Hallo allemaal, Ik vraag me af of het mogelijk is de flesjes voor de nacht alvast te "mixen" en in de koelkast te zetten, zodat ik ze gewoon kan pakken. Ik moet er meestal om 01.00/04.00/07.00 uit, en dan x2 flesjes (tweeling). Omdat ik ze niet te lang wil laten wachten wilde ik de twee flesjes voor de nacht (01.00+04.00) alvast in de koelkast zetten zodat ik ze alleen nog op moet warmen... is dat mogelijk, of niet goed voor de melk? Alvast bedankt voor de reacties! M.
deden wij wel hoor in het begin ! Echter niet vast in de flesjes, wij maakten 1 grote maatbeker. Dit deed overigens de kraamhulp ook. Water erin, goed warm maken en voeding erin, roeren met vork, daarna wat laten afkoelen en afdekken met vershoudfolie en dan de koelkast in. Wij gebruiken alleen geen kraanwater maar water uit een waterkan met waterfilter (brita).
Ik gebruik gekookt water om de flesjes te maken. Dus water koken, in aparte (gesteriliseerde) flessen doen, en hiermee maak ik de flesjes. Maar hoe lang bewaarde je de voeding in de maatbeker dan? Maakte je precies genoeg voor de nacht?
ik maakte iets meer zodat ik zeker genoeg had, mijn zoontje verhoogde nogal snel het aantal ml per fles, en als een van je tweeling niet genoeg heeft en nog 10 ml extra wil dan heb je dat al staan en hoef je niet alsnog een fles te maken. Snap je me nog ? Wel deed ik dus gewoon savonds een kan maken en smorgens weer een nieuwe of overdag gewoon losse flesjes.
Het ligt er aan wat voor voeding je hebt. Ik gebruik kruidvat standaard 1, die mag je helaas niet in het voor maken. Staat op de verpakking dat de melk na bereiding nog 1 uur "goed" is.
op veel pakken staat dat je het beter niet voor kan maken vanwege bacterien. Maar volgens de kraamhulp kon dit prima, wel alleen voor de nacht en niet voor 24 uur. Ook goed en schoon klaarmaken en goed afdekken.
Het wordt meestal afgeraden door de fabrikanten.. Als je het wel doet, gebruikt dan gekookt water, een schone kan, en schone werkplek.. Want in de heerlijke lauwe water kunnen eventuele beestjes heerlijk los
Dat vind ik echt slecht van de kraamhulp eerlijk gezegd. Die adviseren soms ook om 'gewoon' warm kraanwater te gebruiken terwijl dat door de waterleverancier zelf streng afgeraden wordt. Flessen voorbereiden: Wij hebben het voor onze drieling nooit van te voren aangemaakt, want het wordt nou eenmaal afgeraden door degene die de kv fabriceert. Ik neem aan dat dat niet voor niks is. We hadden 3 flessenverwarmers op onze slaapkamers staan. 's avonds zette ik de juiste aantal schepjes kv alvast klaar in de maatbakjes. Als de kindjes voor de voeding kwamen ging 1 van ons meteen naar beneden, deed water in fles 1, zette deze in de magnetron. Tegelijk water doen in fles 2, meteen daarna in de magnetron zetten. In de tijd dat fles 2 opwarmt heb je de poeder van fles 1 al erin zitten en gemengd. Daarna snel fles 2 mengen en naar boven rennen . We waren gemiddeld 2,5min kwijt aan drie flessen klaarmaken. Omdat wij dan drie moesten voeden bleef fles 3 warm in de flessenverwarmer.
Het wordt al heel lang afgeraden om flessen zo klaar te zetten. En die adviezen zijn nog eens aangescherpt toen in 2002 een jongetje in België overleed. Kunstvoedingspoeder kan namelijk niet steriel gefabriceerd worden. Vanuit de fabriek kunnen er al sporen van ziekmakende bacterieën (vooral E. Sakazakii) in zitten. Nou is dat helemaal geen probleem als je een fles maakt en meteen (binnen een uur) geeft. Maar als je een fles maakt en die bewaart (ook al is het in een koelkast) dan krijgen die bacterieën de kans om uit te groeien tot een gevaarlijke hoeveelheid (melk is een ideale voedingsbron voor ze). En daar kan een kindje flink ziek van worden. Regelmatig moeten kinderen opgenomen worden vanwege een darminfectie. De kans daarop verminder je door zorgvuldig met de voeding van je kind om te gaan. Je kunt natuurlijk al heel veel klaarzetten. De juiste hoeveelheid water in de fles. De juiste hoeveelheid poeder in een bakje. Qua tijd maakt het niet uit of je nou water warmmaakt en daar poeder in schudt of dat je een aangemaakte fles opwarmt (dat laatste wordt trouwens afgeraden in een magnetron, vanwege verbrandingsgevaar, omzetting in de eiwitten in hotspots en kans op explosies als het poeder geklonterd is). Wil je de kans op besmetting met die bacterieën helemaal klein maken dan is het beter om de nieuwe aanbevelingen van de WHO voor het aanmaken van kunstvoeding te volgen. Die zeggen dat je het beste de helft van het water tegen de kook aan kunt brengen en het poeder daarin oplossen (70 graden) en dan aanvullen met vers koud water.
Pfoe wat een informatie allemaal! Hartstikke bedankt! Wat ik nu doe: water koken in de waterkoker. Dit gekookte water in aparte flesjes zodat het voor het pakken staat (flesjes worden 1x per dag gesteriliseerd). Bij voeding vul ik het voedingsflesje met dit water, warm ik op in de magnetron en hier gaat dan de poeder bij...
ik heb dit in het begin een paar keer gedaan maar ons meisje kan dat op een of andere manier niet hebben aan haar maag. zodra ze dat flesje dan op heeft komt het er weer uit. dus ben er maar heel snel mee gestopt. nu slaapt ze ook door dus dat maakt het een stuk makkelijker
ja ik zou het sowieso niet doen, je weet nooit of er bacterien bij komen..en ik persoonlijk zou dat risico niet willen nemen..maar snap dat het met 2 kids anders is dan met 1... (heb wel 2 kids maar niet vandezelfde leeftijd ) maar ik zou het niet doen.. mn man en ik wisselen het af..de ene nacht ga ik eruit om fflesje te maken, en geeft hij het en de andere nacht is t andersom..
Meeks bij mijn zoontje(2 jaar terug) had ik een thermoskan gekocht deed hier het water voor de nacht in en had het poeder boven staan of deed het in die speciale bakjes dan kon ik de fles boven maken en was zo gebeurd. En ook hier mochten we kraanwater gebruiken op advies van de kraamhulp, dan pakte we gewoon warm water op temperatuur en poeder erin en dan allemaal boven.
Wij hadden ook een thermoskan met warm water naast het bed staan. Daar ging dan of wat koud water bij, of we deden het deksel er niet vast op, zodat het water kon afkoelen tot de goede temperatuur.
Abbey hier mocht dat gewoon warm uit de kraan en niet in de magnetron, het schijnt geen kwaad te kunnen.
Ik weet niet van wie jullie het mogen, en wie zegt dat het niet kwaad kan, maar als je de waterleverancier zelf raadpleegt hoor je dat het wel kwaad kan en dat die het ten strengste afraden.
Wij koken idd voor we naar boven gaan water en doen dit in een thermosfles. Poeder en de fles mee naar boven en als ie wakker wordt, heb ik in no-time zijn fles klaar. Overigens neem ik dus gekookt water (uit een steelpan, mijn waterkoker bevat kalk) mee en vul dit aan met koud kraanwater. Dit ivm mogelijke ijzerdeeltjes van de cv ketel in warm kraanwater.