    Laten stoven tot het gaar is
    Halverwege eventueel nog een pepertje in stukjes erdoor doen (als je van lekker heet houdt)
     
  16. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113

    :)Ja, sorry:) idd. met kerrie, of zelfs allerlei zakjes kruiden geprobeerd...Het leek er in de verste verte niet op!
    Ik ga dit zeker proberen! Dank je!
    Ik neem aan dat ik masalapoeder in de toko kan kopen??

    En weet jij wat voor groente er altijd op zit; er zit altijd een plakje 'groenvoer' op. Het ziet er uit als komkommer, maar het smaakt naar augurk (of zeg ik nu iets heel raars:p)???
     
  17. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    Nov 17, 2007
    5,698
    0
    36
    Noord-Holland
    Roti en bara...daar noem je nou net de dingen die ik niet kan...hahaha :D Bara is niet zo moeilijk, maar ik maak het gewoon nooit. In Amsterdam kun je heerlijke bara's kopen voor een prikkie, scheelt een hoop werk. En rotiplaten zelf maken...jeetje dat is veel werk hoor! De vulling kan ik wel maken, maar die platen kopen we gewoon. Hoewel ik die rotiplaten gevuld met aardappel wel de lekkerste vind, en die zijn (volgens mij) niet te koop in de toko.

    Mijn vriend is half hindoestaans, half creools. En hij eet alles wat los en vast zit :D Hij kan ook lekker koken trouwens. Mijn (hindoestaanse) schoonmoeder eet geen rund en geen varkensvlees, maar haar kinderen doen daar dus niet aan mee (en mijn schoonvader ook niet).

    Het lijkt inderdaad of ze het zo uit hun mouw schudden. Maar heb je het wel vaak genoeg geprobeerd? Want als je het vaak genoeg zelf doet lukt het op een gegeven moment wel hoor. Ik kan het weten, want toen ik net op mezelf woonde liet ik water nog aanbranden :) Ik was echt een kookkneus.
     
  18. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    Nov 17, 2007
    5,698
    0
    36
    Noord-Holland
    Hahahah...dat verklaart alles :D
    Echt lekkere kip-kerrie kan je alleen met masala maken...
    Je kan het idd in de toko kopen.

    Dat plakje dat erop zit is zuur. Het is een komkommer die op azijn is gezet. Dat doe ik zo:
    een komkommer in schuine plakjes snijden (of gewone plakjes/repen, net wat je wilt)
    in een bakje/pot doen met gelijke delen water en witte azijn (bijv. 10 el water en 10 el azijn)
    Een halve rode ui in ringen erbij doen
    zout/peper erbij

    Hoe langer je dit laat intrekken, hoe lekkerder het wordt. Is ook heel lekker bij de nasi/bami/rijst!
     
  19. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Meid, je hebt geen idee hoe blij je me hiermee gemaakt hebt:):):)

    Ik heb gelijk trek gekregen (heb maar zak chips gepakt als troost, haha).

    En als ik nog een keer zo brutaal mag zijn; het recept voor roti-vulling? Want dat maak jij ook zo te lezen...
    Mijn man is hier verzot op! En ik ook.....
     
  20. HabibiAna

    HabibiAna Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    2,635
    0
    0
    hmm lekkel:D
    Wij bestellen het meestal als we er zin in hebben. ga het niet eens proberen! Haha.
     

Share This Page