Mn taart is toch nog oke geworden maar niet wat ik wilde. Kijk even of ik een foto kan plaatsen en anders doe ik dat later.
Als ik het zo hoor rol je het niet dun genoeg uit. Welke cutters zijn het? Fondant iets aan laten drogen wil ook helpen.
Pas hier wel mee op want zal kan hij vast plakken omdat hij daar niet goed uit kan luchten. rooster is beter.
zo, goedenavond! laat ik ook weer eens mijn neus zien ik ben net klaar met een taart, maar ik heb geen mooi licht thuis dus ik zal hem morgen even fotograveren en dan show ik wel meteen even al m'n taartjes van de laatste weken (donderdag )
Sonja, bedankt voor je antwoord. Het zijn van die kunstof bloemcutters. Als ik deze dan uitsteek (dus indruk) blijft hij plakken aan mijn cutter, heel irri. Waar bewaren jullie de fondant en marsepein (en gebruikte). Ik heb ze uit de koelkast bewaard. EN de botercreme, wel in de koelkast? Hoe lang is deze nog houdbaar? Ik ga vrijdag cc maken met een toefje botercreme, dan een rondje fondant er daar bovenop sintjes en pietjes. Iemand nog tips?? Joyce, misschien eerst bakpapier en dan de snijplank erop? Aaliyah, foto!!! Mijn workshop puzzelen ging niet door..gggrrr Over 3 weken moet ik een taart hebben met een puzzelplaatje. Is dat moeilijk? Iemand in omgeving Deurne/Eindhoven die zo'n workshop nog geeft??? xx
wat wil je gaan puzzelen? Heb je een plaatje? Als je een makkelijk plaatje hebt is het echt niet moeilijk hoor.
puzzelen is niet heel moeilijk, gewoon nu al beginnen, dan kan je evt. nog opnieuw gaan maken gebruikte marsepein bewaar ik in folie ingepakt en dan in mijn taartbakken en die staan weer donker in de berging.
op 150 gr het eerste biscuit gata gewoon in een koude oven en warmt dus langzamer op. Hoelang kan ik niet zeggen want dat hangt echt van je oven af elke oven is echt anders je meot dus je oven leren kennen.
Ik bewaar alles in dikke zakjes en dan in een bakels emmer. botercreme kan ook goed in de vriezer na ontdooien weer even opkloppen. het is goed tot de datum van de boter inprincipe.
Ik doe hetzelfde als Sonja gewoon in een koude oven en op 150 beginnen en dan langzaam opwarmen... Nou ben net terug van de verjaardag van mn vader en de taart was een succes Iedereen vond hem lekker en leuk. Het is geen meesterwerk maar dat hoeft ook niet hij is toch nog beter geworden dan hij eerst was.
leuk aaliyah, en super dat hij goed in de smaak viel. Mag ik 1 tip geven? Klopt het dat je de taart op pakpapier hebt gezet? Je kan er doorzichtige folie overheen doen, dan blijft het netjes. (misschien heb ik het verkeerd gezien, dan moet je de tip maar negeren )
Yep klopt maar dat was nu niet erg want normaal doe ik hem in een taart doos (als het geen stapel is dan) en deze was voor bij mijn ouders dus die ging meteen op een plateau toen we daar waren....