Eieren mogen niet koud zijn, kijk even na of je oven het nog wel goed doet, oude ovens willen nog wel eens op een gegeven moment wat lagere temperatuur geven dan dat je aangeeft wat je wil qua temp. vetvrije kom gebruikt met mixen? Verder zou ik het niet weten. succes!
Ben bezig met het biscuit. Nu staat er voor een 20 doorsnee taart dat ik 170 gram eieren nodig heb....tja hoeveel dat is?? en 22 ml water? Hoe meet je dat af?? xx
Hahaha.. Heb ik me ook wel afgevraagt, bij Biscuit moest ik 33 water doen.. Heb flesje van dochter gepakt en er 30+ ingedaan (dus wat gokken).. Tot nu toe gaat dat prima
Die eieren doe ik gewoon in een bakje en dan afwegen (dus zonder schil) en voor het water neem ik idd ook een flesje van mijn zoontje.
nou de biscuit staat in de oven. Ik kreeg het bakapier niet netjes in de bakvorm. Er zaten vouwjes in (ronde bakvorm). Hoe krijgen jullie die wel mooi rond?
Ik heb afgelopen zomer bij de Lidl een weegschaal gekocht, en die kan gr en ml wegen. En ik kan die tussendoor op 0 zetten als ik nieuwe ingredienten toe wil voegen. En dat allemaal voor 10 euro Dus mocht die ooit weer komen is dat een handige weegschaal. Het is zo'n platte weegschaal van rvs.
even een tip voor water afwegen als je geen flesje hebt 1ml water is evenveel als 1 gram bekleden ronde vorm knip eerst de ronde cirkel uit en daarna een rechte strook voor de rand, die kan je dan met een beetje olie of boter vastkleven als je geen papier hebt, boter de vorm in en doe er een beetje bloem op de vorm dan even ondersteboven kloppen zodat de overtollige bloem weg is
Bakpapier rond knippen voor de bodem en de randen lange stroken maken en licht inplakken met een streepje van boter. of een boterspray gebruiken. voor de eieren hou ik nog steeds de oude mateneenheden aan van tot vorig jaar. 15cm doorsnee rond: 150 gr. biscuitmix, 2 eieren en 1 el water. 20cm doorsnee rond: 200gr. biscuitmix 3 eieren en 1,5 el water 25cm doorsnee rond: 330 gr biscuitmix, 5 eieren en 2,5 el water. 30cm doorsnee rond: 600gr. biscuitmix, 9 eieren 4 el water.
Hallo dames! Ik ben op zoek naar dames in de omgeving A'veen/A'dam die voor mij een bruidstaart willen/kunnen maken. De bruiloft is in februari 2011 en de taart is voor ongeveer 20 mensen (wij houden het klein ). Het budget is 100 a 150 euro. Mocht er iemand hier zijn die dit voor mij wilt doen zou je me dan kunnen pb-en?! Alvast bedankt! Groetjes
ik zou het graag doen en woon in castricum. maar ben nog niet beoefend genoeg! vind dat te spannend!! ben nu een verlanglijstje aan het maken op dlt voor de bruidstaart voor mijn zusje. hij word wit/zilver! iemand ideeen?
Nou ik heb nog maar een bescuit gemaakt. Ik heb het idd zo gedaan met die randen, gaat goed! Alleen mijn mix rijst niet echt goed....Hoe kan dat? Alles was op kamertemperatuur. Heb eerst de eieren 10 minuten gemixt, daarna pas met mix en water nog eens 10 minuten... xx
Ik zie het al..... Je moet alles tegelijk mixen.. dus ei + water + mix en dan 10 minuten op hoge stand en dan nog 3 a 4 minuten op lage stand... Al doende leert men... ps.. heb je mijn pb nog gehad.. ik heb niets van je gehoord
Mamak, oke de bakker vertelde mij juist om eerst 10 min de eieren te mixen en daarna pas de rest erbij te doen...ppfff. Ik heb nu twee biscuits gemaakt. De volgende doe ik morgen ofzo wel weer haha! Maar bedankt voor de tip! Ja heb je pb ontvangen en terug gereageerd. Niet ontvangen? Het zal wel aan mijn site liggen ofzo, mijn mailbox werk slecht.... xx
hahaa... lastig he? als iedereen andere informatie geeft... welke mix gebruik je? Wat betreft het pb... ik wil vanavond echt de bestelling gaan doen.. wil je anders reageren via mail... info[apenstaartje]mevrouwbaktaart[punt]nl
Zo ik heb net weer even een bestelling gedaan bij Sonja Ben benieuwd of het weer zo snel gaat als de vorige keer, had ik het de volgende dag al
Ik gebruik de verhoudingen van dlt, maar worden ze hier ook hoger van? En heb je ook de afmeting voor een 12 cm taartje?