spaghetti recepten

Discussion in 'De lounge' started by tulip, Oct 25, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tulip

    tulip Niet meer actief

    Oke dames, kom maar op!!! Ik ben op zoek naar lekkere spaghetti recepten. Ik ben dus heel benieuwd hoe jullie die maken en wat er allemaal ingaat.
     
  2. Nynke

    Nynke VIP lid

    Sep 30, 2006
    8,087
    0
    0
    Frankrijk
    Ik lees mee. Ik zoek een recept voor spaghetti met pesto. ;)
     
  3. maja82

    maja82 VIP lid

    Jan 30, 2007
    15,508
    1
    0
    Die van Iglo.
    Spekjes uitbakken, champignons erbij, spinazie a la creme verwarmen, alles bij elkaar en op smaak maken (beetje peper, eventueel zout, hoewel de spekjes ook al zout zijn).

    Gewoon een pakje van eh.. Honig denk ik? De bolognese. En dan zelf lekker maken met knoflook, verse groentes (ik doe er altijd nog tomaatjes door) en kruiden. Ik kruid het gehakt sowieso altijd flink met gehaktkruiden met uitjes, beetje maggi of ketjap etc.
    Of zelf een prutje maken met gehakt (weer lekker kruiden), verse groentes (veel champignons, maar vind ik zelf lekker;)) en een pakje tomato frito erdoor als saus en eventueel een beetje room of boursin erdoor. Ook jammie.

    Ontbijtspek uitbakken, knoflook erbij, champignons erbij, kort gekookte broccoli in kleine stukjes erbij. Alles even kort bakken en husselen. Dan een saus maken van room (kookroom bijvoorbeeld) en dan verschillende kazen erdoor. Ik doe altijd een pakje smeerkaas, wat geraspte belegen kaas en een stukje gorogonzola. Die laatste mag sowieso niet ontbreken want dat geeft een heerlijke smaak!

    Jummie, love spaghetti:D Vanavond eten we de spinazie variant;)
     
  4. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    courgette in blokjes, champignons in plakjes, dit bakken met spek of blokjes ham, potje boursin cuisine er door.. Of champignonsaus..

    HeerlijK!!

    Lekkere frisse salade er bij!:)
     
  5. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,159
    8,136
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ik doe ;

    uitjes bakken
    Verse ontvelde tomaten erbij
    Knoflook
    Champignons
    Paprika

    Dan gehakt erbij.

    Dit even lekker laten bakken. Dan gezeefde tomaten erbij en een kleine blikje tomatenpuree. Dit laten sudderen.

    Spaghetti koken met zout en na het afgieten klontje boter erdoor.


    Vaak eet ik het pas de 2e dag. Dan zijn de smaken veel lekkerder.
     
  6. love 8

    love 8 Bekend lid

    Jan 16, 2009
    580
    0
    0
    spaghetti met gehakt,pesto en rucola
    en dan met geraspte kaas

    gehakt bakken, pesto erdoor en dan de rucola fijn snijden en ook er door.

    ff laten pruttelen en klaar.
     
  7. Pingu

    Pingu Niet meer actief

    Ik heb van het weekend gemaakt:

    Gebakken kipfiletblokjes met champignons en boursin cuisin met kruiden, hiernaast de gekookte spaghetti en een salade.
    Wij vonden het heerlijk.
     
  8. Chebu

    Chebu VIP lid

    Dec 17, 2007
    7,174
    2
    36
    Midden-Oosten
    Spaghetti met tonijn.

    Spaghetti koken, blikje tonijn mengen met creme fraiche, peper, zout, thijm en oude kaas.
    Over het spaghetti mengsel, klaar.
    Ideaal als je heel snel een maaltijd op tafel wil hebben.
     
  9. draak86

    draak86 VIP lid

    Mar 7, 2008
    5,427
    0
    0
    Thuisblijf mama
    Noord-holland
    Ik gebruik spaghettini, vind ik makkelijk.

    Ik doe gehakt rullen en kruiden met gehakt kruiden en knoflook, of knoflook poeder. Ook nog wat chilipoeder voor extra pit. Dan ui en paprika erbij. Pasta koken. Als het gehakt-groente mengsel goed is doe ik er passata bij (pakje gezeefde tomaten) en een blikje tomatenpuree. Een knijp chilisaus en een paar theelepels sambal (wij zijn pittige eters). Dan nog wat knoflook en wat basilicum. Het geheel lekker even kwartiertje pruttelen en lekker intrekken. Dan de spaghettini erdoor en eten maar.
     
  10. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    heel simpel met pesto is.

    Verse pesto (we hebben hier een italiaans kraampje.)
    pijnboompitten erbij.
    4 seizoenen peper.
    en truffelolie.
    Verse parmezaan.
    Genieten maar!!! :)
     
  11. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    Oct 11, 2008
    4,362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    voor 2 personen en 1 kind:

    250gr gehakt
    400gr spaghetti/macaroni groenten
    spaghetti
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    1 blik gepelde tomaten (in stukjes)
    1 blikje tomatenpuree
    italiaanse kruiden
    peper
    peterselie
    olijfolie

    spaghetti koken volgens aanwijzing
    Gehakt rullen in olijfolie
    peper erop
    gehakt uitje erbij
    knoflookteentjes uitpersen erboven
    groenten even laten meebakken
    gepelde tomaten en tomatenpuree erbij
    even laten sudderen
    italiaanse kruiden erbij

    peterselie erboven op net voor opdienen.
    wat gruyere (Gemalen kaas) erover strooien op het bord.

    Smakelijk! :D
     
  12. Caithlin79

    Caithlin79 VIP lid

    May 21, 2006
    6,208
    3
    38
    Ik doe meestal rundergehakt met gewone bolognesesaus, uitje en paprika, blikje tomatenpuree en geraspte kaas erbovenop.

    Vaak doe ik er een salade bij voor de extra groente (sla, komkommer, augurk, eitje, lenteuit en soms blokjes kaas erdoor)
     
  13. tulip

    tulip Niet meer actief

    oe lekkere recepten allemaal.
     
  14. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    Nov 10, 2007
    24,059
    0
    36
    limburg
    heb vorige week tagliatelle gemaakt met tomatensaus met creme fraiche, en daaronder nog biefreepjes, was echt heerlijk.
     
  15. mroos

    mroos Niet meer actief

    Een héél simpel pastagerecht is:
    Spaghetti met spinazie, geraspte kaas erover heen, stukje vlees ernaast en klaar;)

    Ook een simpel gerecht is:
    Spaghetti, spinazie, bakje roomkaas, halve cherrytomaatjes en pijnboompitten

    Mijn lievelingsspaghettigerecht:
    1 bakje ricottakaas + een half (of klein) bakje creme fraiche.
    2 blokjes kippenboullion er door heen brokkelen
    een snufje nootmuskaat, twee snufjes kaneel
    Saus over de spaghetti heen gieten
    Pijnboompitten bakken, over de spaghetti met saus heen doen
    En daarna nog wat peterselie en klaar:D

    Spaghetti bolognese maak ik met (7) tomaten die ik eerst kapot kook en daarna pureren, daarna op smaak brengen met italiaanse kruiden en basilicum.
    Koekenpan met olie en 2 teentjes gepureerde knoflook, gehakt rullen, 2 uitjes snijden en meebakken met het gehakt.
    Gehakt en ui door saus roeren en klaar;)


    Ik hou van spaghetti, eet denk ik 2 keer per week spaghetti, heb dus ook al aardig wat uitgeprobeerd.
     
  16. Devy

    Devy Fanatiek lid

    Aug 23, 2008
    3,437
    1
    0
    Tilburg
    Ik maak spaghettisaus door een blik gepelde tomaten te pureren en er 2 kleine blikjes tomatenpuree doorheen te doen. Kruiden met een paar druppeltjes Worchestershiresauce, peper, zout, oregano (twee eetlepels), basilicum (een eetlepel), bieslook (twee eetlepels). De knoflook (2 flinke tenen) fruit ik mee met het gehakt, evenals een uitje en vaak ook champignons.

    Je kunt de saus ook nog opleuken door er vanalles doorheen te doen van groenten tot een flinke dot pesto.
     
  17. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    Oct 11, 2008
    4,362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    Oh mag ik alsjeblieft bij je komen wonen :D mijn vriend eet niet graag spaghetti. nu maak ik het 1 keer in de 2 weken klaar onder het mom 'Tim moet alles leren eten' :)
     
  18. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,270
    6,801
    113

    Dit is echt super lekker.

    Nog eentje:

    Champignons
    Blaadjes spinazie ( 300 gram)
    Zalmmoten ( 2 stuks)
    75 ml crème fraîche
    Spagetti of andere pasta

    Champignons bakken in olijfolie en bakboter
    Bak de zalmmoten mee. Langzaam op laag vuur.
    Als die gaar zijn de spinazie erbij.

    Pasta koken en afgieten. crème fraîche erdoor en daarna het champignon, zalm en spinazie mengsel.
     
  19. mroos

    mroos Niet meer actief

    Haha kom maar hoor:D
     
  20. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,159
    8,136
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    vandaag gemaakt;

    Spaghetti met zalm, spinazie en ei.

    Spaghetti/tagliatelle koken

    Spinazie koken

    Pasta in ovenschaal doen, spinazie eroverheen, zalmsnippers eroverheen, dan een ei breken en dat eroverheen gieten en dan 10 min op 200 graden in de oven.
     

Share This Page