Maar wat heeft de fokker verder nog wat over jouw hond te vertellen? :/ ik snap het niet, ik bedoel je koopt een hond bij ee fokker, en rest is dan toch jouw zorg? de fokker heeft er verder dan toch niks over te vertellen? als jij je teefje wilt laten helpen dan doe je dat toch wat voor reden je er ook voor hebt? of zie ik dat verkeerd?
ja zo staat het er ook bij ons is. en dat onze teef ook eventueel gedekt kan worden mocht die lijn "uitsterven" ik heb contact gehad met de fokker en we zien elkaar 3 keer per jaar. dus dat contact is echt gewoon. mocht ze nu niet zwanger zijn dan gaan we overleggen hoe we het gaan doen met sterilisatie
tja, ik kan me er wel in vinden..in principe vind ik ook dat je een teefje niet onnodig moet laten steriliseren ze zeggen dat dit de kans op melkkliertumoren e.d. verminderd, maar je laat je dochter van 13 toch ook niet dr borsten amputeren omdat ze misschien wel borstkanker kan krijgen? Maar als een hond steeds schijnzwanger is, vind ik dat wel een goede reden...mijn teefje werd er echt niet gelukkiger van..eruit met die handel dan verder heeft de fokker er inderdaad niks over te zeggen, ik heb er ook niks voor hoeven tekenen...maar vind wel dat ze je erop mogen wijzen...een sterilisatie is best een heftige ingreep
in een koop contract worden verschillende dingen op genomen en is bindend stel dat wij iets doen tegen het contract is en hij maakt er een rechtzaak van verliezen wij hem met alle gevolgen en kosten van dien. zo ook het feit dat wij haar niet moegen steriliseren mist en een gegronde medische noodzaak is die leven bedreigend is. ook hebben wij een onderdeel dekking er in staan. stel dat de lijn van deze fok "uitsterft"moet onze hond gedekt kunnen worden. en zo staan er nog wat meer dingen is. ook als wij haar weg willen doen dan moeten wij eerst contact opnemen met de fokker wij mogen haar ook niet zo maar weg doen
mijn moeder had een hond bij een asiel vandaan gehaald, de hond kwam ook bij een fokker vandaan, en was bij haar eerste loopsheid al gedekt, toen de hond bij het asiel kwam hebben die haar ook gelijk laten helpen, zover ik had begrepen hadden ze daar ook geen reden voor :/ dus in het asiel zijn ze er wel erg makkelijk in volgens mij :/
Ik vind het maar raar zoeen contract, hoewel.. als je een hond bij het asiel vandaan haalt teken je toch ook een contract? hoewel ik niet weet wat daar instaat. maar vind raar dat de fokker nog zoveel zeggeschap wilt hebben over de honden die hij/zij heeft gefokt.
amfy: het was geen aanval naar jou toe hoor. Maar soms weten mensen niet wat schijnzwanger voor honden kan betekenen. Vandaar gewoon mij interesse in waarom ze niet is gesteriliseerd. Ik snap het nu. Maar misschien wel handig om met de fokker te overleggen als ze nu weer schijnzwanger is om toch te denken aan sterilisatie. Maar dat ging je volgens mij al doen he. Tja en als ze echt zwanger is: let op als ze wat onrustiger wordt en plekjes gaat omwoelen (dekens enz overhoop halen.) meestal 1 van de tekenen dat het snel gaat gebeuren. Weet ik dan van onze poes. @Giltje: Asiels verkopen alleen maar dieren die zijn geholpen! Dit om overschot aan honden en katten te voorkomen. Er zijn namelijk al genoeg huisdieren.
tja, in het asiel zitten ook vaak honden met een gedragsprobleem...in dat geval vind ik het niet eens verantwoordelijk mocht daar per ongeluk een nestje van komen...want de kans bestaat dus dat dat hondjes worden met ook een gedragsprobleem, die een grote kans hebben ook weer in het asiel te belanden omdat ze niet te handelen zijn...dus dat snap ik wel
Daar heb ik nog niet eens bij stil gestaan, de hond die me moeder daar vandaan had gehaald heeft idd ook gedragsproblemen, ze heeft echt hele rare tikjes, zoals ronddraaien voordat ze eten krijgt of met haar word gelopen, je word er duizelig van als je er naar kijkt, ook is ze een angst bijter, van kinderen moet ze niks hebben al komt er maar een klein kindje in de buurt gaat ze al grommen zonder dat dat kindje iets doet ofzo. Ze kan niet alleen worden gelaten omdat ze anders de boel sloopt en nonstop gaat blaffen enz echt het is een lieve hond maar geen hond die je moet nemen als je kinderen hebt of kleinkinderen die over de vloer komen -.- of als je regelmatig de deur uit gaat :/
Wat een schattig hondje heb je Amfy!! Wat is het voor ras? En je reu? Tja, die buik lijkt me wel echt.. Heb zelf een drachtige jack russel bij m'n ouders gezien en die was ook zo ongeveer. Maar mocht ze nou niet echt drachtig zijn, zou ik ook met je fokker overleggen om tot sterilisatie over te gaan. Dit schaadt anders ook je hondjes gezondheid. Ben wel benieuwd hoor!! Laat je donderdag even weten?
@Giltje: Asiels verkopen alleen maar dieren die zijn geholpen! Dit om overschot aan honden en katten te voorkomen. Er zijn namelijk al genoeg huisdieren.[/QUOTE] Dit ben ik niet met je eens hoor! Wij hebben onze hond uit het asiel en wij konden haar een jaar later zelf steriliseren omdat ze een melkkliertumor had. Dus dit is in zeker niet alle gevallen zo. De katten vaak wel omdat die vaak op straat liepen en om daar overschot van te voorkomen wordt dit idd gedaan maar honden echt niet hoor! BTW wil het niet zeggen als je je hond laat steriliseren dat het geen melkkliertumor meer kan krijgen, dan moet je bijde rijen melkklieren weg laten halen. Onze hond heeft nu ook weer een tumor, is toch na 4 jaar teruggekomen.
Dit ben ik niet met je eens hoor! Wij hebben onze hond uit het asiel en wij konden haar een jaar later zelf steriliseren omdat ze een melkkliertumor had. Dus dit is in zeker niet alle gevallen zo. De katten vaak wel omdat die vaak op straat liepen en om daar overschot van te voorkomen wordt dit idd gedaan maar honden echt niet hoor! BTW wil het niet zeggen als je je hond laat steriliseren dat het geen melkkliertumor meer kan krijgen, dan moet je bijde rijen melkklieren weg laten halen. Onze hond heeft nu ook weer een tumor, is toch na 4 jaar teruggekomen.[/QUOTE] Volgens mij worden reutjes wel gecastreerd, maar teefjes niet gesteriliseerd.
uhm... bij de hond worden de borsten ook niet geamputeerd hoor :S Maar het is gewoon bewezen dat 1 op de vier teven die niet gesteriliseerd zijn melkkliertumoren ontwikkelen. En als je zeker weet dat je geen nestje met je hond wil. waarom zou je dan het risico lopen??
Honden worden niet geholpen als ze in het asiel zitten hoor. Onze hond komt uit het asiel en daar vertelden ze ons dat ze alleen poezen laten helpen, honden niet. Kan best zijn dat het in andere asiels weer anders is, maar het asiel waar wij onze hond vandaan hebben daar gaat het in ieder geval zo.
die van me moeder was daar wel degelijk geholpen ze had de hechtingen nog in haar buik toen we haar meekregen. Denk dat het dan idd verschilt per asiel.