Bij de Lidl verkopen ze momenteel wildstoofvlees (edelzwijn met hert geloof ik), er zit een sachet bij voor rode wijnsaus. Ik heb het al geprobeerd en het is heerlijk. Nu zou ik dit graag willen maken met de kerst maar ik heb geen idee of ik dit in kan vriezen? Het staat niet op de verpakking en op de site van de Lidl zelf wordt ik ook niets wijzer. Wie heeft hier verstand van?
Het vlees zowizo, de saus ook neem ik aan, ik vries wel vaker sauzen in die bij vlees zitten ( Bv rollade met rodevruchtensaus ofzo )
Dat dacht ik ook, maar normaal gesproken staat er wel iets over op de verpakking, bv. invriezen op de dag van aankoop ofzo. Zolang er niet op staat dat het niet kan neem ik aan dat het geen kwaad kan. Maar ik heb nog nooit, voorheen, iets van wild gekocht. Vandaar jullie advies gevraagd.
Het ligt er een beetje aan of het al ingevroren is geweest. Want dan kun je t beter niet doen is mij altijd geleerd. Anders kun je het gewoon invriezen. Goed verpakken en langzaam in de koelkast ontdooien. Saus kan ws ook wel, tenzij er iets van room bij in zit. Want dan hen je kans dat het gaat schiften als je het klaar gaat maken.
Het komt bij de Lidl uit de koeling, dus niet uit de vriezer. Ik ga er dan van uit dat het niet eerder ingevroren is geweest.... Bij de saus zit denk ik geen room. Zou trouwens wel lullig zijn; kerstdiner - geschifte saus