De Taartdozen deel 2

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Natasja, 4 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    11 mei 2007
    19.073
    305
    83
    Vrouw
    Limburg (B)
    ik ga morgen die vlugge chocolademousse maar eens proberen


    thanx voor de tip
     
  2. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    @ sonja ik denk te dun uitgerold en met het bekleden scheurde het:(
    Verder weet ik niets om hem een beetje op te leuken zonder dat het te kinderachtig wordt.
    Heb al1 het logo van connection erop gemaakt omdat hij buschauffeur geweest is
     
  3. crisje

    crisje Fanatiek lid

    5 aug 2006
    2.974
    1
    0
    brabant
    Ik heb behalve zo'n grote prof roller, die overigens fijn werkt ook een kleintje van silliconen. Dat is echt n fijn ding. Wil nu ook zo'n grote kopen, maar die zijn echt wel duur.
    Voor de kleine lapjes heb ik een pastamachine gekocht. Iets van 15 euro bij de kijkshop. Dan heb je mooie lapjes die overal even dik zijn en lekker snel.

    Vriendin van mij wil hier een taart komen knutselen voor de verjardag van haar dochtertje. Ik hoef daar natuurlijk niks op te verdienen maar ze wil perse wat geven. Wat ben ik ongeveer kwijt aan materiaalkosten? (ik bak niet voor anderen dus heb geen idee)
    Taart van 28 cm bekleed met marsepein, en n puzzelplaatje erop. Kapsel gemaakt met mix en botercreme ook met de mix en lemoncurd als vulling.
     
  4. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    Ik zou daar toch zeker 15 a 10 euro voor vragen.
    Klein beetje erbij en je hebt je grote roller.
     
  5. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    6 feb 2008
    1.522
    0
    0
    enschede
  6. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Thnx Sonja, heb net een bestelling bij je gedaan. Kon me weer niet inhouden haha...
     
  7. LovingMom

    LovingMom VIP lid

    12 nov 2008
    8.094
    0
    0
    Secretaresse
    Gelderland
    Zuurtje, ik heb de citroenrepen eens gemaakt. Die zijn echt verslavend!! En dit weekend de red velvet cupcakes, ook super lekker.
     
  8. Nikkie80

    Nikkie80 Fanatiek lid

    9 aug 2007
    2.252
    0
    0
    Zuid-Oost Brabant
    hoe en waarmee kleur je de boterceme?
    IK wil toefjes gaan spuiten op cupcakes en taarten

    xx
     
  9. Nikkie80

    Nikkie80 Fanatiek lid

    9 aug 2007
    2.252
    0
    0
    Zuid-Oost Brabant
    oh ja, ik heb cutters. Maar ik krijg het fondant er niet goed uit....ik probeer dit voorzichtig met een penseeltje maar hij gaat dan vaak stuk of is uit zijn vorm. Hoe kan ik dit het beste doen?

    xx
     
  10. crisje

    crisje Fanatiek lid

    5 aug 2006
    2.974
    1
    0
    brabant
    Dankje liftrasa, die ga ik eens uitproberen.

    @Sonja, verstuur je ook naar Frankrijk?
    Ik heb mijn zus aangestoken met t bakvirus, maar die woont dus in frankrijk en die kan daar, tot nu toe, weinig vinden op bakgebied.
     
  11. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    11 mei 2007
    19.073
    305
    83
    Vrouw
    Limburg (B)
    boterroom kleur je ook met voedingskleurstof net zoals fondant en marsepein

    uitsteken figuren en letters/ cijfers: even de fondant/ marsepein een beetje laten drogen (halfuurtje ongeveer) voor je uitsteekt
    dit zou dan beter moeten gaan
     
  12. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    als ik biscuit deeg maak hoe langblijft dit dan vers als ik het ga bewerken?
    Ik wil vrijdag de taart laten eten. Kan ik beter morgen de taart bakken? en Donderdag bekleden?
     
  13. Nikkie80

    Nikkie80 Fanatiek lid

    9 aug 2007
    2.252
    0
    0
    Zuid-Oost Brabant
    Zuurtje, thankx! Ik kan dus gewoon de Wilton kleurstof door de botercreme (als laatst?) mixen?

    SLC: ik heb vrijdag mijn bicuit gemaakt, en zaterdag afgesmeerd met botrcreme en zondag pas gedecoreerd. Hij smaakt zelfs vandaag nog lekker!

    xx
     
  14. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    ga ik hem vandaag bakken.
    Morgen afsmeren en donderdag bekleden.
    Dat afsmeren kan ik beter 1 dag van te voren doen??
    Daarna bekleden?
     
  15. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    nee hoor, het afsmeren hoeft geen dag van te voren. Als je het voor het bekleden doet, dan even in de koelkast zodat het wat harder wordt, dan is het al goed.
    Dus morgen bakken, donderdag vullen, afsmeren en bekleden.
     
  16. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    hihi bedacht me. Laat ik maar nu bakken.
    Bicuit staat erin. Kan ik morgen de hele avond doen over het afsmeren en de donderdag in de slaap van me dochter hem bekleden met als extra moment de avond mocht alles mislukken.
    Bedenk me heb nooit bescuit gebakken en heb een nieuwe oven.
    Ben zo razend benieuwd!!
    Zal uiteindelijk een foto neerzetten.

    Iemand een leuk simpel plaatje van piet of dit te maken?
    Bv om het uit te snijden en dan leg ik het erop?
     
  17. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    er komt een ei op op de bovenkant?
    Die bolt helemaal op.
    Wat doe ik fout?
    Ik heb van soezie bescuit.
    Ik heb onder en bovenwarmte gedaan. Helemaal onderop gezet. Wel een sileconen bakvorm gebruikt.
     
  18. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    als je hem morgen gaat afsmeren dan bewaar je hem in de koelkast. DAn komt er vocht in de biscuit en dat lijkt me neit goed. Ik zou hem dus dan wel ook bekleden en dan donderdag decoreren.

    een plaatje van piet kan je via google vinden.
     
  19. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    Dan staat je oven denk ik te warm. Veel mensen doen het in etappes bakken, dus eerst bijv 10 min op 130, dan 10 min 140 en 10 min 150.
     
  20. Joyce1983

    Joyce1983 VIP lid

    8 feb 2008
    6.688
    0
    36
    Heb ik ook, leg hem dan omgekeerd op snijplank of iets dergelijks en dan word 'ie weer mooi plat
     

Deel Deze Pagina