Hoe gepureerd fruit wat minder vloeibaar maken?

Discussion in 'Voeding' started by Fairy Tale, Nov 18, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Fairy Tale

    Fairy Tale Fanatiek lid

    May 23, 2007
    2,486
    7
    38
    Hoi

    Ik heb net peer en banaan gepureerd voor Nick, maar dit is zo vloeibaar dat het één grote kliederboel werd. Wat zou ik eraan kunnen toevoegen zodat het wat minder vloeibaar is? Zou rijstebloem kunnen? Liga's heb ik niet in huis, maar dat zou ik ook eens kunnen proberen lijkt me?
     
  2. mamavanmeisje

    mamavanmeisje Fanatiek lid

    Jan 17, 2010
    3,076
    0
    0
    Ja hoor je kunt er best een stukje liga door heen doen en volgens mij rijstebloem ook wel.
    Zelf heb ik er geen problemen mee, ik geef zelfs gepureerde meloen (dat is helemaal sap!)
    Oh, en misschien kan een rietje of papspeen anders uitkomst bieden?
     
  3. red88

    red88 VIP lid

    Dec 3, 2008
    13,137
    0
    0
    Je kunt het ook gewoon prakken, dan is het wat minder vloeibaar.
     
  4. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    Oct 8, 2006
    34,238
    7,282
    113
    Female
    Brabant
    Rijstebloem kan heel goed, zit volgens mij ook vaak in potjes om het te binden. Ik heb nooit rijstebloem in huis, maar wel nutriton ;), dus dat doe ik er dan soms doorheen (bij peer). Maar ik geef alles ook erg vloeibaar, dus heb het verder niet nodig. Peer wordt echt water als je het pureert.
     
  5. Gentle

    Gentle VIP lid

    Oct 10, 2007
    6,979
    1
    36
    Overijssel
    Ik deed rijstebloem. In Liga zit meer suiker en van mij hoefde ze op die leeftijd nog liever geen koek enzo. Rijstebloem werkt prima, alhoewel het dan natuurlijk wel een soort pap wordt (soort heel dunne brinta), maar iig dikker!
     
  6. tulip

    tulip Niet meer actief

    Ik zou het ook niet pureren, ik heb eigenlijk nooit fruit gepureerd thuis. Alleen geprakt, appel kookte ik dan even van te voren, is anders zo lastig prakken.:D

    Kijk maar eens wat er gebeurt als je alleen een banaan pureert, moet ik wel eens op mn werk doen, das net elastiek.;)
     
  7. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    Oct 8, 2006
    34,238
    7,282
    113
    Female
    Brabant
    Ik pureer banaan ook en doe er dan wat melk bij, dan is het goed te doen ;). Eigenlijk doe ik dat zo bij alles: is het te dik, doe ik er melk bij, is het te dun, doe ik er wat nutriton bij :)
     
  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Fruit prak ik met een vork, anders wordt het echt soep :). Peer geef ik soms zo waterig, en soms met een halve banaan erdoorheen. Banaan is als het met een vork geprakt is helemaal niet waterig. Appel idd heel even koken en dan prakken, lekker verse appelmoes ;)
     
  9. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    Oct 11, 2008
    4,362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    toen ik alles nog pureerde, deed ik er inderdaad ook nutriton bij. dat bindt het een beetje. Misschien is maizena ook een idee? op de verpakking staat dat het geschikt is voor babyvoeding. ik heb dit zelf nog niet gedaan.

    Nu rasp ik appel en prak ik banaan. als het dan te slap is, dan doe ik een klein beetje bambix granen bij.

    hij eet het meeste eigenlijk zelf uit zijn hand, enkel appel en peer wil niet, ook niet als ik het even wat zachter maak.
     
  10. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    Oct 11, 2008
    4,362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    o, en ik zou er geen koek bij doen. de hele fruitpap smaakt dan naar koek. je proeft dan geen fruit meer. nutriton is smaakloos dacht ik. rijstebloem volgens mij ook (als je de naturel smaak hebt)
     
  11. Tink

    Tink Niet meer actief


    Hahaha, ik zie meteen voor me wat je allemaal met elastieken banaan kunt doen :D :D :D
    Ik pureerde eigenlijk ook nooit wat, zeker banaan niet want dat is met een vork uitstekend te prakken. En dan kun je er best bv wat peer doorheen doen, dan wordt het nog steeds niet té dun.
     

Share This Page