Niet alle E nummers zijn ook schadelijk! Veel zijn normale natuurlijke stoffen. Heb op dat boekje zitten googlen en zelfs die schrijfster geeft aan dat er genoeg 'veilige' E nummers zijn.
heerlijk zelf brood bakken! Heb het een maand terug ontdekt, toen mijn zus haar broodbakmachine weg wou doen. Inleveren! Alleen de geur al maakt me aan het watertanden
Ik bak ook vaak zelf brood. Ik koop broodmix bij de Welkoop (ook wel boerenbond) en kneed het deeg gewoon met de hand en bak het af in de oven. Ik bak het brood zonder vorm. Ik probeer en meestal een beetje een boeren landbrood vorm aan te geven. Heerlijk!
Hier elke dag een vers broodje uit de machine. Inmiddels al een jaar. Deze ingredienten: water/zout/suiker/bloem/tarwemeel/boter/gist. Af en toe een notenbroodje.. dat is echt heerlijk! We hebben een AFK van de Blokker. Maar zijn al met de tweede bezig.. is dus niet gemaakt om dagelijks te gebruiken blijkbaar.
Ik heb het ook al een hele tijd geleden gedaan. Nu eigenlijk niet meer... Manlief vond het niet lekker...:S heb nu ook mn machine en diverse broodbakboeken te koop staan... als er intresse is graag een pb
wil je mij ook dit lijstje geven? Dat zou ik heel fijn vinden. Ik ben zelf ook met voeding bezig, maar zo te lezen ben ik nog lang niet zover als jij en anderen zijn. jouw lijstje kan mij daarbij misschien helpen. @topic: ik heb nog nooit brood gebakken. Het lijkt mij heel leuk. Alleen dat gisten vind ik eng (het idee dat het kan mislukken door tocht, temperatuursverschil, etc.). Ik heb er al eens over na zitten denken om een broodmix te kopen en op zondag daar pistoletjes van te maken. toen zag ik op de verpakking 'gist' staan, en heb ik hem maar weer teruggezet in het rekje Ik lees graag verder mee hier naar de ervaringen van andere mensen.
Och, zo erg is dat niet toch? Dan heb je eens een mislukt brood. Meer is er niet aan de hand hoor! Of je brood rijst niet genoeg en blijft een klein hompje beton, of het rijst heel hard en zit tegen de deksel van je broodbak machien aan, of het is te vochtig en zakt in, maar soms kan je 't dan nog wel eten. Geen ramp toch? Gewoon lekker proberen!
je hebt een pb terug @Suusjeuh ik heb geen broodbakmachine. het leek mij een tijdje geleden wel leuk om te hebben en probeersels te maken, maar mijn vriend denkt dat het een fase is en een impulsaankoop wordt. Ik kan hem hierin wel begrijpen. ik ga eerst wat fröbelen met brood en als het mij echt bevalt, dan kan ik alsnog eentje aanschaffen en in het weekend lekkere broodjes maken. Zoals jij het zegt, klinkt het alsof het helemaal niet erg is dat een brood mislukt. Aangezien ik dus geen machine heb, en het allemaal dan manueel labeur zal zijn, zou ik er flink van balen als mijn broodje achteraf mislukt
Wij bakken bijna altijd zelf ons brood. Bij 'onze' Jumbo verkopen ze een stuk of 25 soorten broodmixen van een molen hier in de buurt. Daarnaast bakken we ook regelmatig koolhydraatarmbrood met heel veel zaden. Deze is namelijk vreselijk lekker en schijnt ook nog goed voor de lijn te zijn?! Wij hebben een broodbakmachine van de Blokker, maar hiervoor deden we het gewoon in de oven. Ik vond dat uiteindelijk toch iets teveel gedoe en een broodbakmachine is erg makkelijk. Ik maak er ook regelmatig pizzadeeg mee. Het is een kwestie van ingredienten er ingooien en aanzetten.
Ik heb ook veel slechte dingen gehoord over E-nummers. Niet alle, maar een aantal schijnen toch echt niet goed te zijn. Ik weet ook niet precies welke en ben hier ook erg benieuwd naar! Het probleem van E-nummers vind ik dat het nummers zijn en geen productnamen (meestal dan) waardoor je moeilijk na kunt gaan wat het precies is. Ik ben ook erg benieuwd naar je lijst, zou je het mij ook willen pb-en?
Hier bak ik ook af en toe zelf brood. Altijd in de machine, wij hebben gewoon een goedkope van de Blokker, zou zo niet eens uit mn hoofd weten welk merk. Maar het brood is heerlijk. Ik heb echt van die periodes dat ik weken achter elkaar een paar keer per week brood bak en dan weer tijden niet. Nu dus al weer tijden niet maar door dit topic krijg ik er weer zin in. @ rooibos: Zou je mij dat lijstje ook toe willen sturen?
Het lijstje is nog niet klaar hoor, ben al wel op weg maar er moet nog meer bij. Als jullie nu even je mailadres via pb sturen zal ik zodra hij klaar is het lijstje mailen.
Ik heb inmiddels een broodbakmachine besteld dus ben benieuwd. Voor de mensen die zonder E-nummers (willen ) eten, ik heb in clubs een topic geopend om hier niet meer Off-topic te hoeven gaan
ik heb afgelopen weekend broodjes/pistolets gebakken met een bakmix. wel E-nummers aanwezig, maar minder dan in het bakkersbrood van de supermarkt. Is iets makkelijker om als groentje mee te beginnen Goed gelukt, en lekker al zeg ik het zelf. Ik denk dat ik de 2 de keer niet genoeg heb laten rijzen waardoor de broodjes niet erg luchtig waren. Op de mix staat dat je een broodvorm nodig hebt om brood te bakken. Zou je ook gewoon een vorm met je handen kunnen maken (ovaal of zo) en dan zo in de oven leggen?
Ik denk dat het geen probleem is om zonder vorm te bakken. Je krijgt dan alleen een ander model. en niet alle E-nummers zijn slecht, maar wel veel. Welke zaten erin? Zal ik voor je in mijn boek kijken. Heb je het topic in clubs gevonden?
ok ik zal thuis eens kijken op het pak en op mijn supermarkt brood en dan typ ik het hier. Ik heb idd. je topic gevonden, en heb er al een bericht neergezet zodat ik geabbonneerd ben. Zal ik de e-nummers daar anders neerzetten en hier niet? lijkt jou dat beter?