tot hoelang zoutloos koken? (baby 1 jaar)

Discussie in 'Voeding' gestart door Sannehai, 14 nov 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Ik zout mijn vlees niet omdat het vocht onttrekt en ik het niet erg lekker vindt dus Kick is gewend om zoutloos vlees te eten. Hij vindt dat prima. Wel probeer ik een beetje jus voor hem te maken van het bakvet.

    Gehaktballetjes maak ik aan met Italiaanse kruiden en maak ze op die manier lekker.
     
  2. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Knap hoor. Ik zout de biefstuk of het kipfiletje altijd als hij al 1x gedraaid is, een snufje hoor. Geleerd van een kok, dan onttrekt het geen of minder vocht. Voor de ballen heb ik wat nieuwe ideeen opgedaan, bedankt meiden!
     
  3. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Ah, dat is misschien weer iets voor manlief! Dank!
     
  4. adi

    adi Niet meer actief

    Het 'gouden- recept' van mijn man voor biefstuk:
    Kleingesneden uitje, paprika en courgette meebakken met de biefstuk, in eigen bakvet.
    Dan de biefstuk samen met groente inwikkelen in alu-folie en 2min laten staan. De onttrokken vocht uit vlees trekt dan in de groente en het vlees blijft door de folie heerlijk sappig.

    -> natuurlijk niet geschikt voor de kleintjes ;)
     
  5. Tink

    Tink Niet meer actief


    Manlief (die van huis uit niet gewend is aan zoutarm eten) strooit wel eens wat zout over zijn bord hier ;). Maar ik moet zeggen: dat doet hij steeds minder vaak!
    Het is echt een kwestie van gewenning...
     
  6. Tink

    Tink Niet meer actief


    Klopt, erg slecht voor de bloeddruk...
     
  7. Tink

    Tink Niet meer actief


    Klopt, dat geldt zo ongeveer voor alle kant en klaar dingen, helaas.
     
  8. MamaMarije

    MamaMarije Niet meer actief

    Ja, idd! Zo jammer dat al het kant en klaar spul zo zout is! Het is af en toe gewoon zo makkelijk :). En ik krijg vaak gewoon de smaak niet goed als ik het zelf doe.

    Maar goed, hier weer een aantal goede ideeën opgedaan en we houden stug vol!

    Baal wel dat dus blijkt dat in bijna alle voorverpakte groente dus gewoon zout zit... Grrrr... zoals mais, zuurkool, kidneyboontjes, etc. Dat zijn ook nog eens groente die je niet zo makkelijk vers kan kopen/prepareren!

    Heeft er iemand trouwens goede ideeën voor grotendeels zoutarme wraps? Ik bak de wraps al zelf, volledig zonder zout, maar ja, die kruidenmix enzo...
     
  9. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.088
    10.382
    113
    Wij eten zeker niet standaard voorgekruid vlees of dergelijke. Ik kruid alles zelf, en dat doen we met kruiden zonder zout. Doordeweeks eten we rundergehakt, kip en soms wat varkensvlees. Als we meer tijd hebben eten we bijvoorbeeld stoofvlees.
    We eten alleen worst of dergelijke als we bijvoorbeeld boerenkool eten. Het punt is namelijk dat als je zonder zout gewend bent, je het zonder zout lekkerder vindt.
     
  10. MamaMarije

    MamaMarije Niet meer actief

    Dat klopt, maar als je zoals manlief en ik vanuit huis 'gewoon' gewend bent om met zout te koken, is het best lastig om daar vanaf te komen!

    Waar haal je die zoutloze kruidenmixen? De AH heeft ze volgens mij niet hierzo, kan dat?
     
  11. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    ik kook zoutloos, behalve als we van een pakje/zakje eten. dat komt 1x per week voor of zo.
    kruiden doen we aan tafel. ik kruid mijn eten met zout, schud hem heel goed uit en dan hou ik de zoutmolen boven tims bord en zeg ik tsshh tsshh. hetzelfde met peper.

    Het ziet er misschien een beetje belachelijk uit, maar hij krijgt op het oog wel hetzelfde als wij :D

    Mijn vriend moet er telkens heel erg mee lachen :)
     
  12. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Bij mijn schoonvader in de slagerij. Maar daar heb je niets aan natuurlijk haha.

    Ik krijg ze dus altijd daar van, dus geen idee bij welke supermarkt je ze kan kopen. Ik zou toch aannemen dat een redelijke AH ze wel heeft.

    En anders naar de slager.
     
  13. Tink

    Tink Niet meer actief


    Makkelijk is het zeker :). Ik doe het ook wel eens hoor, een pakje van het een of ander.

    Zuurkool kun je minder zout maken door het flink af te spoelen met koud water, of zelfs een halfuur in water laten staan en dan afspoelen.

    En misschien zijn er recept-ideeën te vinden op sites zoals Smulweb?
     
  14. Tink

    Tink Niet meer actief

    Oja wie vroeg er ook weer naar tips voor een Italiaans smaakje? Ik kijk net even in mijn kookboek "Eten met plezier" (speciaal voor nierpatiënten, de bieb heeft het vast wel) en daarin staat deze zelf te maken kruidenmix:

    1 theelepel oregano
    ½ theelepel knoflookpoeder
    ½ theelepel uienpoeder
    ¼ theelepel basilicum
    ½ theelepel gedroogde peterselie
     
  15. Tink

    Tink Niet meer actief

    Er staan ook nog een algemene, een Indiase, een Mexicaanse en een kruidige mix in, plus een 'ras-el-hanout', een typisch noord-Afrikaanse combinatie van specerijen.
    Dus wie belangstelling heeft die gilt maar even, dan tik ik ze over ;)
     
  16. MamaMarije

    MamaMarije Niet meer actief

    Nou... nu je het zegt... vooral die indiase en mexicaanse ben ik eigenlijk wel benieuwd naar!

    ik zal hier ook eens langs de slager gaan, kijken of hij ze verkoopt (keurslager, lijkt me wel dan?). NOg eens goed bij de AH hier gekeken, maar die heeft ze alleen mét zout ;)

    Zuurkool zal ik de volgende keer idd goed laten weken enzo, het scheelt altijd wat!
     
  17. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Mijn zoontje eet met de pot mee sinds ie 1 jaar is. Daarvoor ook, maar dan dus nog aangepast zodat het zoutloos was. Nu kook ik wel nog steeds zonder zelf zout toe te voegen, maar hij krijgt dus wel gewoon de potjes groente met zout (als mais), de kruidenzakjes, etc.
     
  18. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    ik kook weinig met voorverpakte groentes etc....maar sinds smurf hier jarig is geweest ben ik er wat makkelijker in geworden.. Ik maak geen aparte jus meer voor der.. die anderhalve theelepel van die toch al waterige jus ( ondanks dat er een juszakje in zit) t zal best goed komen.
    Persoonlijk denk ik dat t *grootste* probleem in t toevoegen van zout onder t koken is.. zolang je geen zout toevoegt onder t koken zal t best allemaal meevallen..

    Maar goed.. mijn simpele mening;)
     
  19. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    hmmmm...maddi eet wat wij eten en dus ook gewoon zout. ik beperk het wel want mijn vriend is echt een zoutvreter..maar die doet het dan op zijn eigen bord gooien.
     
  20. Tink

    Tink Niet meer actief


    Bij deze:

    Indiaas kruidenmengsel:
    1 theelepel gemalen kardemom
    1 theelepel gemalen djinten
    1 theelepel kerriepoeder
    ½ theelepel kaneel
    ½ theelepel gemalen ketoembar
    ¼ theelepel nootmuskaat
    ¼ theelepel kruidnagelgruis

    Mexicaans kruidenmengsel:
    1 theelepel chilipoeder
    1 theelepel djinten
    ½ theelepel paprikapoeder
    ½ theelepel fijngestampte gedroogde rode pepertjes
    ¼ theelepel knoflookpoeder
    ¼ theelepel uienpoeder
     

Deel Deze Pagina